Bi se še enkrat poročile?
Še enkrat bi se z istim partnerjem. Seveda gre vse skupaj malo gor/dol, so bila ob službi in majhnih otrocih tudi krajša obdobja odtujenosti, se je treba prilagajati, se kdaj čuti pomanjkanje časa eden za drugega… Zdaj, ko naju ne rabita več veliko, pa se oba zavedala, kako fajn, da sva tu en za drugega. Lepo nama je.
tuhtam, 09.06.2025 ob 08:22
Moja tema je namenjena poročenim, če bi lahko šle nazaj v času, bi se spet poročile?
Jaz se poročim v kratkem, zame je prvič, on je ločen. (ločil se je, ker je mene spoznal) Skupaj sva skoraj tri leta, skupaj pa živiva že eno leto. Vse je čudovito, super funkcionirava. Imava čudovit odnos. Zanimivo pa je, da skoraj vse moje poročene prijateljice trdijo, da se ne bi nikdar več poročile, da je lepše biti samska. Pa se je velika večina poročila z nekimi prijatelji iz otroštva, sosedi, znanci staršev. Tako, da se poznajo celo življenje. Midva sva se pa kot odrasla naključno spoznala. No, a bi se še enkrat poročile z isto osebo ali ne?
SEveda se nobena več nebi, ker ko so se ločile so se brez “slabe vesti” fukarile z vsakim in to počno tudi zdaj. Ženske pač…
Kmalu bova praznovala 42. obletnico poroke. Če bi bila še enkrat mlada, bi se poročila z istim človekom. Ni vse zlato in ni vse idealno, vendar lahko napišem, da je dobro in da se v glavnem razumeva, čeprav ne misliva vedno enako. Imava tri odrasle otroke in tudi vnuke. Vse to daje človeku smisel življenja.
Nisem tip za biti sama. Počutila bi se nesrečna in osamljena. Priznam.
‘Ja, punca, zdaj bo pa konec vseh radosti. Nadrla si boš uzdo zakondkrga stanu, kakor tvoje prijateljice pred tabo in kmalu si boš želela ‘proszosti’, saj ženske postanejo ne le žene v zakonu, ampak tudi sužnje. Če pa si za svojo srečo morala razdretien že obstoječ zakon, pa se pripravi na prrkletstvo, ki di ga pustola za sabo, pa se bo vrnilo tudi nad tebe, nč bat.’
Evo, tako bi zgledal zelo slab scenarij tvojega zakona. So pa seveda še dosti boljši scenariji, katere si deloma že prebrala. Končnega boš pa morala napisati sama.
In ja, jaz bi do potankosti ponovila svoje življenje. Ponovila bi vse svoje zveze, resne in neresne, sedanja pa še traja, že dolga leta, če se bova pa poročila, pa je odvisno od najinega razpoloženja. Trenutno sploh ne rszmišljava o tem, imava pa načrt, kako bi zgledala potoka, če bi se kdaj to vseeno zgodilo.
fear of the dark, 09.06.2025 ob 08:39
Nobena nočna mora ni. Ampak, ko začenjaš odraslo življenje in se poročiš, pridejo težke preizkušnje: otroci, ves stres s službo, kreditom za stanovanje in še kaj. To je izziv za vsakega človeka in vsako zvezo. Prihaja do nesoglasij, prihaja kregarije. Škripa med rjuhami … In potem si naenkra stara 40 let, kam je šlo življenje? Zato ti pravijo, da ne bi še enkrat šle skozi vse to. Poroka sama po sebi pa res ni nič takega.
Ko se nate zgrnejo vse obveznosti skrbi za druzino, dom, sluzba in odnosi s partnerjem in odrascajocim potomstvom, je to veliko breme in vsaka kdaj pomisli, kaj ji je bilo tega treba.
Kaj je lazje, ziveti sam in skrbeti samo sam zase ali ziveti z ljudmi, ki jih imas rad in skrbeti zanje (in oni zate) je pa stvar vsakega posameznika, kako je njemu lazje.
Mislim, da eno in drugo prinasa dolocene izzive, breme in radosti.
Anonimno 10534, 09.06.2025 ob 17:29
Še enkrat bi se z istim partnerjem. Seveda gre vse skupaj malo gor/dol, so bila ob službi in majhnih otrocih tudi krajša obdobja odtujenosti, se je treba prilagajati, se kdaj čuti pomanjkanje časa eden za drugega… Zdaj, ko naju ne rabita več veliko, pa se oba zavedala, kako fajn, da sva tu en za drugega. Lepo nama je.
Nekako tako čutim tudi jaz.
Forum je zaprt za komentiranje.