Benetke
Najelegantneje je z Beneškim princem, priporočam ti pa avto.Parkiraš ga v parkirni hiši in potem peš raziskuješ Benetke. Dobra varianta je tudi da parkiraš avto na parkiršču okrog Mester, parkirišča so označena in jih ne moreš zgrešiti ob avto cesti, in potem kupiš povratno karto za čoln.Slaba stran tega je da, moraš z zadnjim čolnom nazaj, seveda če ne misli tam prespat.
Jaz ponavadi obiscem benetke z vlakom iz Trsta. Mogoce ni najcenejsa varjanta ( ni veliko drazja kot z avtom ) je pa najmanj problemov, ceprav se zna zgodit da dobis tudi precej poceni karto, ki je celo cenejsa od lastnega prevoza ! V samih Benetkah si potem kupis dnevno karto za “vaporetto” – barka ( tipo vodni avtobus ) in se potem lahko vozis po kanalih kolikor hoces … ce bos pes ne bos uspela videti vsega, drugace se pa da Benetke v enem dnevu sigurno prekrozit najpomembnejse tocke. Cene lokalov so astronomske, zato si raje vzami seboj kak sendvich … ali pa kupis kako pizzetto tam …
drugace si oglej vec informacij kaj si ogledati kar tukaj :
Sem poizkal tudi ceno vlaka iz trsta :
2210 del 20/04/2004
da Trieste Centrale (10:47) a Venezia S. Lucia (12:50)
Tariffa NºPosti 1ª Classe 2ª Classe
Intera 2 EUR 25,10 EUR 15,80
Torej povzetek vlak starta ob 10:47 ( recimo , starta pa vsako uro tako da se da tudi prej ) in se vozi malo vec kot 2 uri. Za oba stane v 2 razredu 15,8 EUR skupaj. Torej placas 31,6 EUR za oba v obe
smeri kar ni dosti !
Drugace si vec poglej tukaj :
Jaz ti priporočam vlak iz Monfalcona .Parkiraš na želežniški postaji brezplačno in vlak te stane 8 evrov,ki te popelje v zelo kratkem času v skoraj center.Hotel 3 zvezdice na glavni ulici je stal v nizki sezoni pred božočem 80 evrov,sedaj pa poglej malo na internet.Vlak vozi vsako uro in če prideš iz Notranjosti slovenije vozi zelo udoben vlak direktno iz Ljubljane ,ki stane cca14000 sit,mislim da povratna karta.
ciao
Forum je zaprt za komentiranje.