Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Berlin in Nizozemska

Berlin in Nizozemska

Letos se z družino odpravljamo v Berlin in na Nizozemsko. Do Berlina-Bruselj naj bi šli z letalo, tam ostali nekaj dni, nato pa bi se z vlakom odpeljali na Nizozemsko-Amsterdam, Haag… . Vračali bi se spet nazaj do Bruslja in od tam z letalom domov.
Trenutno gledam po spletnih straneh o zanimivostih mest, cerkvah,… Zato vas prosim, da se mi razpišete in napišete kaj ste si ogledali-če ste že bili tam, kaj bi si ogledali…napišite prosim čimveč zanimivosti, muzejev- ki bi si jih bilo vredno ogledati, cerkve, mesta, zapore…………….. razpišite se.
Pa še nekaj me zanima….hostli….ve mogoče kdo za kakšen cenejši hostel- namreč smo 4-članska družina (2 odrasla, 2 otroka-15 let, 13 let)….

Najlepša hvala za vse informacije.

Lp, Karin

Potovanje načrtujemo na začetku Avgusta ( od 2.8.do približno 7.8.).

Ali sem prav razumela. Za celotno pot imate na razpolago 5 dni?

ja, ubistvu- kar drago je. Po teh dveh državah bomo itak potovali z vlakom–imamo popust. Zdaj gremo že 3 leto zapored na potovanje z vlakom-tokrat kombinacija z letalom. Pravzaprav nam je do zdaj uspelo ogledati si po 3 mesta v 4-ih dneh. Tako, da naj bi bila to najmanjša težava, upam. Z več finančnimi sredstvi bi lahko ostali kakšen dan več ali dva….tako pa žal…

Jaz bi si 5 dni vzela za Berlin.
Mi smo si ogledali ZOO in akvarij (otroci!), Brandenburška vrata, zraven obelisk in Reichstag (brezplačen vstop in ogled kupole), Potsdamer, Alexanderplatz (središče nekdanjega V Berlina), tukaj je tudi razgledni stolp, na katerega smo se povzpeli, ostanki Berlinskega zidu, ostanki v vojni porušene cerkve ter novo cerkev zraven, grad Charlottenburg, ki je malo izzven centra, nov je spomenik Židom, ki so ga takrat ravno delali, mogoče kakšen muzej (Pergamom muzej). Bili smo z avtom in smo obiskali tudi Potsdam.
Po mestu smo se vozili z metrojem.
Za spanje ne vem, na srečo imamo teto v Berlinu.

hvala mojcej. zdaj smo razmišljali, da bi se čez noč malo vozili na vlaku iz ene v drugo državo- spali bi na vlaku (smo že vajeni) in tako bi nekaj prišparali-namesto ene ali dveh prenočitev v hostlu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close