Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bezigrad(blok plava laguna) ali Jarse ?

Bezigrad(blok plava laguna) ali Jarse ?

Kupujem enosobno stanovanje. Odlocam se med stolpnico v Jarsah nasproti City parka in Bezigradom v bloku imenovanim Plava laguna. Ker sem s Primorske ne poznam kaksno je zivljenje na teh lokacijah. Imam 2 leti starega sina. Sluzbo sem dobila v centru Lj. Katera lokacija je po vasem prijaznejsa za zivljenje mlade mamice?

Sicer nisem Ljubljančanka, ampak so mi Jarše veliko bolj všeč kot Bežigrad. Bežigrad mi je prav odbijajoč in nekako neprivlačen za tam živet. V Jaršah je BTC, polno trgovin na kupu, tudi do centra ne boš imela daleč.
Jaz bi gotovo izbrala Jarše.

Lokacija sama po sebi nobena ni prav prijetna.

Plava Laguna je relativno star blok tik ob eni najbolj prometnih mestnih vpadnic. Ampak glede na službo v mestu bi bilo zate to lahko fajn, ker greš lahko celo peš, s trolo boš pa tudi tik-tak.

Jarše so malo bolj oddaljene, se boš zjutraj kar cijazila v konici. Pa ta soseska je leglo kriminala zadnja leta (tu me bodo itak zdaj lokalci potolkli, da pojma nimam in da je življenje v Jaršah naravnost idilično, ampak statistika je statistika).

Če imaš avto, nujno razreši tudi problem parkiranja. V Novih Jaršah je gužva, a se najbrž nekako da parkirati, za Plavo laguno pa pojma nimam, kje bi lahko brezplačno parkirala. Če si brez avta, je po moje Plava laguna bistveno boljša izbira. Greš lahko peš v službo. Kako boš pa z vrtcem?

Praviš, da nisi iz Ljubljane, zato verjamem, da se ti ideja življenja ob BTC zdi privlačna. Ampak v resnici to, da imaš tisto ciganjarijo pred nosom vsak dan, ni čisto nobena dodana vrednost.

Pa iz Jarš se zjutraj kar vleče do centra, ker se Šmartinka zabaše v konici. Popoldne pa v obratno smer vse stoji.

Varstvo imam dogovorjeno z mlajso upokojenko iz Lj. za cas dokler ne dobim vrtca. Ona pride na dom.

Pri Plavi laguni imaš čez cesto en velik park z igriščem. Super za dveletnika. Pa center je čisto blizu.

Jaz sem za Plavo laguno. Edino parking bi pa res znal biti problem…

Center mesta je vsaj 3 do 4 krat blizje Plavi Laguni. Pes si v 10 do 15 minutah. Bezigrajska gimnazija je tik zraven, za takrat, ko sin zraste. Vcasih se je Plava laguna stela za boljsi blok.

Jarse niso bile nikoli na ne vem kako zelo dobrem glasu. Blizu imas Zale (pokopalisce), in glavni ljubljanski nakupovalni center z neskoncnim stevilom trgovin. Jarse so bolj na robu mesta, blizje naravi, do centra mesta bos pa korakala gotovo vsaj eno uro.

Obe lokaciji sta blizu obvoznice. Jaz bi izbrala Plavo laguno. Ti pa si oglej sami stavbi, od zunaj, od znotraj, opazuj ljudi, okolico, hrup, pozvoni k potencilnim sosedom. Minuta pogovora zadosca, da dobis prvi vtis o njih. Moje izkusnje so, da sosedje radi povedo mnenje, vcasih ti pa se dajo kaksno informacijo, ki je sicer ne bi dobila. Izberi tisto lokacijo, ki ti je bolj simpaticna.

plava laguna
+lokacija do centra
+odlične povezave z lpp v vse dele ljubljane
+top zdravstveni dom zraven, elitna gimnazija

jarše
+ceneje
+trgovski center
+boljša možnost parkranja

Sam živim v bežigradu. Mi hiter dostop v center več pomeni od gužvanja od jarš. Resda pa nimam avta. Imaš pri plavi laguni blizu lidl,hofer,mercator….nimaš pa toliko zelenja in odprtosti kot v jaršah.

Pravi Bezigrajcani ne zivijo v Bezigradu, ampak za Bezigradom.

Živela na obeh lokacijah z majhnim otrokom in Jarše so v primerjavi z Bežigradom balzam! Kam boš z otrokom v Plavi laguni? Nimaš kam! Tudi, če je zdaj par m2 zelenice na Župančičevi, je še vedno vsepovsod sama cesta, promet itd.

Jarše imajo kar nekaj igrišč, nekaj je zamreženih, ograjenih, predvsem imajo veliko zelenih površin, tudi kar nekaj peš-con, v katere ni dostopa z avtom. Vrtce imaš pred nosom, v službo sem se pa jaz (tudi v center!) vozila s kolesom, izjema je bila res trda zima. Otrok je bil v vrtcu 3 min od doma, kar mi je bil res luksuz. Res je problem parkiranje, vendar dejansko avta tu na dnevni bazi ne rabiš. Jaz sem ga imela v garažni hiši na Metelkovi, takrat je bilo najceneje, ali se zdaj da kaj bolj ugodnega dobit, morda v garažni hiši v City Parku, pa ne vem. Trgovine imaš pred nosom (pa ni treba ne v BTC ne v City park), imaš male Mercatorje v naselju, ki imajo vse. Imaš ZD in lekarno pred nosom. Jarše imajo veliko sprehodov, tako za voziček kot kasneje za malčke, celo naselje od BTC-ja do obvoznice je znotraj zaprto in je peš cona, tako daje malčkom zelo prijazno. Veliko je igral, peskovnikov… Pozimi je veliko klančkov za sankanje, kriminal je bil in je problem (tudi vandalizem na avtih, recimo, zato sem ga dala v garažo), parkrat letno so problem tudi kake prireditve v BTCju, ko zna biti hrup tja do 23 ure, ampak spet ne tako hudo, da dobra okna tega ne bi rešila. Glej tudi za naprej – v Jaršah imaš šolo, odlična je povezava z mestnimi busi, v glavnem, če bi še kdaj morala živeti v LJ, zagotovo Jarše.

Aha, pa še nekaj sem pozabila: v Jaršah boš dobila precej večjo kvadraturo za isti denar. Bežigrad je bistveno dražji, kar pa sem jaz videla tamkajšnjih stanovanj, so bila bistveno slabša od teh v Jaršah. Večina jarških blokov je zgrajenih tam v osemdesetih in so stanovanja zračna in svetla z zelo dobro razporeditvijo. Naj te ne zapelje to, da imaš zdaj 2-letnega sina! Hitro ti bo zrastel in enosobno stanovanje bo kmalu pretesno – ne pozabi na to. Jaz vem, da bi raje vzela manjše dvosobno, kot veliko enosobno stanovanje. Glej na to, koliko je star blok – kaj je že narejeno – je obnovljena fasada, streha, okna, inštalacije, pozanimaj se, kolikšni so mesečni stroški – to ti lahko nanese ohoho denarja! Kakšno je ogrevanje, imajo plin ipd. Potem si oglej, kakšna je notranjost enega in drugega bloka, pa jaz bi zelo gledala na to, da ima stanovanje balkon, kar je dejansko neprecenljivo. Pa ne eno nišo za en stol gor postavit, ampak res balkon. To ti pri malem otroku veliko odnese.

Preceni pa sama, kakšen tip si. Mi smo, recimo, ogromno prehodili popoldan – do Save, na prod, čez Žale (so krasne peš ptoi tam!), pa po poti spominov in tovarištva, ker imaš mir pred avti itd. Nekateris o pa vse popoldneve preživeli v BTCju. Vsak po svoje pač, jaz si ne predstavljam mestnega vrveža 24ur/dan.

Odraščal za Bežigradom in kar nekaj let živel v Jaršah;
Oboje je fajn, Plava Laguna je res toliko bližje centra, da imaš le sprehod. Iz Jarš pa je naJboljša možnost kolo, sicer stojiš v gneči.

Plus Jarš po moje je veliko zelenja in sprehajalnih poti, par lokalnih trgovinic in takojšnja dostopnost z avtoceste – za ženske pa še BTC čez cesto, kamor greš peš in se lahko smejiš vsem v avtih, ki stojijo v gneči.
Lahko je malo problema s parkiranjem, a zaenkrat se še kar najde. Sploh če ne stanuješ ob najbolj znanih parkiriščih in si malo za vogalom.
Glede kriminala ne vem – razen tega, da so enemu sosedu pred cca 10 leti ukradli avto s parkirišča, ne vem za nič posebnega. Jaz nisem imel nikoli nobenega problema – res pa tudi nisem nikdar imel na parkirišču golfa ali kaj podobnega, kar najbolj kradejo.
Aja – cca 5 let so poskušali vlomit v kolesarnico in kleti v bloku – pa ni uspelo.

Plus Plave Lagune pa bolj urbano okolje in lep park z otroškimi igrali ob Železni cesti (par 100 m stran) – bi se pa kar bal parkiranja, če nimaš garaže.

Odvisno od bloka. Nevem, če misliva istega, ampak pozanimaj se tudi za parking.
Glede bližine centru je Bežigrad (Modra Laguna) boljši. Če sta stanovanji vsaj malo primerljivi, bi priporočal Bežigrad.

Absolutno Plava laguna. Takorekoč v centru, pa vendar dovolj miru. Če gleda stanovanje na drugo stran od Dunajske, potem sploh nimaš kaj premišljevat.

Narejeno je novo ogromno igrišče za otroke, lepše kot v TIvoliju, nasproti Bežigrajske gimnazije, ki je najboljša v Ljubljani. Pod Plavo laguno imaš tržnico, zgoraj pošto, banko. Zraven je Hofer in Lidl, spodaj Mercator. Vrtec je čistro zraven, OŠ je dobra. ZD in lekarna sta zraven.

Če boš lastnica stanovanja,nekaj plačaš in dobiš nalepko za parkiranje. Vedno se dobi prostor. So pa tudi parkirni prostori, ki jih lahko najameš.

Jarš ne poznam, mi je pa dovolj podatek, da je zraven BTC, ki se mi zdi najboj negativno mesto v Ljubljani. Jaz grem tja 1 x letno, pa še to mi je čisto odveč.

Če bi bila v tvoji koži, sploh ne bi pomišljala: absolutno Plava laguna.
Zdravstveni dom je pred nosom, šola je blizu, vrtec prav tako, v centru si v desetih do petnajstih minutah. Deset minut stran je športni park Savsko naselje, dve minuti (samo čez cesto) pa je do otroškega igrišča pri Navju. Samo čez podhod v Zupančičevi jami greš in si že na železniški in avtobusni postaji. Par korakov stran je Pionirski dom, idealen za izvenšolske in vrtčevske aktivnosti.
Parkiranje pa ni nikjer idealno. Sama živim v Savskem naselju in grem v gledališče ali na prireditev v mestu vedno peš, saj sicer ne bi več dobila prostega parkirišča.

Če ste družinsko-potrošniško usmerjeni izberite Jarše
Če ste karierno-izobražbeno usmerjeni v družini, potem je boljša izbira Plava laguna.

Absolutno nobena od teh dveh lokacij.
Sama gužva, problemi s parkingi, meni osebno zelo neprijetna okolica.

Ne poznam ne enega ne drugega, mi je pa smešno, da eni v + štejeto bližino BTC-ja. Zakaj točno naj bi to bil plus? Ali je res pašnja po trgovinah tako pomembna? A smo res že čist oprani vsi od tega marketinga?

O tvoji odločitvi naj odloči bližina službe in vrtca.
Predvidevam, da boš v službo hodila z LPP ali peš ali s kolesom.

Zdravo, cenejše……..zato je važno, da je vrtec ob poti mimogrede na pa cel podvig iz ene strani LJ na drugoa….

Med tema dvema lokacijama bi zagotovo izbrala Plavo laguno, tudi če bi morala več vložiti v stanovanje, kot u Jaršama.

pr plavi laguni boš kmalu imela še zastonj muziko

https://www.youtube.com/watch?v=FdGRAPhBIK8

https://www.youtube.com/watch?v=94089CfTsDI

Zajkaj bi šel človek kupovati stanovanje v Ljubljani, mi pa res ni jasno. Pa ne mi o “bližini vsega”, javna prevozna sredstva obstajajo in so učinkovita (če bi kdo že ravno hotel v Lj riniti…)

Zakaj – ima verjetno vsak svoje razloge za ali proti.
Javna prevozna sredstva – ja, od vsepovsod so krasne povezave :)))))

upravnik DODOMA, ZA ENO OSEBO 55 KV OKOLI 80E.fUL DRAGO.rAZMISLI

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close