Berem da se pritožujete, zato prosim
da mi v tej temi obrazložite, kakšni so problemi, kje jih vidite, kaj bi morali izboljšati, kako in zakaj?
Bom vse prebral, razmislil in ukrepal.
primož
Ne sprejemanje Primož, to je problem in tega ne moreš ti rešit (namesto drugih). :))
Seveda lahko, vse udeležen pokličem na zagovor, v živo seveda, na kavico 🙂
Primož
Primož težko nalogo si si zadal 🙂
V bistvu ne vem kako bi lahko kaj spremenil razen tega, da bi nekdo ves čas budno pazil, da kdo koga slučajno ne užali…. Kar pa je Sizifovo delo :/
Težave se vedno pojavijo tam kjer se uporabniki ne posvečajo temi o kateri naj bi se razpravljajo ampak se ukvarjajo osebno s pisci, ki so podali neko svoje mnenje s katerim se dotični ne strinja in potem si privošči “upravičeno” žalitev nazaj. Potem gre debata v smeri “kdo je koga prvi nazaj”…… Dokler se nekdo na koncu, ko se ubožec ne more več branit (pikat sogovornikov) potoži Najvišjemu….
In Najvišji poradira celo temo in je gmah… 🙂
Dvomim, da se da z nekim prostovoljnim moderiranjem (ali pa s kakim bolj rigoroznim) zadovoljit vse uporabnike foruma sploh če jih enopar misli, da jih drugi stalno le zaje*vajo in se vseskozi počutijo ogrožene in nesprejete.
Se pa strinjam, da prostaško pisanje ne sodi na javni del niti ne v ZS kakor so jih nekateri dobili celo zelo slikovita sporočila…
Primož, konkreten primer:
še odg. za zgoraj: pri tvoji mami sem bil vedno med drugim in predzadnjim … tako, da mi je bilo prihranjeno slekanje ni oblekanje.
In to ni edina omemba mame enega od uporabnikov v takšnem kontekstu. Okej, tudi pritlehno, neargumentirano žaljenje drugih uporabnikov ni ravno nekaj, kar bi človek z veseljem prebiral, samo takele pripombe so pa … brez komentarja no.
Seveda lahko, vse udeležen pokličem na zagovor, v živo seveda, na kavico 🙂
Primož[/quote]
Jaz jih oziroma vas vabim na srečanje, pa si ravno tisti, ki imajo največ pripomb, ne upajo tega povedati na štiri oči in razčistiti zadev.[/quote]
Žalitve na štiri oči se razčistijo na štiri oči, pisanje na tem forumu pa enostavno na forumu – obstajajo jasna pravila, ki so napisana tukaj gor in jih ne dobimo domov v nabiralnih po navadni pošti ali izvemo na predavanju v živo.
Nekateri sodelujemo na internetnem forumu in tega nočemo razširiti na stike v živo – če je pa to na tem forumu nujni predpogoj za sodelovanje, potem naj se pa to nekje jasno in glasno zapiše. In da se morebitni spori razčiščujejo v živo na piknikih ali na kavicah ali pa naj za vedno obmolknemo.
konstruktivno:
– tipkajo naj samo registrirani/prijavljeni člani.
v razmislek
– “strokovni” del naj bo namenjen:
– – ki jih moderator / admin pripusti k debati
– – lahko tudi samo berejo vsebino (naslov je lahko javno viden) tisti, ki so registrirani
– omejitev števila objav v eni temi (Muelerjevo število 7 +/- 2)
– omejena “dnevna” kvota objav na posametnem sklopu
– omejena “dnevna” kvota na vseh forumih MON_a
priporočam (se pač gremo tudi €)
– neomejeno število pa samo za plačnike “članarine”
Se ni vredno ukvarjat s tem problemom, Robi bi moral biti Superman, da bi lahko nekatere krotil tu na forumu. Glede piknika in srečanj nasploh je pa tako, da se meni ne zdi smiselno hoditi na taka srečanja, če moraš iz previdnosti uporabljati nick iz foruma.
Prijateljsko bi bilo tako srečanje samo, če bi se lahko vsak predstavil z imenom brez skrbi, da bo nekdo “zlorabil” ta podatek. Žal, so nekateri tu sodelujoči taki, da jim ne zaupam.
Se absolutno strinjam. Take stvari ne sodijo na forum in moderatorjeva naloga je, da ukrepa. Tu pa zgleda, kot da moderatorja sploh ni.[/quote]
ko že nekaj izpostavljata potem podajta ves kontekst / objavo!!
[sup]takole je delal JJ leta 1988 … in fasal zapor … potem pa je šlo kot je šlo.[/sup]
Skratka: iz vsakega sestavka, ki ima nekaj črk se da s “flomastrom” narediti nekoga packa … vzroki za “par okoli kepe” se pa zakopljejo v jamo in na mesto posadi lesko.
Ko pa pastir naredi iz leske piščal … se pa zve, da je “cesar nag”
za 1 teden prepovej prihod Markotu in On_ in še kaki blondinki (v glavi) in vse težave bodo tisti teden rešene potem boš vedel kako permanentno ukrepati.
Sem delala prostovoljno, kar pa nikakor ni pomenilo, da sem lahko šlampasta pri tem. Oziroma absolutno nisem smela biti. Če nimaš te zavesti, je res boljše, da se ne lotiš neplačanih projektov.[/quote]
Če si ti pametnejša in sposobnejša, potem pa povej Primožu, da želiš prevzeti funkcijo.
V tem ne vidim problema.
Jaz sem odločno proti temu; s tvojim prihodom je ta forum tudi “zaživel” in se nekaj piše in razpravlja. Vsi pa seveda nikoli ne bodo zadovoljni.
p.s.
Tudi jaz opravljam določena brezplačna dela za eno društvo, tako da na prostovoljcih se gradi…..res pa je, če bi me tako napadali, kot se to dogaja tukaj, ne vem če bi še vztrajala.:))
Jaz bi pa še več kot Robi dopustil, da bi se nekaterim, ki bodo zdaj, ko so izzvani in ki imajo največ za kritizirat najbrž stisnili rep med noge, zrcalilo tisto kar napišejo…če bi jim kaj pomagalo…najbrž ne ..pa vseeno.
Moderatorja!! ne sekirajta se preveč, tisti ki beremo, vsaj glavnina, znamo ločiti zrnje od plevela, nekateri otroci pač nikdar ne odrastejo…je pa dobro tudi take peteline petelinaste imet, za zgled kako se ne sme:)))
Sem delala prostovoljno, kar pa nikakor ni pomenilo, da sem lahko šlampasta pri tem. Oziroma absolutno nisem smela biti. Če nimaš te zavesti, je res boljše, da se ne lotiš neplačanih projektov.[/quote]
Če si ti pametnejša in sposobnejša, potem pa povej Primožu, da želiš prevzeti funkcijo.
V tem ne vidim problema.[/quote]
Ne vem, kako ste se dogovarjali s Primožem, a si vseeno težko predstavljam, da ti je rekel, da lahko počneš, kar hočeš, in dopuščaš vse, ker itak delaš prostovoljno.
Forum je zaprt za komentiranje.