bež semiš čevlji-na pomoč!
Čevlje daj v pralni stroj skupaj s par starimi briačami (ne veliko!) in jih operi. Potem pa v en lavor nalij toplo vodo, dodaj 2 zamaška mehčalca in malo stekleničko (kakih 20 ml) glicerina – kupiš v lekarni. Namoči oprane čevlje za dve minuti v to mešanico, potem pa jih posuši na zraku. Suhe potem obilno nasprejaj s sprejem za mehčanje čevljev ali s takim za nego usnja. Ko se sprej posuši, jih poščetkaj in malo pomencaj z rokami.
Meni je na tak način uspelo očistiti ene čevlje, ki so potegnili barvo od kavbojk in ene, v katerih me je presenetil dež in so bili popolnoma mokri in debelo obloženi z blatom (te sem najprej posušila in na suho oščetkala blato, kolikor se je dalo).
Ampak, prosim lepo, na lastno odgovornost. Ker ne vem…upam, da ni kaka čudna vrsta semiša, ki bi ob opisanem postopku otrdela.
Temne kavbojke večkrat tko spuščajo barvo- vsaj na začetku. Mož je odstranil madež z enim sprejem, ki se uporablja čist za druge namene, pa ne vem katere. Posprejaš, potem pa fajn spereš in to je to. Jaz pucam s tem tudi fleke na cunjah, pri katerih so že vsa čistilna sredstva odpovedala. Sam prej sprobam, ker če ni kvalitetno pobarvano, lahko razžre barvo prav na hitro.
Forum je zaprt za komentiranje.