Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika BIO jabolka naprodaj

BIO jabolka naprodaj

Cena je 95 SIT na kilogram. Možna dostava na dom. Dodatne info. 041-690-344 (Boris Stajnko) ali 031-273-502 (Igor Koprivnik).

od kod pa sta?

Katere vrste jabolk so na prodaj?
Kje so jabolka pridelana?
Ali obstaja kakšen dokaz/potrdilo, da so jabolka bio?
Ali je treba verjeti kar na besedo?

Ljubljančakna, jaz ti svetujem – ker mi smo zdaj zaradi bolezni v družini prešaltali na pretežno bio – da raje, kot da verjameš na besedo, zahtevaj certifikat – pri nas v MB, kjer je vsak petek ekološka tržnica, imajo vsi ti prodajalci, ki jim je dovoljeno prodajat na tej tržnici, certifikat ekološke pridelave, kjer je tudi navedeno, kje je kmetija, kaj vse imajo itd. itd.
In ker je ta certifikat zelo težko pridobiti (redne in stroge kontrole, pa dobijo ga menda šele po treh letih eko-kmetovanja, ko se zemlja očisti prejšnjih morebitnih pesticidov), imam kar precej zaupanja vanje – pa tudi, že na pridelkih se vidi, da so eko – pa to ne pomeni, da so nujno grdi, so pa prav taki, kot so bila npr. naša jabolka, ko smo jih še imeli in nikoli špricali, tako da to prepoznam že po videzu in jim tudi zato zaupam.
Pa tudi okus tega sadja je dosti bolj zdrav – sadeži niso tako lepi in bleščeči na zunaj, kot v kakem Inatersparu, so pa zato toliko bolj sočni in zdravega okusa!
No, upam, da sem kaj pomagala s temi nasveti!
Lp

Maja, hvala za nasvete. Se popolnoma strinjam s tabo. Tudi zame ni dovolj samo beseda in se trudim, da me lepe besede ne bi premamile. Čeprav nisem na bio prehrani, pa želim vedeti, koliko so utemeljeni razni reklamni slogani. Vsakič se nasmehnem na tržnici, ko grem mimo stojnice, ki ima pri sadju napis “zelo sladke”. Verjamem pa, da tak napis premami marsikaterega kupca. Tako pač je.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close