BENETKE
Mogoče bi bilo zanimivo, če si kupita dnevno karto za vaporetto – neomejeno število voženj (ena karta je drugače 6EUR) in se odpeljeta na Lido, ki je prav simpatičen otoček cca 10 minut stran, tam se da posedet, sprehodit, kaj pojest in odpočit od mase turistov v Benetkah.
Po mojih izkušnjah se otroci prav hitro naveličajo pohajkovanja v tej vročini, nasporotno pa zelo uživajo na vaporettu (seveda, če tudi ta ni čisto nabasan).
LP
Prehrana: na vsakih nekaj metrov prodajajo pice (kose) – pojdita v kakšno ulico stran od Markovega trga, malo pohajkujta okoli, kupita celodnevno karto za vaporetto, pojdita na Murano pogledati kako pihajo steklo. Mi smo se lani (z 8 letnikom) zgubili po ulicah in smo se imeli enkratno. Nismo si ogledali nobene znamenitosti od znotraj, ampak smo se enostavno podali na raziskovanje Benetk.
Kompas sem ti pa predlagala zato, ker je mnogo ceneje, kot če greš v lastni režiji. S seboj imejta le kakšen liter navadne vode.
UŽIVAJTA!
Včasih je vozil vlak iz LJ. Najbrž tudi sedaj in so stroški minimalni. V Benetkah pa ne bi jedla pice ampak kaj njihovega lokalnega.
Ne moram mimo – ampak njihovi vampi in jetrca so super. Priporočam tudi račko ( laguna pač ) in seveda pašto.
Za videt je pa toliko, da je prvič najbolje da se samo zaljubite v Benetke. Ostalo pride kasneje.
Tudi mi smo šli na izlet s Kompasom v Benetke in Beneško laguno. Mi smo se držali vodenega ogleda Markovega trga in vse kar spada zraven. Na mostu Rialto so nam dali prosto cca.eno uro in pol za malico in ogled tržnice. potem pa še otoki Murano in Burano. vse v njihovi organizaciji. Smo imeli tako krasno vodičko KLARO da jo naši dve punci (10 in 8 let) sploh ne moreta pozabiti. čisto vse nam je razložila o vseh znamenitostih Benetk in Beneške lagune, ogromno novega smo izvedeli čeprav smo že bili v Benetkah. Se splača iti z skupino seveda če je vodička KLARA. Bili smo 26.5.07.
Lep izlet vam želim, mi smo se imeli prekrasno.
LP M.
Forum je zaprt za komentiranje.