benetke
Ja mi smo se popeljali z gondolo kot tudi s taxi-jem po Benetkah.Zares super, poplna sprostitev-LEPO! Imeli smo tudi organizirano kosilo, sicer naj opozorim, da precej drago lahko rečm, da je bilo še kar všečna hrana. Če se odločiš, da kosilo organiziraš sama le povprašaj prej kje so ugodnejše restavracije, ker so nekatere zelooo zasoljene kot tudi kavarne.
Ah, mi smo družina z že kar odraslimi otroci, tako da O “zaljubljencih” ni več tistega kar si 20 letniki predstavljate.
Jaz osebno ne bi prvič v Benetkah šla z gondolo.
Za prvič bi si ogledala pač Rialto – slavni most, Markovo cerkev in se malo sprehodila po mestu.
Cenike imajo navadno že na vhodu, tako da se o ceni lahko informiraš še preden vstopiš. Govorim za romantično kosilo, še kratek sprehod in je že ura odhoda.
Naslednji obisk pa definitivno Doževa palača in bolj brzinsko kosilo ker ti zmanjka časa.
Ko si pa že malo začutil Benetke greš pa še z gondolo in to po kakšnih bolj odmaknjenih kanalih.
Kasneje pa so na vrsti galerije ali pa če je slučajno kakšna svetovna razstava – seveda rabiš rezervacije!!!!
In ko prebereš še ogromno literature se ponovno vrneš na Rialto in Doževo palačo, ki jih vidiš v čisto drugačnih očeh.
Na srečo sem primorka in si to lahko privoščim cenovno malodane kot obisk živalskega vrta v LJ.
Karkoli bosta videla in doživela ne bosta razočarana.
mogoče ni slaba ideja it prvič v benetke vodeno. tudi midva sva šla prvič s princem (pred 15 leti) in nato še nekajkrat z avtom (mi rabimo 2 uri) v lastni režiji. nad benetkami sem vedno znova očarana. ko smo šli prvič sami smo šli z zemljevidom peš do markovega trga in nazaj z vaporetom (vodni avtobus).
ogled doževe prihranite za kakšen pomladni mesec, ker poleti je taka vrsta, da nima smisla čakat. meni je lepo se samo sprehajat po ozkih beneških ulicah….
Forum je zaprt za komentiranje.