Berlin
Na letališču kupi karto, ki velja za S-Bahn, U-Bahn, neke trajekte v okolici in ne vem kaj še vse. Cene niso pretirane in obstaja cela množica kombinacij, tako da se za vsakogar kaj najde. Od tedenskih kart, dnevnih, ene proge, kratke vožnje (tri postaje s podzemno ali S-Bahnom ali mislim da 6 z avtobusom, oziroma nekaj takega in še cel kup drugih možnosti. Zdaj nimam točno v glavi, v kateri coni je letališče. Če je v C, potem se najverjetneje izplača kupiti Kurzstrecke (kratka vožnja) do cone B in potem dalje AB cono, dnevno, tedensko ali odvisno od potreb. Berlin ni majhen in znamenitosti so kar precej raztresene, zato ne računaj, da boš lahko vse opravil peš.
K temu, kar je povedal Niko bom dodal še nekaj podatkov. Mislim, da se ti najbolj splača kupiti dnevno karto za javni promet, ki stane 5,60eur za dve coni. Letališče ravno še spada v cono B, tako da na avtomatu vzameš karto za cono AB, proti centru pa peljeta S-Bahna S9 in S45. Železniška postaja je od letališča oddaljena približno 5min hoje. Vožnja proti centru pa traja dobre pol ure. Še za inf.: karta, ki velja dve uri (v dveh conah) stane 2eur, dnevna karta za tri cone (ABC) pa 6eur. To sem povedal iz izkušenj izpred enega meseca.
LP
Živjo. Jaz imam dobro izkušnjo glede nočitve. Prenočeval sem v slovenskem domu, sčekiri na njihovi strani (www.slovenskidomberlin.com). Sobe so zlo lepo urejene, skor čist nove. S kolegom sva bila v večposteljni sobi sama in naju je stalo 17eur na osebo na noč, s tem da je pri treh nočitvah ali več v ceno vključen zajtrk, ki pa je res dober. Do centra pa tudi ni pretirano daleč, malo hoje ali avtobus, pa potem U-Bahn pa si tam. Jest sem si sobo rezerviral prek neta (pošleš kakšen mejl pa ti odpošlejo naročilnico), čeprav nism sigurn al je potrebna rezervacija. Upam, da sem kaj pomagu.
Lp
Uh, Rusija, lušti… 🙂 kako misliš iti dalje? Kam? Ker po mojih izračunih pride 7 dni rusije (Moskva, St.Peterburg) vsaj 200.000 sit. Je kakšna ugodna letalska povezava iz Berlina v Rusijo? Ker zaenkrat se mi zdi Adriina ponudba do Moskve še vedno najugodnejša, pa še to je skoraj 100.000 povratna (za študente).
cau
ja, je varjanta, da vzameš Easyjet do Berlina, nato naprej do Talina ali Rige (seveda vzameš povratne, razen če greš dam z vlakom) in si že skor tam, potem pa vzameš še Eurodomino in te pride velik manj kot sto jurjev, seveda pa si moraš lete rezervirati dovolj zgodaj, da je cena taka.Če te ne moti z vlakom potovat, si lahko stroške precej znižaš.
Pride en prijatelj čez teden dni nazaj, ki je vzel karto pri Adrii in potem bom imela info s prve roke, jih bom pa tudi posredovala naprej 🙂
lp
m
Tudi to sem že razmišljal. samo potovanje z vlakom mi ni nikakršen problem, begajo me edino procedure na železniškem mejnem prehodu, ker sem že nekajkrat slišal, da cariniki zahtevajo (na lastno pest) določene podkupnine, da se gre hitreje naprej. Veš slučajno kaj o tem?
Sicer sem pa zato imel idejo iti z Adrio v Moskvo, nato z vlakom v Novgorod in St.Peterburg, ter od tam naprej z vlakom v Talin in na tvoj način domov. Samo sem potem odkril, da je enosmerna karta (ne dajo študentskega popusta) bistveno dražja (min. 20.000sit), kot če bi vzel povratno iz Moskve.
cau
ma, kar se tice podkupnin, se delas, da o tem ne ves nic. men se je isto dogajal v Bolgariji in v Srbiji, pa sva se s prijateljico delali eni pridni puncki, pa so naju pustili na miru. Glavn nardis se mal neumnega.
Za Rusijo pa isto, Ti pa sporocim, ce bom kaj od mojega prijatelja zvedla, sam da pride nazaj 🙂
m
Če ti to kaj pomaga vem da ni Rusija je pa Belorusija kar je zelo podobno edino kar se mi zdi je res zaenkrat še manj kriminala v Belorusiji vsaj po mojih občutkih.
Jest sn potoval v začetku junija z avtobusom iz Rige v Minsk pa ni bilo nikakršnih težav na mejnih prehodih sam prehod meje traja cca dobro uro, iz Minska nazaj v Rigo pa sem potoval z vlakom pa tudi ni bilo nobenih težav na mejnem prehodu. Z vlaki in avtobusi moraš pazit ker vozjo vsak drugi dan ( en dan pelje avtobus drugi dan vlak ). Osebje na vlaku je bilo izredno prijazno, vagon ( spalnik )je bil napol prazen ker je kr draga karta cca 18,50 LVL ( 6500 SIT ),
Maja je bila karta za S-/U-Bahn, Bus in ostalo 24,30 EUR za coni A in B. Najbolj se ti splača, če vzameš tedensko karto, ker te bo prišlo ceneje pa še bolj enostavno je, kot pa da moraš stalno misliti na karto. Kontrole so res pogoste, tako da odsvetujem “zastonjsko” potovanje na srečo. Kajti če te dobijo brez karte, moraš plačati 40 EUR kazni. Torej imaš višje stoške. Sicer iajo pa javni prevoz tako poštiman, da … kapo dol.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.