Najdi forum

Bicikli

Ne mi zamerit, ker recept kopiram. Ampak danes sem razmišljala, kaj naj tale vikend ( pri nas Dolenjcih je zelo prazničen, hehe ) spečem in sem se spomnila čudovitih koles. Pecivo je meni zelo dobro, nobenih zapletov pri pripravi ni, veliko ga pride in tudi na oko je krasno…Ne mi zamerit, prosim, če ste ga že obravnavali :))

Testo:
3 rumenjaki
1 celo jajce
5 žlic sladkorja
4 žlice mleka
1 margarina
40 dkg moke
1 pecilni prasek
sok limone

Nadev:
sneg treh beljakov
15 dkg sladkorja
15 dkg mletih orehov
marmelada
sladkor v prahu

Rumenjake zmešamo, dodamo jajce, mleko, margarino, sladkor in sok limone. Dodamo moko s pecilnim praškom in zamešamo testo. Testo naj pet minut počiva. Nato ga razdelimo na štiri dele. Vsak del razvaljamo približno 3 mm debelo. Na tanko namažemo z marmelado in zvijemo z obeh strani, na sredini pa pustimo približno 3 cm prostora, kamor pride nadev.
Za nadev naredimo sneg iz treh beljakov, v katerega postopno zamešamo sladkor, na koncu pa narahlo še orehe. Nadev razporedimo po testu (po sredini, kjer testo ni zvito; nadev naj bo približno v višini zvitega testa). Pečemo pri 180 stopinjah. Takoj, ko je pečeno, razrežemo na tanjše rezine. Ko se ohladi, potresemo še s sladkorjem v prahu.

Tole je original recept. Jaz potem po sredini polijem malo čokoladnega preliva, tako, za dekoracijo. Pa ene namažem z marelično marmelado, ene npr. z višnjevo…to je bolj zaradi izgleda..

Lep martinov vikend želim in dober tek.

Drejca

pa frfra ti si zakon…bomo tud mi tole probali……čeprav od vseh sestavin imamo samo marmelado. No ostalo si bomo pa izposodili. Tudi tebi lep vikend, poln vinčka in lepi besed in sladkih piškotkov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close