Beli čokoladni preliv
Kateri beli čokoladni preliv uporabljate za biskvite itd. Lansko leto sem kupila belo čokolado za oblivanje, tisto v rdeči vrečki, kjer so notro kocke čokolade. Pa mi ni všeč, ker je bil tako gost, da se sploh ni dalo prelivati. Če sem dodala margarino, mleko ali vodo, je vse skupaj v trenutko postalo še bolj gosto oz. že kar trdo. Ima katera izkušnje z dobro belo čokolado za oblivanje?
Kar opisuješ, se je meni dolgo dogajalo pri navadni jedilni čokoladi. Potem sem počasi začela upoštevati vse nasvete, tj. boljša kvaliteta čokolade (ne glede na ceno), počasno segrevanje (da se čokolada ne pregreje, sploh v mikrovalovni se to mimogrede zgodi), pogosto mešanje.
Za prelive ali oblive že na začetku dodam navadno jedilno olje (cca 50% količine čokolade). Ko se olje in čokolada v koščkih segrejeta, izgleda sicer čudno, ker ni povezano. Z mešanjem se lepo poveže, krasno teče, obliv se čez noč zagotovo dobro strdi, pri rezanju ne poka.
Z belo čokolado še nisem poskusila, ta vikend bi morala, pa sem jo žal pozabila kupiti. Tukaj sem brala, da so jim oblivi lepo uspeli z navadno belo Milka čokolado, to sem nameravala kupiti. Sem pa mislila, da je bela kuvertura tudi kvalitetna čokolada, s katero se bo to lepo dalo narediti…
LP Mimi
Tudi jaz sem kupila to belo kuverturu in jo potem vrgla stran. najprej sem jo poizkusila stopiti nad parno kopeljo, pa se mi je zdelo, da nekaj ne bo uredu, potem sem ji pa dodala malo margarine je nastala pa še večja katastrofa. Čokolada in margarina se sploh nista lepo razmešali, ko pa sem malo pustila je iz vsega nastal knedel.
Jaz sem (po sosledju navedb na forumu, da je bela Milka v redu) poizkusila še z eno varianto bele čokolade (po moje je iz Eurospina). Topila čisto počasi v mikrovalovki – ratal je prav tako en velik kepast poc, ki je končal v smeteh. Medtem, ko se je njihova kuvertura oz. jedilna čokolada fantastično stopila in so piškotki prav lepi. Za bel preliv sem potem čarala kar limonov red, čeprav v končni fazi potem to ni “to”.
lp tinca
Čokolade se nikoli ne meša z vodo, margarino (ker tudi vsebuje vodo)… ampak vedno le z oljem – tako mi je povedal kolega, ki ima doma proizvodnjo čokoladnih bonbončkov.
lep dan!
Vladka
Do nedavnega sem uporabljala belo kuverturo (draga kot žafran). Zadnjič pa sem uporabila kar belo Milko. Rezultat je viden na . Z belo kuverturo je potrebno delati precej previdno, ker drugače nastane resničen poc. Podoben poc nastane tudi, če dodaš preveč jedilne barve v čokolado.
Sama delam tako, da v skodelico nalomim čokolado na manjše končke in dodam nekaj jedilnega olja. Skodelico segrevam v mikrovalovni na nizki temperaturi (1-2 stopnja od 4). Mešanico večkrat premešam. Bolje je, da se segreva dlje časa pri nižji temperaturi kot pa krajši čas na višji. Ko krasim piškote ali ostalo pecivo mora biti preliv lepo tekoč in topel, zato po potrebi čokolado v MV ponovno segrejem in dodam malo olja.
Forum je zaprt za komentiranje.