Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Bil na dolenjskem ta vikend in je pokalo od alkohola

Bil na dolenjskem ta vikend in je pokalo od alkohola

Podedovali smo hišo naše prababice na Dolenjskem in sem bil ta vikend dol, da mal pospravim okol hiše… je majhna vas recimo 30 ljudi… to kar sem doživel ta vikend je bilo pomoje nekaj najbolj norega v mojem življenju. nikoli prej nisem bil v tej hiši za dlje časa, zgolj za kratek obisk, pa še to mogoče parkrat v življenju.

Ko so sosedje videli, da sem prišel, so me takoj zvabili k njim domov in sem moral sprobat “nek nov cviček”. Med tem ko sm js en kozarc spil so jih oni pomojem že pol litra do litra. In potem je začelo pokat. Šlo je proti večeru, prišli so še drugi sosedje, prinesli šnops, ta gospodinja ali “mama”, začela kuhat, pripravljat za jest, šla v klet in takoj vrnila za ta šnops in prinesla še par litrov vina. Harmonko takoj vn prinesel “ta stari”, moral sm peti, rekli so da hočjo razdevičt “Lublančana”. Do takrat sem spil pomojem 3 kozarce vina. Potem je en izmed teh, ki so prišli rekel, da drug sosed popravlja traktor in da moramo tja. Ko pridemo tja tip nabasan ko mina in njegova žena švasala nekaj pri traktorju, oni vsi v smeh, jaz nisem vedel za kaj gre.. ok si mislim. Ni šlo 15 minut, že je delala ta žena striptiz…Pa spet nova runda pitja, vsi so morali oznanit, da sem iz Ljubljane in da moram spet nekaj spit. Tale traktorist prinese spet cviček iz kleti.  Do takrat sem spil tam 5-6 kozarcev vina in en šnops. Bil sem res izredno pijan. Kako je šlo naprej si lahko mislite.

Me veseli, da si se lepo imel.

Letino si pohvalil?

Ja ras z pijanščino se hvališ. Ala ti vera, res. Pijandura zabita.

Kako je slo naprej? ? Si padel v kanal??

Pijem mogoče 5x letno…

Odgovor na objavo uporabnika
en iz ljubljane ki se čudi, 30.01.2022 ob 19:43

Podedovali smo hišo naše prababice na Dolenjskem in sem bil ta vikend dol, da mal pospravim okol hiše… je majhna vas recimo 30 ljudi… to kar sem doživel ta vikend je bilo pomoje nekaj najbolj norega v mojem življenju. nikoli prej nisem bil v tej hiši za dlje časa, zgolj za kratek obisk, pa še to mogoče parkrat v življenju.

Ko so sosedje videli, da sem prišel, so me takoj zvabili k njim domov in sem moral sprobat “nek nov cviček”. Med tem ko sm js en kozarc spil so jih oni pomojem že pol litra do litra. In potem je začelo pokat. Šlo je proti večeru, prišli so še drugi sosedje, prinesli šnops, ta gospodinja ali “mama”, začela kuhat, pripravljat za jest, šla v klet in takoj vrnila za ta šnops in prinesla še par litrov vina. Harmonko takoj vn prinesel “ta stari”, moral sm peti, rekli so da hočjo razdevičt “Lublančana”. Do takrat sem spil pomojem 3 kozarce vina. Potem je en izmed teh, ki so prišli rekel, da drug sosed popravlja traktor in da moramo tja. Ko pridemo tja tip nabasan ko mina in njegova žena švasala nekaj pri traktorju, oni vsi v smeh, jaz nisem vedel za kaj gre.. ok si mislim. Ni šlo 15 minut, že je delala ta žena striptiz…Pa spet nova runda pitja, vsi so morali oznanit, da sem iz Ljubljane in da moram spet nekaj spit. Tale traktorist prinese spet cviček iz kleti.  Do takrat sem spil tam 5-6 kozarcev vina in en šnops. Bil sem res izredno pijan. Kako je šlo naprej si lahko mislite.

Sprejeli so te toplo in veselo. Bi ti tudi njih tako sprejel v Ljubljani? Najbrž ne, le gledal bi kot eno tele.

še en, ki ne ve od kje prihaja. če si slovenc si bil narejen po tem receptu, nažgan ta star, nabija tastaro na seniku

ja in, 30.01.2022 ob 20:12

Sprejeli so te toplo in veselo. Bi ti tudi njih tako sprejel v Ljubljani? Najbrž ne, le gledal bi kot eno tele.

Dulejnčki samo čakajo, da dobijo “družbo” nekoga za dvigavanje kozarčkov. Da imajo užah, da ga lahka tankajo.

Drugače pa – na dolejnskem je že 0,5 promila alkota u lufti – ni čudno da si bil toliko nabasan potem.

Alkoholizem – slovenski nacionalni šport, žal.

kaj pa si pričakoval, brezalkoholno al kaj ha ha ha ha ha ha, na dolenjskem se tanka sam alkohol in nič drugega, potem pa žgejo ovce in koze

dolenjci so dost podobni gorenjcem, tankajo čist alkohol, potem pa fukajo koze, to je značilnost gorenjske in dolenjske, sploh gorenjci radi prevzamejo pobudo in seksajo kozo v rit, pa tudi spermajo v vagino, in potem se rodi tipičen slovenec, gorenjski fajh

ajajaj, 30.01.2022 ob 20:24

še en, ki ne ve od kje prihaja. če si slovenc si bil narejen po tem receptu, nažgan ta star, nabija tastaro na seniku

zakaj so na enih vaseh tok zabiti. Vse kar znajo je pit in žret. En dan pri enem, drug dan pri drugem. Sem vesel, da mi ni treba več tega prenašat.

dolenjska242, 31.01.2022 ob 00:07

dolenjci so dost podobni gorenjcem, tankajo čist alkohol, potem pa fukajo koze, to je značilnost gorenjske in dolenjske, sploh gorenjci radi prevzamejo pobudo in seksajo kozo v rit, pa tudi spermajo v vagino, in potem se rodi tipičen slovenec, gorenjski fajh

Kje si pa ti na Gorenjskem videl koze ? Ovce res nekje redijo da bi pa koze redili pa ne vem, torej lahko sklepam da nimaš pojma in v svoji bolni bolani pišeš neumnosti.

Raje ne hodi k nam nach Oberkrain, se ti zna zgoditi kaj neprijetnega.

Takih zgodb sem slišal na desetine iz teh krajev, pa tudi v Halozah in okolici. Je kolega razlagal, da je bil večkrat na takih sprejemih. Enkrat je bilo tako noro hudo, da je mislil da je v filmu. Harmonika nažigala na polno, trije bruhali v loku, dva sta hodila po vseh štirih, en ležal v grmovju…alkohol pa v neomejenih količinah, vsi nažgani…cel dan in pozno v noč.

Pa saj je povsod isto – dolenjska, gorenjska, notranjska, primorska, štajerska, itd. Cela Slovenija je ena velika vinarna in žganjekuha.

jasno in glasno, 31.01.2022 ob 06:20

Kje si pa ti na Gorenjskem videl koze ? Ovce res nekje redijo da bi pa koze redili pa ne vem, torej lahko sklepam da nimaš pojma in v svoji bolni bolani pišeš neumnosti.

Raje ne hodi k nam nach Oberkrain, se ti zna zgoditi kaj neprijetnega.

koz ni toliko na gorenjskem, ampak pijani gorenčki jih žgejo, včasih so tok nažgan, da ne vedo a je gorenka al koza

Se vidi da si Ljubljančan. Mesni poba, ki mu dol visi za sosede…..

Mal si z zgodbo pretiravu (striptiz)

drugače pa ja….. takšni so Dolenjci, dobro srčni, odprti, prijazni…..

Upam da res nisi pozabil pohvaliti cviček!

jasno je, 31.01.2022 ob 12:30

koz ni toliko na gorenjskem, ampak pijani gorenčki jih žgejo, včasih so tok nažgan, da ne vedo a je gorenka al koza

a ti marostar pa iz grma gledaš in ga mečeš na roko?

Najbrž, da je tastara striptiz plesala, ja. Pa potegnila ti ga tut, ne? Potem se najde pa še en kozjejebec, ki so mu to mokre sanje in si ga meče na slike koz.

Slovenci smo pijanci. In hlapci. Vedno bili, vedno bomo. In produkt tega so takšni bolniki, kot za kozjejebec v tem topicu, ki fantazira o kozah. Najbrž je to videl pri očetu.

WTF!!! Pa človek kaj je s tabo?

bolje da prodas tisto bajto,ce ne se bos vcist zapil.taksno je zivljenje po slovenskih vasen.

Pridi kdaj na primorsko, spit kakšen kozarec vina. Na dolenjskem vidim da si pil samo cviček. Pri nas to dajemo v solato 🙂

Zelo prijazno od tebe ala ti vera mojster zabriban

pa iz kakšnih “elizejskih poljan” pa prihajate, oz kaki ste to hohštaplerji, in potem hodite na vas! tam nihče ne dobiva sociale, tam nihče ne ve, da je Dončić dal 3 trojčke al kuga že, tam je potrebno ta mesec 100m3 drv narest , pa 100 bal prepelat iz levga travnika na desnega. tam ni časa za četrtkove kavice v “levu” in podoben umirjen šit.

tam se dela, in da se lahko preživi, se vzame poživilo, da malo okrepi telo in omami slabo voljo in bolečine v križu. seveda o tem, da mora tako garat odločajo ravnu uni iz “leva” na četrkovem indijskem čaju in janeževimi upognjenci, po novem pa še par briht , ki jedo ratluke. no za razliko od ostalih afnaćev, ki se špikajo in fetaminčkajo, si je domač človk skuhal slivovko, za kar je moral nabrat 300kg sliv, nasekat 1m3 drv in vse skup skuhat. vmes si je zapel eno domačo ali celo zaigral na harmonke, za razliko ostalih, ki si na fone naložijo nek nov šundr.

skratka, prideš in čutiš da te obrajtajo, če boš pozimi zagazu, se ti bodo smejali, ma te bodo s traktorjem takoj vun povlekli, spil boste eno slivovko in bo stvar rešena, nihče ti ne bo nič odnesu iz vikendice, ne, domač ziher ne, mogoče kak drug vikendaš pa!

tako da, ljudje so carji, da  preživijo vso to sranje, ki jim ga servirajo urbana gospoda, čeprav smo še vsi do pred 100 let bli eni”kočarji”!

Se mi zdi…

Včas je blu 0.5 na Štajerskem v lufti, 02.02.2022 ob 17:48

Se mi zdi…

Na celi Štajerski in Dolenjski ne srečaš toliko pijancev kot ob šestih popoldan med ljubljansko Namo in Figovcem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close