Bi delali v ledu in snegu?
Služba je taka, da delaš v ledu, snegu, vodenje turistov. Ne bi pa konkretno kje in kaj. V glavnem ves delovni čas si v mrazu, pod ničlo. Ko ven prideš pa lahko še kak veter, sneg, poleti pa kaj bolje, ampak vseeno delaš pod ničlo. Nujno znati angleško, nemško, če pa še kaj zraven pa super.
Pa seveda tudi prazniki, vikendi.
Bi vzeli tako delo, če je plača nekje 1000 neto? Kaj pa za 1500 neto?
zmrznjena služba, 04.02.2022 ob 18:43
No bolje, da vprašam tako: za koliko bi bili pripravljeni delati v takih razmerah? Mraz, vikendi, prazniki pa vsak dan delo z ljudmi, tudi z otroci.
Glede na to, da je torej to “tujia” in si gasterbajtr za pol cenneje, kot domačin… Hja, glede na to da bi verjetno njihov “domačin” dobil za to 3 jurje, si ti kot balkanska delovna sila ( skupaj v vreči z Bolgari Romuni,Ukrajinci, jugoItalijani in exdxržavljani Yuge) vreden samo tretjino tega zneska…. Pod 1700 EUR netto zagotovo ne. Ker sio moraš verjetno tam vplačevat potem še zdr. zavarovanje kot tujec ( če tiga oni ne), pa najemnina, pa če imaš otroke, še to šolat tam gor – cene prehrane in življ. stroškov so pa po kakšni Avstriji, Nemčiji, Skandinaviji dosti višje, kot pri nas.
delovna podcenjena sila z Balkana, 04.02.2022 ob 18:53
Glede na to, da je torej to “tujia” in si gasterbajtr za pol cenneje, kot domačin… Hja, glede na to da bi verjetno njihov “domačin” dobil za to 3 jurje, si ti kot balkanska delovna sila ( skupaj v vreči z Bolgari Romuni,Ukrajinci, jugoItalijani in exdxržavljani Yuge) vreden samo tretjino tega zneska…. Pod 1700 EUR netto zagotovo ne. Ker sio moraš verjetno tam vplačevat potem še zdr. zavarovanje kot tujec ( če tiga oni ne), pa najemnina, pa če imaš otroke, še to šolat tam gor – cene prehrane in življ. stroškov so pa po kakšni Avstriji, Nemčiji, Skandinaviji dosti višje, kot pri nas.
Ti se pa ne spoznaš na tujino, vsaj za Avstrijo ne.
Ti povem kako je tam na smučiščih. Ni ravno to, kar avtor omenja, ampak vseeno. Je pa v mrazu, snegu.
Plača je 1700 bruto. Za Avstrijce, Nemce, Slovence, Hrvate, Čehe… vsi enako. S tem, da vsako leto, ko si tam, dobiš procente gor.
Seveda imaš zavarovanje. Pa za tujce imajo pogosto možnost brezplačnega stanovanja in prehrane. To velja za zahod Avstrije. Štajerska, Salzburška pa večinoma brez stanovanja, plača pa enaka.
Tako, da sanjat, da so v Avstriji take plače kot ti omenjaš… ha ha ha. Še tisti, ki imajo visoko izobrazbo imajo tam okrog 2400 bruto, če ni ravno nek zdravnik ali pa neka bolj konkretna funkcija.
Moja sestricna dela v skladiscu Spara v Avstriji in to v hladilnici.
Zdaj dela le par dni na mesec in ne vem, koliko zasluzi, je pa pred leti delala kao poln delovni cas (36ur) in je imela cca 400€ visjo placo od navadnih skladiscnikov plus se ne vem kaksne bonitete in odmore med delom zaradi pogojev dela.
Za 1500€ gres lahko delat v Sparovo hladilnico v Avstriji, bos verjetno dobila se kak €€ vec.
Kdo poskrbi za oblacila in obutev? Kaksna kvaliteta je le teh? Racunaj tudi na nabavo boljse kozmetike za obraz, ker koza zelo trpi. Koliko imas vec dopusta, koliko odmorov vmes, koliko na toplem, kdo casti vroc caj in podobno?
Jaz za tako delo nisem, mene zebe ze na 15 stopinjah, ogrejem se komaj na 25-30, poznam pa kar nekaj ljudi, ki jih mraz ne moti, tako da premisli najprej sama pri sebi, potem pa si preracunaj, za koliko si pripravljena to delat.
Ne. Bi zmrznla. Taka pa ne bi bila koristna ?
Zakaj iščeš take šihte, ki ti očitno ne sedejo? Saj ni važno a bi kdo drug to delal, edino pomembno je-ali bi ti!
Za omenjen denar pojdi raje na primer cunjice prodajat, pa četudi ti ni všeč. Tam lahko napreduješ v vodjo, direktorico.. al pa greš v merchandise, če si recimo bolj kreativne narave in ti je všeč ustvarjat..
Spar Avstrija, 04.02.2022 ob 19:18
Moja sestricna dela v skladiscu Spara v Avstriji in to v hladilnici.
Zdaj dela le par dni na mesec in ne vem, koliko zasluzi, je pa pred leti delala kao poln delovni cas (36ur) in je imela cca 400€ visjo placo od navadnih skladiscnikov plus se ne vem kaksne bonitete in odmore med delom zaradi pogojev dela.
Za 1500€ gres lahko delat v Sparovo hladilnico v Avstriji, bos verjetno dobila se kak €€ vec.
Kdo poskrbi za oblacila in obutev? Kaksna kvaliteta je le teh? Racunaj tudi na nabavo boljse kozmetike za obraz, ker koza zelo trpi. Koliko imas vec dopusta, koliko odmorov vmes, koliko na toplem, kdo casti vroc caj in podobno?
Jaz za tako delo nisem, mene zebe ze na 15 stopinjah, ogrejem se komaj na 25-30, poznam pa kar nekaj ljudi, ki jih mraz ne moti, tako da premisli najprej sama pri sebi, potem pa si preracunaj, za koliko si pripravljena to delat.
Tole je pa zanimiv zapis. 400€? Konkretna info. Hvala.
Drugače pa za vse monklje bolj konkretno:
30 urni delovnik, 1400 neto. Se pa seveda šteje kot, da delaš 40 ur.
Ampak za mone je to seveda občutno premalo :). Jaz sem pa seveda vzel to ponudbo. Meni se zdi to odlična plača.
Zartrose izven profila, 04.02.2022 ob 20:34
Ne. Bi zmrznla. Taka pa ne bi bila koristna ?
Zakaj iščeš take šihte, ki ti očitno ne sedejo? Saj ni važno a bi kdo drug to delal, edino pomembno je-ali bi ti!
Za omenjen denar pojdi raje na primer cunjice prodajat, pa četudi ti ni všeč. Tam lahko napreduješ v vodjo, direktorico.. al pa greš v merchandise, če si recimo bolj kreativne narave in ti je všeč ustvarjat..
Se ti hecaš? Cunjice se prodajajo za 750€ na mesec.
Ha, ha, napreduješ? V kaj pa?
Kaj je pa merchandise?
jaz takole, 04.02.2022 ob 20:18
Jaz dobim za delo v jami, 9 stopinj, plačo 900€, jakno mi dajo oni, obutev in ostala oblačila moja stvar.
Imam izukšnje z delom v jami, pri 0 stopinjah, plačilo pa ne vem več koliko. Je že nekaj let nazaj. Malce nad takratnega minimalca je seglo. Vsa oblačila moja stvar.
Ja, imam tudi podobne izkušnje tako, da tole, kar imam sedaj, bo vsaj ornk plačano.
Ni šans, da grem delat v take razmere. V ledu in snegu? Ne hvala.
ALi pa delo na smučišču? Veter, sneg, mraz? Ni govora.
No, tam pri dveh jurjih bi se mogoče že kaj menili, ampak za smučišče. Za tisto ledeno pa pri 2500. Neto, se razume.
Pa , ko tule omenjate tudi jame: tam pa tudi vsaj 1500 neto. Če je pa treba pogosto prenašat frocovje pa 2 jurja.
ti se pa ne spoznaš, 04.02.2022 ob 19:01
Ti se pa ne spoznaš na tujino, vsaj za Avstrijo ne.
Ti povem kako je tam na smučiščih. Ni ravno to, kar avtor omenja, ampak vseeno. Je pa v mrazu, snegu.
Plača je 1700 bruto. Za Avstrijce, Nemce, Slovence, Hrvate, Čehe… vsi enako. S tem, da vsako leto, ko si tam, dobiš procente gor.
Seveda imaš zavarovanje. Pa za tujce imajo pogosto možnost brezplačnega stanovanja in prehrane. To velja za zahod Avstrije. Štajerska, Salzburška pa večinoma brez stanovanja, plača pa enaka.
Tako, da sanjat, da so v Avstriji take plače kot ti omenjaš… ha ha ha. Še tisti, ki imajo visoko izobrazbo imajo tam okrog 2400 bruto, če ni ravno nek zdravnik ali pa neka bolj konkretna funkcija.
Lej eno je smušišče, eno je npr .proizvodnja in skladiščenje živil , kjer so delovne temperature med 0-5 st. Celzija. Ni vse samo to tvoje servirano “smučišče”.
Forum je zaprt za komentiranje.