Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bela zalivka

Bela zalivka

Par dni nazaj sem bila pri zobozdravniku, kateri mi je naredil belo plombo na štirici. Sedaj po dveh dneh imam še vedno čuden občutek kadar žvečim oz. jem. Ko stisnem čeljust me v tem zobu skeli…

Ko sem klicala nazaj k zobozdravniku so mi povedali, da je to normalno, da je zob z belo plombo bolj občutljiv in da lahko to traja tudi do pol leta.

Ali ima katera podobne izkušnje?

Mislim, da me hočejo malce speljat na led… Ker je taka plomba samoplačniška … imam občutek, da ne želijo popraviti zadeve, ker bi šlo njim samo v minus …

Hvala za mnenja…

Imajo kar prav,,,skeli,,,kar precej časa..

Ima prav in nima prav.
Pred mnogimi leti sem nekaj plomb zamenjala z belimi pri privatniku, ki je kao bil top of the top, najboljši materiali ipd., pa so me dotični zobje mučili dolgo, dolgo. Večina ponehala po parih mesecih, eden pa ne. Čez leta je šel k sreči k vragu, sedanja zobozdravnica zamenjala (tudi z belo zalivko) in težav nimam več. In tudi s tisti zalivkami, ki mi jih naredi, ne.

če takole sumiram, malo bolj so zobje občutljivi po beli zalivki, v bistvu je en tak čuden občutek, ki pa sčasoma mine, ne sme pa biti izrazito moteče, npr. da sploh ne moreš na to zalivko gristi oz. še bolj pogosto žvečiti. to pa gotovo ni OK. V večini primerov je pa le zalivka previsoka in ko jo odbrusi, se stanje 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izboljša.

malo mimo vprašanje, ampak vseeno – hodiš na Log pri Brezovici?

odkar sem pri njih, imam enake težave! prej pa toliko let nobenih bolečin, težav z belimi plombami. črnih že dooolgo več nimam

Evo, jaz hodim na Log. Saj mi je super zobozdravnica in vse, samo draga je kot strela, pa po belih zalivkah me skeli … Eno imam prav veliko in sem se mučila kake tri, štiri mesece. Bože ne daj, da je na zob prišlo kaj ne-mlačnega. Sem čutila zob in živec in še mozeg zraven … Eh, pa vseeno se moram spet naročit.

Kaj pa vem, hm. Sama hodim že pol leta k zobarju, privat, plačujem bele plombe, vse menjam in me še niti eden zob ni bolel zaradi tega. Tako, da … ne vem no…

In, če bi vprašala zobarko ali je kaj na tem, bi mi najbrž rekla, da ni res, slabo opravljeno delo.

LP

mislim, da ima kar prav. Mene vse bele zalivke “skelijo” še pol leta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close