Bi vrgli pod nos, če ni prišel na pogreb
Čeprav mi je jasno se vseeno ne morem načuditi, da je vse tako zlagano, odnosi, čustva, vse je samo predstava za druge, da se pokažeš pred drugimi. V globini pa ničesar.
Ko je meni umrla mama, že pred mnogimi leti, me ni zanimalo kdo je tam in koga ni, bilo mi je vseeno za videz, kaj kdo misli, jaz sem bila strta od žalosti in se počutila kot, da sem v neki nočni mori. Vseeno mi je bilo za druge, želela sem le, da bi bila mami tam… živa… pa malo kasneje, da bi skocila v grob za njo…
Konec koncev kaj bi to sploh spremenilo, če je nekdo tam bil ali ne? Mame mi to ne vrne, torej nima smisla… meni takrat ni bilo mar za nikogar drugega razen za njo…
Odkar sem videla edino hči, ki je prišla na pogreb starša, druga dva otroka pa nista prišla, kako ji je bilo težko, kako je bila vesela vsakega ki je prišel na pogreb. Mi je rekla da je molila tisti dan, da bi ji Jezus dal moči, da bo zdržala. Tistemu ki je na pogrebu, to ogromno pomeni. Zato jaz grem vsaj pokropit.
Dekle590, 16.10.2021 ob 15:32
eni so pač zahojeni, 24.09.2020 ob 11:02
nič nisem rekla. ker sestrična je prišla sicer na pogreb moje mame, je pa pred vsemi, kot da gre za nekaj extra pomembnega, opravičila moža in hčerko, ker sta izlet v lj. izkoristila za šopingiranje v btc-ju. od takrat naprej sem prekinila vse stike. ne zaradi neudeležbe, pač pa zaradi odnosa kot takega.
Mah…z mojim bratrancem in sestrično že leto in pol ne govorim. Stric se mi je odpovedal, ker sm ga poslala v PM in še kam po tistem, ko je resno začel o tem kako bi lastno mami(mojo babi) vrgel v dom, da bi z njegovo čarovnico lahko bajto prodala in si kupila tako po njenih željah ker zdaj se reveža stiskata v garsonjeri skoraj v centru lj(po želji čarovnice ker 30let stara obnovljena hiša z velikim vrtom ni dovolj za meščansko gospo) in garsonjeri tik ob slo obali, oba mulca pa imata vsak svoj dvosobni flet v kosezah.
Ampak ja, po njihovo babi ne rabi hiše, ker je stara pa čeprav za čisto vse sama skrbi, vrt ima pa sploh najlepši. Dajmo jo vržt v dom da bomo mi še več imeli, pa garsonjera bo šla lahko v najem, da bomo še vedno lahko šli 3x na leto z letalom na dopust.
Point moje zgodbe, niso vsi vredni sekiranja in živciranja. Eni so pogoltni, drugi nemarni, tretji brez vesti… Če je njim bolj pomemben BTC izlet kot pogreb tvoje mami, mogoče enostavno niso vredni. Samo zato, ker so krvno sorodstvo, še ne pomeni, da morajo biti v tvojem življenju. Vem, kako težko je to sprejet, ampak v lajf je treba spuščati pozitivne ljudi. Negativce, takšne in drugačne, pa spustit ven…
uf, stara tema 🙂
kot sem rekla, zmotil me je odnos ne neudeležba. niti niso bili pričakovani, pogreb je bil v ožjem družinskem krogu, sama sploh ne bi opazila, da so bili ali niso bili. da pa uprizoriš pravo melodramo na ves glas pred vsemi, kjer razložiš zgoraj opisano… ja, valda, da sem slišala in opazila. in to me je zmotilo.
h5rnb, 19.10.2021 ob 19:50
Ne bi rekla z obtoževanjem. Rekla bi, da mi je žal, ker se verjetno iz utemeljenega razloga ni mogel udeležiti pogreba, da bi mi njegova prisotnost in podpora veliko pomenila.
torej raje manipuliraš, kot poveš, kot čutiš. vzbujaš z nekimi čustvenimi pritiski slabo vest.
Forum je zaprt za komentiranje.