berlin decembra!
Zwony,
mi smo letos marca spali tukaj:
Jugendbegegnungszentrum Berlin-Mitte
Antwerpener Straße 40
D-13353 Berlin
Tel: 0049 30 45 31 03 36
Fax: 0049 30 45 31 03 37
Email: info@jgh-berlin.de
http://www.jgh-berlin.de/
Cena: 18 EUR na noč s samopostrežnim zajtrkom (posteljnina vključena v ceno).
Hostel je zelo čist, ni sicer v strogem centru, ima pa centralno lego, tako da s podzemno železnico (do postaje je ca. 7 minut hoje) prideš na vsak konec Berlina v kratkem času.
Najbolj mi je bilo všeč, da nimajo tistih ogromnih “dormitorijev”. Vse sobe so 2-, 3- ali 4-posteljne. Torej, sobe si ne boste rabili deliti z drugimi popotniki. Aja, in v vseh sobah je kopalnica s tušem. Za tako ceno je ta hostel pravi luksuz! Zelo priporočam.
Pa še nekaj! Mogoče že veste, a vseeno:
Od 25. novembra dalje lahko z EasyJetom iz Ljubljane letite v Berlin za 9.500 SIT po osebi (takse vključene)!
Lep pozdrav
Pepson
Midva z zeno sva rezervirala tukaj :
Jutri odpotujem ko pridem nazaj bom znal kaj vec povedati. Kot zgleda je pa ta hostel lociran cisto centralno malo juzneje od tiergarten parka.
Bil sem v Berlinu pred kakimi petimi leti.Bil sem službeno tako,da ne vem kako veliko potoval okrog nisem,kolikor časa sem imel pa sem prehodil “bližnje” zanimivosti.Zelo vam priporočam,da se z dvigalom povzpnete na TV stolp (Fernsehturm) na Alexanderplatzu.Na vrhu stolpa je restavracija,ki se počasi vrti krog svoje osi in v nekaj minutah naredi cel obrat.Tako z višine nekaj čez 200m dobiš veličasten pogled na celo mesto-zares priporočam.
Ostale stvari,ki sem jih videl-Berliner Dom(katedrala),Checkpoint Charlie in ostanki zidu,Sinagoga,Reichstag(parlament),Potsdamerplatz in Brandenburška vrata,Tiergarten(kjer se vsako leto dogaja rave party)z zelo zanimivim kipom na katerega vrh tudi lahko prideš(ne vem imena).
Naštel sem le nekaj zanimivosti,katere sem se spomnil.
Naj povem le še to,da je v bližini Brandenburških vrat neka stavba za informacije in predstavitev mesta,(če se prav spomnim je stavba rdeče barve kockasta kot kakšen kontejner in postavljena na neko čudno konstrukcijo spodaj),če bo kdo slučajno potreboval info.
Lep pozdrav
King
No vrnil sem se z Berlina in lahko povem da je hostel o katerem sem pisal izredno lep ( novo pohistvo ) in cist. Oddaljen je priblizno 700m od najblizje U-bahn postaje. Zajtrk, ki je vkljucen v ceno, je samopostrezen in z bogato izbiro.
Za ogledati pa ni veliko … vecinoma je ze vse povedal king , dodal bi mogoce da je nujen ogled se :
– rdece mestne hise (“Rotes” Rathaus) malo juzno od Aleksander platz-a
– stari del Berlina, ki ni bil porusen z cerkvijo sv. Nikolaja ( Nikolaivirtel )
– porusena cerkev (Gedächtniskirche) blizu ZOO parka
To je pa tudi vec ali manj vse, poleg ze omenjenega s strani king-a.
Zadnja sprememba (15-09-04 14:29)
Dvakrat dnevno (začetek na Pariser Platz – brandenburška vrata) poteka zastonj vodena peš tura po glavnih znamenitostih berlina v angleščini (kake 3h). Izveš veliko zanimivega, v 3 h si pogledaš glavne zadeve, potem pa imaš čas za ostalo t.j. muzeji ipd. med turo boš sigurno zvedel še za kakšne točke, ki bi si jih kasneje rad še sam ogledal! PRIPOROČAM!
Imam nekaj vprašanj glede JGH hostla, o katerem je pisal Pepson.
1. Zanima me, če imajo v hostlu dostop do interneta.
2. Imajo tudi enoposteljne sobe (na netu (še) nisem ničesar zasledila)?
3. Kakršna koli informacija z omenjenim hostlom.
Zanima me tudi, kako ste prišli z letališča Schoenfeld do “centra” (vem, da je več centrov). Bus/u-/S-Bahn, taxi … Kaj se najbolj splača?
Mislite, da je kakšna možnost, da se priključiš Sonji iz Slovenskega doma?
Najlepša hvala za vse informacije.
Sončen pozdrav, Katja
Živjo!
Mi se v Berlin odpravljamo drug teden in lahko ti samo povem da je iz letališča Schoenfeld brezplačna avtobusna povezava do postaje S-Bahn (cca. 300m). Tu imaš S-Bahn 9, ki te pripelje do ZOO-ja od koder imaš povezave naprej. Je še možnost S-Bahn 45 če ti morda bolj pomaga. Cena je cca. 3.5 EUR, velja za vsa prevozna sredstva, karta pa je veljavna dve uri. Tolk o tem. Če še kej rabiš lahko vprašaš in ti povem če bom vedla.
LP
nisem bil , ne bom in me ne zanima.ker nisem KURA ALI CALGO !
TO JE ČIST ENA NAVADNA TRAPARIJA!
DO TRSTA IMAM SAMO 30 KM , PA TAM NAJDEM VEČ MUZEJEV IN ZNAMENITOSTI KOT V BERLINU !
Lordwales!
Kako ti rata zasrat čisto vsako temo v forumu? Imaš preveč časa ali te nihče ne prenaša in se zato izživljaš na forumu? Če nimaš nič pametnega za povedat (dejansko še nisi nič takega povedal), se raje z glavo butaj ob monitor. Morda se bodo redka kolesa v tvoji glavi potem le začela vrteti v pravo smer.
Forum je zaprt za komentiranje.