Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija bin, cue, noče zapisat :(

bin, cue, noče zapisat :(

Pozdravljeni!

Imam dve datoteki *.bin in *.cue, ki bi ju rada zapisala na dvd!!!! kot “sliko”. Namreč, ko zalaufam nerota, čarovnika ali brez, mi vedno javi, da naj vstavim CD, čeprav imam nastavljeno, da bom snemala na DVD. CD pa je premajhen – 700mb. Pa tudi sicer bi imela raje zapisano na dvdju.

Kaj naj naredim? Ali se ne da zapisat na dvd. Kaj je narobe? Je še kakšna druga pot, način…

Hvala za odgovor!

pa, pa

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

V Nerotu izberi funkcijo Recorder –> Burn Image… in potem izberi omenjeno .cue datoteko in zapeč na DVD. Še prej pa vstavi DVD v DVD writer…

Lp, Max

Na dvd lahko zapečeš sliko bin cue tudi z deep burnerjem http://www.deepburner.com/ ki je zelo lahek za uporabo. Če pa bi rada inštalerala sliko bin pa to lahko narediš z deamon tools ali pa zapečeš na dvd/cd z programom alcohol 120%.

AC

Evo, očitno se nismo dobro rzumeli. Jaz vstavim DVD v pekač. Potem izberem zapiši sliko, izberem cue datotekko in potem ok. Potem pa mi napiše, da omenjen nosilec ni primeren?! in naj vstavim CD?!
Zakaj ne morem zapisat na DVD?!

Poleg tega pa tudi ko sem izbrala čarovnika in izrecno izbrala DVD, ter zapiši sliko, mi je napisalo, da naj vstavim CD, le ta pa je premajhen…

Hvala za odgovor!

PS: Ker ni prvči, da bi pekla in ker tudi ni prvič, da bi pekla sliko, mi je malo čudno, zakaj ne morem pečt na dvd?! zakaj samo na CD?!

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Pa imaš DVD/RW enoto (verjetno). S katerim programom pa pečeš? Mogoče so kakšne nastavitve za popravit…

Lp, Max

Mam dvd pekač nec-ov. Pečem z nerotom. Ko dprem zapeči sliko, mi vedno napiše kao cue sheet cd, ne da pa se nič kaj vidno nastavit. Ko pa čem na dvd zapečt, pa mi napiše: nosilec ne more biti takega tipa, spremeni nastavitve kompilacije ali vstavi nosilce pravega tipa.

Kje pa naj spremenim nastavitve?! Meni je to več kot čudno…

Kaj pa DVD plošček… je taprav? Ga tvoj pekač zapisuje? Včasih je dovolj, če spregledaš oznako +/-.

Meni recimo na eni mašini zapisuje samo -R, na drugi pa oboje + in -R, ter RW-je. Jasno, pekača sta različnih znamk, na obeh pa imam Nera.

Čisto majhna malenkost, ki včasih naredi veliko zmedo (sploh, če nisi pozoren pri nakupu). Tudi to se zgodi, da v naglici spregledaš…

Sem ta iste dvd je že pekla. Vseeno hvala za odgovor.

LP

Pa ti očitno mešaš sliko CD-ja s sliko DVD-ja. To ni enak zapis. Slike cd-ja ne moreš zapeči kot sliko DVD-ja – lahko jo le shraniš kot datoteko (DVD ISO zapis). Roger?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close