Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek BESEDE IZ ČRK????

BESEDE IZ ČRK????

Delamo domačo nalogo za 5.r o.š.- slovenščina.
iz črk: R A V N I Č K O je potrebno sestaviti eno besedo, ki pa je ne znava s sinom? Enako iz črk: D E R O U.

hvala za pomoč in lep sončen dan:)

MAMI 5-ČKA

Iz vseh črk?

ČRVINKA ????

RUDE ??? , samo potem ni O-ja

iz vseh črk, ki jih imata na voljo?

če bi bila mariborčanka, bi rekla, da iz druge pride UREDO!:)

Iz prve je ČAROVNIK.Iz druge pa še jst ne vem.

NINO-rada te imam.

Punce hvala perpela:), simona26 super

Ruedo? Ples.

Skoraj prepričana sem, da bi moral biti v in ne u in da je rešitev drevo.

tudi jaz sme pomislila na drevo.

No ,pa spet eni delajo domačo nalogo namesto otroka.

Naloga je za 5. razred OŠ. Če rešitve ne ve, pač ne ve. Gre v šolo brez te rešitve. Ampak a res namesto mularije delate domače naloge? Pa kaj bo pridobil otrok, če mu zdaj ti poveš, da je rešitev čarovnik? Bo imel nalogo in to je najpomembnejše? In tako rešujete tudi matematične naloge in vse ostale?

A je to domača naloga za otroka ali za celotno družino in še za forum, če družina ne sfolga. Svašta, no.

In kako bi ti v tretji razred poslala otroka, ki dobi za nalogo npr. opis enega poklica – z besedo in sliko, pa npr. opiši drevo tako, da boš govoril nekaj minut (opisati je moral gaber) ali pa v npr. drugi razred – izdelaj knjigo “moj dan” – deli knjige so zjutraj, dopoldan, opoldan,popoldan in zvečer in noč – na prvi strani mora biti naslov, na zadnji narisana ura in napisano mora biti kdo je avtor in kdo ilustrator?? Za vsak del dneva je bilo iz knjige potrebno razbrati, kje je v tem času sonce in kaj otrok v tem času počne. To je moja hči dobila za nalogo v mislim da prvem mesecu drugega razreda OŠ… Aja navodilo je bilo – riši, piši, lepi..

In ja, tudi meni je narasel pritisk, ampak bi bilo pa fino, ko bi moja hči prišla edina v šolo brez naloge, ane? Na žalost šolstvo funkcionira tako, da vse več nalog otrokom dodelijo takih, ki jih sami ne morejo izdelati. In tvoj predlog rešitve je?

Otrok bi pač naredil, kar bi znal in kakor bi znal. Kdo je avtor in kdo ilustrator? Otrok vendar! Torej bi napisal sebe. Kaj ste pa potem napisali? Avtor: mama..he he

Jaz si predstavljam tako, da dobijo pač določeno nalogo, ni pa mišljeno, da mora biti narejena na stopnji srednje šole, ampak pač na stopnji 7 letnega otroka.

Ne bi bilo fino, bilo bi edino pravilno. Tudi moj je prišel v 1. razredu brez ene take bedaste “naredijo starši” naloge in je bil edini. Na roditeljskem sestanku sem potem jasno in glasno povedala, kaj si mislim o domačih nalogah za otroke, ki naj bi jih naredili starši, pa je bilo mir s takimi nalogami celo šolsko leto.

Šolstvo pa funkcionira tako samo zaradi bedastih staršev, ki dejansko sprejmejo nase izdelavo celotnih domačih nalog, ki bi jih morali opravljati otroci. Če bi se vsaj eden pd staršev takemu načinu glasno uprl, bi bilo s tem konec. Ker pa starši veselo opravljate delo otrok in zraven še veselo lažete, da je to opravil otrok sam, je tako, kot je. In učitelj je prepričan, kakšne genialce ima za učence, pa jim naloži še malo težje naloge, hehe.:)

Skratka, koga farbate s tem izdelovanjem nalog otroku? Kaj otrok ob tem pridobi? Zavest, da so domače naloge delo staršev? Spravite se že k sebi no, in dopustite otroku, da se potrudi in naredi največ, kar zmore. In če bo zato, ker je on naredil najslabše domačo nalogo, ostalim pa so jo naredili starši, grajan od učiteljice, stopite do nje in povejte, kaj si o tem mislite. Pa ostalim staršem ne pozabite odpreti oči. Madona, no.

Frca, se podpišem. Od prve do zadnje ti dam prav, ker takele pomoči staršev pri domačih nalogah so pa res preveč. Govorim iz izkušenj, saj je za menoj že kar dolga kilometrina. Kot začetnica v službi sem imela sodelavko, ki je z obema otrokama dobesedno delala še enkrat osnovno šolo ter zabila ure in ure za pomoč pri nalogah in učenju. V glavnem na koncu je vzgojila dva poplnoma nesamostojna otroka, ki sta z njeno pomočjo le s težavo naredila srednjo šolo. No takrat sem si prisegla, da pri svojih otrokih tega ne bom počela, ker tudi jaz sem do konca srednje šole gurala popolnoma sama. In res, moja dva sta samostojno naredila osnovno, srednjo in fakulteto, ker se v ta špil enostavno nisem pustila potegnit. Moja pomoč otrokom je bila v tem, da sem preverila,ali so nalogo naredili, jim priskrbela krpice, papirje, lepilo, pohvalila lepe izdelke, obdobno pred kontrolkami preverila ali snov znajo…Še zdaj mi v hecu včasih očitata, kako malo sem si dala opravka z njuno šolo ampak vesta, da sta na ta način postala samostojna in neodvisna osebka.

In kako bi po tvojem otrok na začetku 2. razreda, ko še ne zna niti brat niti pisat, ker ti cel prvi razred govorijo, kako jih naj doma ne učimo nič, ker se bodo vse naučili v šoli v drugem razredu itd, napisal, kdo je avtor ali ilustrator?? Odtis prsta namreč ni bil nikjer omenjen…

Lahko je biti pameten, dokler ne prideš v dejstvo.

Glede na to, da sta tvoja naredila osnovno šolo, srednjo in faks, predvidevam, da je od tega minilo že vsaj 25 – 30 let.Ko sem sama hodila v šolo, mi tudi nalog nikoli ni nihče niti delal niti pregledoval – te potrebe nikoli ni bilo, oz. naloge so bile razumljive in primerne znanju otroka.

Me zanima, kako bodo šli skozi šolanje tvoji vnučki….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close