Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bi se selili zaradi službe?

Bi se selili zaradi službe?

BI se selili zaradi službe? Recimo, da v svoji regiji nikakor ne dobite službe, bi se selili? Tudi v tujino?

Jaz bi se in se bom :).

Sem se ja, v Avstrijo, 40+.

Sem se že večkrat.

Kaj pa stanovanje? Tisti, ki se večkrat selite, zaradi službe, ste potem v najemu ali kako? Kaj pa na stara leta, če boste še kar najemniki in brez stanovanja?

Pa tisti, ki ste nabavili stanovanje, se vseeno selite in pač prodate stanovanje ali pa ga date v najem?

V Sloveniji se mi zdi, da je praksa, da se redkokdo seli zaradi službe. V tujini pa se mi zdi, da je to povsem običajno.

V tujino, pod pogojem, da si star manj od 40let, kasneje nima  smisla, v Ljubljano nikakor, ga ni denarja, da bi gledal te retardirance, in moral vsakodnevno poslušati ponavljajoče nebuloze.

Odgovor na objavo uporabnika
Plavi, 20.12.2021 ob 17:23

V tujino, pod pogojem, da si star manj od 40let, kasneje nima  smisla, v Ljubljano nikakor, ga ni denarja, da bi gledal te retardirance, in moral vsakodnevno poslušati ponavljajoče nebuloze.

Jaz sem pa pri 40+ odšla v Avstrijo in ni mi žal.

sem se ja, 20.12.2021 ob 17:28

Jaz sem pa pri 40+ odšla v Avstrijo in ni mi žal.

Verjamem, je velika razlika če živiš v bližini meje oddelaš tisti šiht, in te doma čaka tvoja postelja , domače okolje, nekaj toplega za pod zob, vikend za polnjenje baterij, ali si dejansko v tujini, v najemu,  po principu, uredi si vse sam. Prva opcija je idealna.

Plavi, 20.12.2021 ob 17:35

Verjamem, je velika razlika če živiš v bližini meje oddelaš tisti šiht, in te doma čaka tvoja postelja , domače okolje, nekaj toplega za pod zob, vikend za polnjenje baterij, ali si dejansko v tujini, v najemu,  po principu, uredi si vse sam. Prva opcija je idealna.

To pa ne bi nikoli počela. Da bi se vsak dan cijazila v Avstrijo pa nazaj? Ne, to pa ne. Ja, jih ogromno to počne, samo jaz pa tega ne bi.

Imajo v Avstriji tudi tople postelje :).

Definitivno ja 🙂

Ja! Takoj – da zamenjam sfero, ljudim, določene obraze, določen tempo -jeziki mi niso ovira. Sem na zaposlitveni sceni že nekej 25 let in je čas za spremembe. Ožji krog lokacij tudi že izbran  – kjer sije sonce vsaj 300 dn na leto. Mene ni stran; nikoli me ni bilo – tui delat v tuji ne -sem že in nikoli m ni bilo žal – sem načela, da če ne boš preizkusil ne boš vedel, kaj si zamudil in kaj se lahko novega tudi naučiš. Slovenija je pa majhna podalpska deželica.

Meni je predsvem žal, da nisem to naredila prej, pri 25, 30ih. Sem pa pri 40+. Bolje pozno kot nikoli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close