Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika beljakovi poljubčki

beljakovi poljubčki

Lepo prosim za nasvet. Namreč: parkrat sem se jih lotila delat, pa…. Prišli so rjavkasti, v sredini so bili še malo pacasti, ko so stali na zraku pa so se po 10 minutah spremenili v žvečilni gumi.

Če ima katera PREIZKUŠEN postopek in recept, lepo prosim za pomoč. To, kar sem v knjigah prebrala, mi je dalo tak rezultat kot sem opisala zgoraj. 🙁

Beljakove poljubčke je potrebno peči pri zelo nizki temperaturi.

Moja stara mama so jih vedno pekli v krušni peči. Ko so končali z peko potice in se je peč že malo ohladila so dali notri poljubčke in so jih pustili notri do naslednjega jutra.

V pečici jih moraš peči pri maksimalni temperaturi 100 oC. Če ugotoviš, da so začeli spreminjati barvo je potrebno temperaturo zmanjšati. Jaz jih navadno pečem cca 45 minut. Preverim, če so znotraj že suhi, če niso se sušijo v pečici naprej. Nekje sem zasledila, da jih je potrebno sušiti v pečici od 3 do 10 ur.

Ko so popolnoma suhi se jih shrani v kovinski škatli, vendar jih je potrebno kar hitro pojesti. Pri nas jih vedno pojemo takoj. Tudi če bi želela, jih za shranjevanje nikoli ne ostane.

Lep dan želim Mateja

pri 100 st. tibodo ratali rumeni.peci jih oz. suši 3 ure ali pa še več odvisno od velikosti pri temp. 50-70 st. vsaj tako jih delam sama.sneg mora biti zelo trd netekoč.

Tudi meni že večkrat niso ratali, sedaj pa sem jih naredila po receptu iz knjige Pecivo sestre Vandeline: 6 beljakov, 36 dag sladkorja, 1,5 žličke limoninega soka ali pol žl. instant kave.
Beljake in sladkor stepeš na hladnem, da se zmes speni. Dodaš limonin sok (ali kavo) in pristaviš v hladno vodno kopel in stepaš toliko časa, da voda v kozici zavre in še toliko časa, da se beljakova pena malo ogreje in se da oblikovati. Glede količine beljakov traja stepanje 15-30 minut. Voda v vodni kopeli naj počasi vre. Beljakovo testo nabrizgaš na pekač prekrit s peki papirjem. Pečeš prve tri ure pri 80C, nato znižaš temperaturo na 50C in jih sušiš, dokler niso suhi – najbolje čez noč.

Jaz sem jih delala iz 2 beljakov in ustrezno manj sladkorja ter dodala limonin sok. Iz te mase sem dobila dva pekača piškotov. Bili so lepo sušeni in hrustljavi, so pa bili nekoliko rumenkasti.

Meni niso nikoli ratali v klasični pečici. Sedaj, ko imam pečico na vroč zrak, je uspeh bistveno boljši.

hvala za odgovore in nasvete! bolj ko razmišljam, bolj se mi zdi, da bo pečica tisti faktor, ki ga lomi. ja, krušna peč! moja mama jih je tudi včasih delala na tak način, da jih je pustila not preko noči. so bili mmmm dobri! mislim, da se jim bom morala odpovedati, dokler bom uporabljala to peč, ki ima samo eno špiralo zgoraj in eno spodaj, pa še majhna je in ni čudno, da poljubčki porumenijo.

Imam navadno ventilacijsko pečico in s potrpljenjem ratajo. Ker je moja min nastavljiva temp. 100 stopinj, jo pač vključim na 100, potem za nekaj časa izkjučim in pustim samo ventilator, pa spet vključim. Traja pa par ur. Idealno pa je če imaš možnost nižje temperature in jih potem pustiš tudi celo noč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close