Bi vzeli tako službo
Ker v našem podjetju odpuščajo, iščem drugje. Imam 6/2 izobrazbo ekonomske fakultete , imam iskano znanje , sem proaktivna zanesljiva delovna oseba. Dobila sem eno ponudbo za 1900 bruto, s tem da je še za določen čas trajanja evropskega projekta (lahko podaljšajo, lahko se najde kje drugje znotraj organizacije ali pa izvisim).Meni se zdi slaba plača . Naj iščem naprej?
1900 € bruto je 1200 € neto. To je praktično minimalec.
Če nimaš izbire, vzemi. Vedi pa, da ko boš iskala delo, bo večinoma ista plača. Dandanes je večina del za minimalca. Razen za tista iskana dela, kjer moraš res kaj znat in se stalno učit (programiranje npr.). Poglej delovne pogoje, delovnik, odnosi s sodelavci (če lahko kje izveš), obremenjenost, ali se delo konča, ko se odštempljaš ali moraš še dodatno delati doma ipd.
Vse je odvisno od ozadja. Ali živiš pri starših ali ne. Bi rada bila samostojna ali ne. Imeti službo pomeni samostojnost. Da si sama plačaš osnovne stvari in imaš kaj za zraven ali šparaš. Če živiš pri starših, lahko od teh 1200 € daš na stran 400 €, 400 € daš staršema za hrano, 400 € imaš zase za kakšna razvajanja, fitness, obleke, čevlje.
Minimalec, 07.09.2025 ob 09:48
1900 € bruto je 1200 € neto. To je praktično minimalec.
Če nimaš izbire, vzemi. Vedi pa, da ko boš iskala delo, bo večinoma ista plača. Dandanes je večina del za minimalca. Razen za tista iskana dela, kjer moraš res kaj znat in se stalno učit (programiranje npr.). Poglej delovne pogoje, delovnik, odnosi s sodelavci (če lahko kje izveš), obremenjenost, ali se delo konča, ko se odštempljaš ali moraš še dodatno delati doma ipd.
Minimalec je 300 eur manj.
haha707, 07.09.2025 ob 11:33
Minimalec je 300 eur manj.
Minimalec je 930 EUR . Ampak jaz za tak denar cca 1200 neto ne bi vzela+določen čas. Delo na evropskem projektu ni enostavno. Sicer ponavadi najdejo kakšno drugo mesto znotraj organizacije, domnevam da gre za kakšno državno službo, ker omenjaš evropska sredstva
Anonimna578, 07.09.2025 ob 08:31
Ker v našem podjetju odpuščajo, iščem drugje. Imam 6/2 izobrazbo ekonomske fakultete , imam iskano znanje , sem proaktivna zanesljiva delovna oseba. Dobila sem eno ponudbo za 1900 bruto, s tem da je še za določen čas trajanja evropskega projekta (lahko podaljšajo, lahko se najde kje drugje znotraj organizacije ali pa izvisim).Meni se zdi slaba plača . Naj iščem naprej?
Tej projekti….vedi, da si bodo razdelili lepe lepe denarce za delo, ki ga boš ti opravila in to delo ne bo lahko. Na koncu boš tudi podpisana pod vsak korak, ki ga bodo pristojne službe kontrolirale, ekipa pa bo nabijala ure v tabelo in si izplačevala večkratnike tvoje plače. In boš uboga, delala kot konj za plačo, ki jo dobi trajnica za dvigati telefon. Vem, ker sem na tem.
Takojeto, 07.09.2025 ob 14:05
Počakaj, da te odpustijo. Čez kakšen mesec, dva se začnejo še masovna odpuščanja v gospodarstvu. Nato pa se nakači na socialno. In nas vsak dan živciraj z objavami kako super je nič ne delat in živet kot bog.
Ti želim da ostaneš brez službe! Da sam samski živiš na socialni pomoči.
Zato pa opravljaj samo delo, ki te veseli oz te zanima, četudi ni takoj dobro plačano. Kjer je interes, ovire zlahka premaguješ. S časoma napreduješ v tej službi ali v drugi, do katere si morda prišel preko poznanstev trenutne službe.
Če dela ne maraš, delaj toliko za kolikor si plačan. Napredoval ne boš, ker se ti že na faci vidi nezainteresiranost. Zato se ne svaljkaj na tem delovnem mestu predolgo. Niti ne jamraj, zapravljaš svoj čas in čas drugih.
Največ časa preživimo v službah, zato se prekleto potrudite, da boste delali tisto, kar vas veseli, sicer bo vaše življenje neizponjeno. Btw,noben ne bo namesto vas iskal boljše službe.
Ja, tudi jaz podobno.
1800bruto, VII. Stopnjo. Za zjokat.
Za izobraževanja je škoda denarja firmi, moramo same zakone študirat. Tako je v gospodarstvu. Če nimaš izbire, vzames, da plačaš položnice, pa iščeš dalje.
Je pa tako, da v oglasu ni navedene plače, vzames dopust, greš na razgovor. V prvem krogu ne povedo višine plače, pa vzames se en dan dopusta in ti v drugem krogu povejo podobno cifro.. samo ob dva dneva dopusta si. Res packarija, do konca.
Najbolje je ko te oni povprašajo po višini plače, pa rečeš povprečna plača v Slo, pa začnejo globoko dihat. Za 7.stopnjo, se mi zdi primerna povprečna plača z 20let delovnih izkušenj!
Anonimno 8684, 07.09.2025 ob 16:28
Ja, tudi jaz podobno.
1800bruto, VII. Stopnjo. Za zjokat.
Za izobraževanja je škoda denarja firmi, moramo same zakone študirat. Tako je v gospodarstvu. Če nimaš izbire, vzames, da plačaš položnice, pa iščeš dalje.
Je pa tako, da v oglasu ni navedene plače, vzames dopust, greš na razgovor. V prvem krogu ne povedo višine plače, pa vzames se en dan dopusta in ti v drugem krogu povejo podobno cifro.. samo ob dva dneva dopusta si. Res packarija, do konca.
Najbolje je ko te oni povprašajo po višini plače, pa rečeš povprečna plača v Slo, pa začnejo globoko dihat. Za 7.stopnjo, se mi zdi primerna povprečna plača z 20let delovnih izkušenj!
Z dvigom minimalne plače se je vse zbilo. Moj kolega je prodajalec v trgovini, ni noben oddelkovodja, pa ima 1100 neto, 1600 bruto. Plus dodatek na delovno dobo. Kje je tu logika, da nekdo ki zna računalnik, email, Word, excell, tuj jezik, je pismen, dobi skoraj isto. Meni je to čist nelogično. Pa ti moraš hoditi na razgovore, moraš biti pripravljena na tematiko, se pozanimati s čim se podjetje ukvarja. Trgovec pa niti CV ne rabi imeti spisan.
Anonimna291, 07.09.2025 ob 12:35
Minimalec je 930 EUR . Ampak jaz za tak denar cca 1200 neto ne bi vzela+določen čas. Delo na evropskem projektu ni enostavno. Sicer ponavadi najdejo kakšno drugo mesto znotraj organizacije, domnevam da gre za kakšno državno službo, ker omenjaš evropska sredstva
Ne. Minimalac je 847 če nimaš otrok. Z 2 otroci pa 950. Olajšave pač.
Dama527, 12.09.2025 ob 19:25
Ne. Minimalac je 847 če nimaš otrok. Z 2 otroci pa 950. Olajšave pač.
Otroci nimajo veze z minimalno plačo. Ta je zagarantirana za vsakega ki dela
Na otroke so potem dodatki.
Anonimna102, 12.09.2025 ob 20:11
Otroci nimajo veze z minimalno plačo. Ta je zagarantirana za vsakega ki dela
Na otroke so potem dodatki.
Zagarantiran je samo bruto.
Forum je zaprt za komentiranje.