Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Benetke karneval

Benetke karneval

Je letos kdo že bil na karnevalu? Izkušnje, vtisi?

Gneča, gneča 🙂

Jaz sem že bila nekaj let nazaj. Res je gneča ampak vzdušje pa je enkratno. Beneške maske so zelo lepe in skrivnostne. Popestritev so tudi razne odštekane skupine artistov in glasbenikov. Vse je odvisno kakšne volje si in kako vidiš stvari. Meni so naši karnevali precej bedni in amaterski proti maskam v Benetkah. Razen kurentov so pri nas maske neka mešanica starih cot, cenenih kostumov, cestnega prahu, napisov, pijančevanja…Pust v Benetkah mi je bil pravo olajšanje za oči. Vsake oči imajo svojega malarja.

Sicer je blo zelo lepo vendar 1.Obleci se toplo.
2.prevelika gneča-tako da smo se po eni ulici( široki okrog en meter in pol) premikali ene pol ure.
Mislim,da če bom še kdaj šla-nikoli več na karneval.
Ampak imaš pa kaj videt.

Alice napisal:

> Meni so naši karnevali precej bedni in amaterski proti
> maskam v Benetkah. Razen kurentov so pri nas maske neka
> mešanica starih cot, cenenih kostumov, cestnega prahu, napisov,
> pijančevanja…

Dokler poznaš samo kurente in se udeležuješ “uradnih” pustovanj (beri karnevalov), se s tabo delno strinjam. Popolnoma drugače pa bi ocenjevala, če bi si ogledala kakšno resno pustovanje, ne karneval, od četrtka do torka. Ne samo predstavo za obiskovalce (beri: turiste) v soboto popoldne ali v nedeljo, ampak celo pustovanje od začetka do pogreba in vsa dogajanja, ki spadajo zraven.

Taki primeri so Kostanjeviška šelmarija, borovo gostüvanje v Prekmurju, brkinski škoromati, Drežniški pusti,… če jih samo mimogrede nekaj naštejem.

Je pa seveda velika razlika v vsebini med “mestnim” karnevalom, kakršen je beneški, in podeželskimi pustovanji.

Pozdravljen!

Jaz sem bila prejsnji vikend v Benetkah in moram rect ne glede na vso guzvo je vredno ogleda in malce potrpljenja. Ker to je nekaj enkratnega in edinstveneta.

Lep dan v Benetkah!

Letos bo tako:

http://www.carnevale.venezia.it/en/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close