bi prodali
realizirane cene stanovanj – to pomeni, da so se za tak denar zares prodala
http://prostor.gov.si/jv_etn/index.jsp
realizirane cene stanovanj – to pomeni, da so se za tak denar zares prodala
http://prostor.gov.si/jv_etn/index.jsp%5B/quote%5D
——————————————————————–
To so cena ki so bila dejansko na pogodbi. V resnici pa so cene verjetno nekoliko višje ker se napiše nižja cena na pogodbo zato da je manjši davek.
Ja pa ja de. Nižja cena je izjema. A bi se ti kot prodajalec upal hecati s tem? Jaz ne. Kot kupec pa tudi ne, ker se lahko zgodi, da stanovanje želiš prodati prej, kot si načrtoval, in te udari davek na dobiček.
Mene bolj zanima, kako je mogoče na 30 kvadratov stlačiti enoinpolsobno stanovanje?[/quote]
To sem se tudi jaz vedno spraševal, ko sem kupoval stanovanje. 30 kvadratov kot eno in pol sobno, na 55 kvadratih trisobno itd. :)))
Ja pa ja de. Nižja cena je izjema. A bi se ti kot prodajalec upal hecati s tem? Jaz ne. Kot kupec pa tudi ne, ker se lahko zgodi, da stanovanje želiš prodati prej, kot si načrtoval, in te udari davek na dobiček.
Mene bolj zanima, kako je mogoče na 30 kvadratov stlačiti enoinpolsobno stanovanje?[/quote]
To sem se tudi jaz vedno spraševal, ko sem kupoval stanovanje. 30 kvadratov kot eno in pol sobno, na 55 kvadratih trisobno itd. :)))[/quote]
No, te variante na 55 kvadratih pa poznam in niti ni taka kriza. Kuhinja ni bivalna, torej moraš jedilno mizo imeti drugje, ena spalnica je okoli 12 kvadratov, druga okoli 10, kopalnica je dovolj velika za tuš, pralni stroj, školjka, umivalnik – opravlja svojo funkcijo pač. Če imaš smisel za opremljanje, lahko iz teh kvadratov iztisneš kar veliko.
Takšna razporeditev je možna v starejših manjših blokih, ker tam niso toliko škrtarili s skupnimi prostori in ima večina stanovanj okna na vsaj dve strani – v novejših je pa celo stanovanje ponavadi obrnjeno le na eno stran, kar pomeni doooooool hodnik s posledično večjo kvadraturo, seveda.
Vseeno je pa 30 kvadratov malo malo. Dva kvadrata kopalnica, dva kvadrata hodnik, potem ostane 26 kvadratov za dve sobi in kuhinjo. In to ni neto 30 kvadratov, ampak tloris (predvidevam vsaj).
Forum je zaprt za komentiranje.