Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Birokrat VS e-računi

Birokrat VS e-računi

Pozdravljeni,

izbiramo program za vodenje poslovanja malega podjetja.
Imamo trgovino, spletno trgovino, uvažamo tudi iz tujine.
Po forumih najdem bore malo izkušenj z obema programoma oz. so si mnenja različna.
E-računom dajem prednost zaradi internetnega dostopa, ker se lahko v program povežem s katerekoli lokacije.

Me pa zanima, če ima kdo konkretne izkušnje z enim ali drugim programom ter mi lahko priporoči ali odsvetuje katerega od teh dveh ali morda celo kakšnega drugega.

Hvala ter lep pozdrav!

Kaj vse pa boste počeli sami, samo izpis računov ali tudi vodenje saldakontov in glavne knjige, obračun plač, osnovna sredstva?
Birokrat in e-racuni nista prevec resna programa, če boste samo vnašali in izpisovali račune, sta ok, sicer pa raje izberite med Vaskom in Saopom.

Delali bomo vse, ampak kolikor vem imata in Birokrat in e-računi vse te opcije. Morda poveste zakaj bi bil Vasko ali Saop boljši?

Hvala

mi smo prešli iz e-računov na birokrata in smo ugotovili, da imata oba programa pluse in minuse.
Mi imamo pri birokratu program in njihovo računovodstvo.
Odvisno kakšen obseg izdanih računov in prejetih imate. Pri e računih se prejeti računi vnašajo tako, da se za vrsto posla določajo konti že ob samem vnosu računa(npr.4110 str.transporta) , pri birokratu imate pa določene poslovne dogodke oz, vrsto posla(transport doma) in izbirate iz seznama (konti so določeni v nastavitvah). Meni je bil sam vnos pri e-računih boljši saj si PR vnašal hitreje. Pri e računih mi je bilo všeč to, da imaš vpogled v celotno poslovanje tako saldakonto kartice kot izdane, prejete račune…odvisno je koliko oseb imate, ki bodo to delo opravljale in kakšne evidence potrebujete pri poslovanju. E-računi so se v zadnjem letu tudi nekaj poodobili tako, da ne vem katere so še nove storitve..pri birokratu so plusi da program omogoča veliko poročil oz. statistik odvisno kaj potrebujete pri vašem poslovanju. Pri birokratu je nastavljeno tako, da je potrebno dosti natančnosti pri vnosu dokumentov, oz je potrebno upoštevat vrstni red posameznih knjižb, saj te program na dosti stvari opozori. Pri e računih se nam je dogajalo da so bili izpiski napačno knjiženi po partnerjih in se niso plačani računi pravilno zapirali. Pri e računih namreč pri knjiženju izpiska za dogodek plačilo dobavitelju ne zahteva vnosa kateri račun se je plačeval(program spusti naprej brez tega). Pri prevzemih blaga si v e računih moral str prevoza, špedicije…ročno razdelit na vse prevzete artikle in to pri vsakemu artiklu tudi ročno vpisati. (sedaj ne vem ali imajo že kaj posodobljeno), Pri birokratu pa samo vpišeš skupen znbesek odvisnih stroškov in ti jih program sam razdeli na vse artikle.
Je pa tako, da se vsakega programa slej ko prej navadiš. Mi smo menjali da imamo povezavo s trgovinami in večji nadzor kaj in kako se v trgovini prodaja.
E računi so boljši glede dostopa do programa in imate vpogled kadarkoli, je pa slaba stran tega, da potem v prostem času delate službene stvari..

na vašem mestu bi preizskusila testno verzijo e-računov in potem še birokrata in da potem konkretno glede na vaše poslovanje vidite kaj je za vas pri programu pomembno..

MI SMO IMELI hvala za podrobne informacije

sem še pozabila napisat, da se pozanimajte glede mesečnih stroškov za posamezni program, vprašajte tudi koliko pride pomoč v primeru težav pri uporabi programa. E računi so cenovno takrat bili ugodnejši kot birokrat, vendar ker imamo pri birokratu tudi računovodstvo imamo suport vključen v ceni.

če imate kakšno bolj konkretno vprašanje vam bom lahko lažje opisala razlike…je pa tako, da smo program menjali pred enim letom in ne vem kakšne so novosti pri e-računih…

E računov ne poznam. Njabolje, da preizkusite demo verzijo od Birokrata, pa predlagala bi še demo verzijo Minimax-a. Pri slednjem – po mojih izkušnjah -imate vse mogoče novosti avtomatično vključene, pregleden vnos izdanih in prejetih računov, bančnih izpiskov, konto kartice po kontih in dobaviteljih/kupcih, IOP, enostaven prenos podatkov na edavke in ajpes, zaloge, material, trgovina, obračun plač, prispevkov itd., ….skratka vse. Kot rečeno, priporočam demo preizkusno verzijo.
LP

Mi smo razmišljali podobno. No, tudi za uporabo birokrata z drugih lokacij smo našli rešitev (računalniki se danes lahko povezujejo med seboj v navidezna omrežja in delijo programe).

Pri spletnih programih nas moti (vsaj občutek), da so podatki drugje, do njih ima lahko dostop še kdo drug kar p anam ni ustrezalo (podobno kot email na googlu).

Vsekakor se pridružujem mnenju, da je Vasco boljši, ampak tudi občutno dražji in zato si ga nismo privoščili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close