Bio piščanci
Ja , sedaj se pa globoko opravičujem….kot bi padla z neba, me je zadel od Oli post. Sedaj vem, zakaj se gre:)))
Ja, jaz vedno jemljem piščance pri enem starejšem gospodu v okolici Karteljevega. Piščanci so krasni. Brez vonja, veliki in taki…hm…apetitlih že , ko jih gledaš. Predvsem vonj je tisti. Ni krmil, te takoj zavoham. Cenovno ? Nič ceneje kot v trgovini, morda je v kakšni diskontni prodaji nakup bolj ugoden. Toda na kraj pameti mi ne pride, da bi gledala, ali je kila sto tolarjev cenejša.
Najbolj se kvaliteta mesa pozna, kadar delam obaro ali paprikaš. Meso enostavno ostane trd in sočen. Pri industrijskih pa razpade.
Doma imam tel. številko od gospoda, lahko jo napišem. Jaz ponavadi vzame cca 5 piščancev, obvezno zraven še kakšno kilo jetrc ( mmm, kako bi jih jedla sedajle )…
Ne vem….se bomo nekako dogovorili, če bomo kšeftali;bom pa od pleha na meso prešaltala, hehe:)))
Pozdravčka,
Speedy
He, he, he ….. speedy res mi je žal, da te je moj post tako “zadel”.
Ampak res že nekaj časa iščem kakšnega dobrega domačega piščanca.
Še vedno se spomnim piščancev ali pa kakšne dooobre kurje juhice, ko sem bila še doma …… ampak takrat so piščanci in kure živeli zunaj in ne v teh zaprtih farmah, pa krmila itd.
Lep sončen pozdravček vsem, oli
Forum je zaprt za komentiranje.