Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika biskvit s cimetom

biskvit s cimetom

V mojih otroških letih je mama pekla biskvit s cimetom, po vrhu je bil limonin led. Meni najljubša sladica! No, recepta nima več, prebrskali sva vse kuharske knjige in zvezke, vendar recepta ne najdeva. Če kdo dela kaj podobnega – kakršenkoli biskvit s cimetom – bom recepta zelo zelo vesela!

Ej, pojdi na Kulinarično Slovenijo – 1x sem tam videla recept za “sočno cimetovo pecivo”, če ti to kaj pomaga! Lp.

Morska zvezdica,
hvala za idejo! Sem pogledala, bom naredila in bom potem videla, če je to to. Mislim, da ni, ker je v tem receptu čokolada v prahu – mama pa tega 100 % ni dala not! Sem pogledala še druge recepte s cimetom na kulinariki, pa nobeden ne ustreza. Mi lahko še kdo pomaga??

Vem kateri biskvit oz. recept zanj misliš, obožujem ga, vendar ga tudi jaz in moja mami iščeva že nekaj časa a brez uspeha. Upam da nam bo uspelo ga najti!!!

Oj!

Naredila sem cimetov biskvit iz Kulinarična Slovenije, pa žal ni enak. 🙁

Andrina, daj malo bolj opiši, za kakšen biskvit gre – izbrskala sem sicer en recept, ampak so noter tudi lešniki, orehi, rozine in fige?!

Kaj, če bi uporabila kar “navaden” recept za biskvit in mu dodala malo več cimeta? Lp.

Andrina jaz imam recept za cimetovo pecivo, vendar je brez glazure.

25 dag moke, 20 dag rjavega sladkorja, sol, 3 žličke cimeta, 2 žlički pecilnega, 2 1/2 dl mleka, 12 dag masla,

Jajci in maslo penasto zmiksamo, dodamo sladkor (2 žlici ga damo na stran), moko, pecilni in 2 žlički cimeta. Zmešamo in vsujemo v namazan pekač 20 x 30 cm, potresemo z mešanico 2 žlic sladkorja in žličke cimeta. Pečemo pri 180°C 25 – 30 minut.

GLazuro pa naredi po svoje 🙂

LP, Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close