Najdi forum

Biftek

Hey

A mi lahko kdo pove, iz česa je sestavljen biftek, ki se ga kupi v trgovini (ribica sigurno ni, je mogoče ml.goveje mleto stegno)? Katere so še začimbe v njem? Kako to, da je mogoče jesti goveje meso surovo (ne zboliš ipd..)

Hvala

LP Robo

Jaz ti samo povem, da moj tast dela res enkraten biftek in ko zmanjka ribice, uporabi tudi stegno. Za moj okus se prav nič ne pozna, začimbe pa so tiste, ki morajo biti v pravih količinah. In trgovinski biftek se ne more primerjati z domačim… tisto je za moj okus pašteta… brez zamere, to je le moje mnenje.
Lepo nedeljo!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Poglej tule, pod tatarski biftek; http://www.kuki-grega.com/. Tako ga delam jaz in res ni primerjave s kupljenim. Sem pa že tudi dala mešano stegno in ribico. Res pa je da imam vedno domače meso in vem, da je vedno sveže. LP

Hej,Evita! Izkoristim ta post za vabilo.
Kaj tebe ne bo na srecanje?Te bomo pogresali in seveda razumeli,ce ne mores. Lep pozdrav Babi

Ja, Babi verjetno ne bom uspela prit, zato se tudi še nisem nič vpisala. Saj se običajno še tik pred srečanjem enkrat “pofočkamo”, če mi bo vendarle uspelo, (kar je bolj malo verjetno) se bom vpisala takrat. Zadnje čase je polno ene gužve, tako da tudi na forumu ne pišem bogvekoliko, seveda pa si vzamem čas in redno preberem tako da sem na tekočem. Pa še sladice me ne smejo sedaj ko se “družim” z Montignacom preveč zanimat. Mi gre čudovito, počutim se odlično (trkam ob les) in sem prav vesela, da sem se odločila za to varianto. Tudi žitni mlin sem si nabavila in danes prvič spekla pirin kruh iz moke, ki sem jo sama zmlela. Samo bilo bi fino, če bi bila pira malo cenejša. Je cena kar malo pretežka za moj žep. LP
P.S. Robo oprosti, ker smo malo zašle. Upam, da ti bo moj recept vsaj malo v pomoč.

Ja cool recept.. se nekaj me zanima. Ali obstaja nevarnost okuzbe s salmonelo, ko ješ pravzaprav surov rumenjak in surovo meso? Ker tukaj vseeno ni nitritov, stabilizatorjev etc.?

Takole, jaz se salmonele ne bojim, ker imam vedno sveža domača jajca. Če ti ni za surova jajca, oz. rumenjak ga mirne duše izpusti in daj malo več majoneze. Kolikor vem goveje meso ni okuženo s salmonelo. Pri nas ga delamo in uživamo že vrsto let in do zdaj še ni bilo problemov. Odločitev je tvoja. Če se tako zelo bojiš surovega mesa, ga pa naredi z na žaru popečenimi jajčevci. Začimbe so enake kot pri mesnem. LP

Gostilničarji ne uporabijo ribice za biftek, ker je predraga, ampak kupujejo “beli krajc”. Tako se namreč reče tistemu delu govejega mesa, ki je najbolj primeren za biftek. Vedno ga kupim, pa tudi začimbe kupim že kar pripravljene, tako da je biftek res dober.
Čeprav jemo meso surovo, ne more škodovati, ker so začimbe zelo močne.
Mi ga jemo še naslednji dan, če ga nam ostane.

Domača jajca niso porok neokuženosti s salmonelo. Ravno obratno.

Hej,razumem,pogresala te pa bom. Cestitke za vztrajnost. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close