Najdi forum

prosim če mi lahko kdo predlaga cenovno ugoden hostel ali hotel v berlinu na dobri lokaciji
(bližina centra)
kako se to rezervira prek neta?
kake so kej cene za dvoposteljno sobo?
ali še vedno obstaja loveparade in kdaj je?

Jaz sem imel rezervacijo v temlem hostlu, potem sem dobil prenočišče pri kolegu. Nahaja v centralnem Berlinu, ni čist v centru, ampak 5 min stran od Ostbahnhof, kjer skočiš na S-Bahn in si mimgrede v centru. Po slikcah sodeč je hostel zelo domač (ang. cosy). Ko sem preklical rezeravcijo so bili zelo prijazni in jim je bilo žal (kar se mene tiče je to dobra poslovnost in ko bom naslednjič šel v Berlin, bom prenočil pri njih).

Rezerviraš lahko na njihovi strani, kjer izpolneš obrazec. Lahko pa tudi rezerviraš preko npr. hostelworlda.com, kjer tudi izpolneš obrazec. Dolčiš državo, mesto, dan prihoda in število noči (ponavad je 3 minimum). Potrebuješ plačilno kartico (Eurocard, Visa, Visa Electron,…)

Love parade 2005 je pa odpovedan.

Hja, love parade do nadaljnjega odpade (že lani ga ni bilo).

kar se pa tiče hostla je pa pomojem najbolje, da poiščeš direktno povezavo in se kar z njimi zmeniš – pošlješ mejl ali pa izpolniš obrazec za rezervacijo (če ga imajo na voljo). Ponavadi ti odgovorijo še isti dan.

Cene so različne, mislim pa, da bi za dvoposteljno sobo odštel vsaj 20 evrov (na osebo, seveda).
Kar se tiče prenočišč, pobrskaj po forumu, ker se je že nekaj pisalo o tem. lahko si pomagaš tudi s spletno stranjo hostelbooking (to kar ti je predlagal moj predhodnik) in poiščeš hostle, potem pa najdeš spletno povezavo. Meni je lažje (in bolj sigurno), če se obrnem kar direktno na hotel ali hostel in si rezerviram sama, brez posrednikov.

Hostli so pa Generator, A&O … brskaj po netu in boš našel. Lahko si pomagaš tud s turističnimi vodniki. Jaz sem preštudirala vse mogoče variante hostlov – predlogi s foruma, net … ampak na koncu sem pristala v hostlu oz. hotelu, ki je bil naveden v LP-ju (se mi zdi).

Kar se tiče centralne lege: ja, je fajn če si v “centru” (to je zeloo širok pojem), ampak Berlin ima fantastično mrežo javnega prevoza, tako da si tik-tak na želenem mestu. S-Bahn, U-Bahn, avtobusi, regionalni vlaki, trajekti … naravnost fenomenalno in navdihujoče. Ko se vrneš, kar pogrešaš U-Bahn …

cau!

v berlinu sem bila pred 2 tednoma, stanovala sem v hostlu circus – najdes na internetu, majo svojo stran.
bila sem tistem na weinbergsweg (sta dva) in je bilo super. prijazno osebje, ustrezljivo, postaja podzemne direktno cez cesto, dobra povezava s centrom.
bolj nov hostel in zelo cist in velike svetle sobe.
rezervacija preko interneta, na njihovi strani.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close