Begunje za zdravljenje odvisnosti od alkohola IN depresije
Zanima me, ali ima kdo izkušnjo, lastno ali s svojcem.
Sprejeli so me na čakalno listo – brez napotnice, ker so me tam imeli en dan opitega in s samomorilnimi mislimi; naslednji dan so me treznega izpustili, na mojo željo uvrstili na to čakalno listo.
Imam težave z vzdrževanjem abstinence, rad bi tja čim prej, da jo vzdržujem tam na enem od psihiatričnih oddelkov, kjer dobim tudi kakšno pomoč. Ali se to da? Po telefonu me vežejo od oddelka do oddelka, moj zdravnik ‘kao’ ne ve.
Kako to poteka? Ali te vedno najprej dajo na zaprti oddelek? Kakšen je program? Vem, da traja 5+3 tedne, nato KZA.
Potem osnovne stvari: ali greš vmes lahko ven k zdravniku LJ, zobozdravniku v drug kraj, če si naročen? Te peljejo ali greš sam? Pa ne vem, da se greš ostrič. Koliko si prineseš oblačil? Ali tam pereš sam? Ali so kakšne storitve plačljive? Ali lahko vmes dobiš brezplačno pravno pomoč na daljavo? Take stvari.
Kakšen je uspeh ozdravljenih v Begunjah?
Hvala.
Pozdravljen..
Moja kolegica je bila tam pred leti. Z osebjem in zdravniki je bila zelo zadovoljna. Večkrat sem bila pri njen na obisku in vzdušje med zdravljenci je bilo zelo dobro. Stkala so se mnoga prijateljstva.
Zdaj pa nekaj odgovorov na tvoja vprašanja. Na zaprtem oddelku si samo v primeru, da te sprejmejo vinjenega ali agresivnega. Oddelek za alkoholizem je odprt. Če imaš kje drugje opravke, ki so pomembi, gre s teboj nekdo, ki se zdravi dalj časa. Oblačila prineseš s seboj, oni ne perejo, ker greš po treh ali štirih tednih čez vikend domov, takrat si vse opereš in prineseš sveža oblačila. Domov greš vsak vikend v petek popoldne, ko oni ugotovijo, da si sposoben za to, oziroma, da najhujše mine. V sklopu bolnišnice imaš bife za kavo, ali brezalkoholne pijače, cigarete, sladkarije….Poleti obdelujejo vrt, sejejo, okopavajo, urejajo okolico. Sobe čistite sama, izmenično vsak teden nekdo drug. Imaš tri obroke, nič zdravil, samo B kompleks vsako jutro. Moraš imeti nekoga, ki bo ob tebi v času zdravljenja, ki bo hodil na skupine kjer se govori o težavah pitja. Najbolje, da je to svojec. Napisati moraš življenjepis in vsak dan pisati dnevnik.
Toliko vem. Če te še kaj zanima vprašaj. Večina je tam zadovoljna, zato ti želim veliko uspeha pri zdravljenju. Srečno.
Priporočam ti tudi, da si najdeš dobrega psihoterapevta. Veliko beri, kvalitetno literaturo, o osebni rasti, pa kaj o odvisnosti. Jaz bi si postsvila cilje, najprej male, potem večje. Najprej osnove v življenju, neko rutino. Zaxene je to umivanje zob. Ce vsak dan tri izpolniš, je kdaj dovolj.
Najdi hobi. Pri odvisnosti, če menjaš eno odvisnost za drugo, lahko, če je vsaj druga odvisnost manj škodljiva, nobena pa ni ok. Niti igranje igric.
Oj
Bila pred 10.leti. V začetku kar zadovoljnsa, potem je bilo vse huje. Ni bilo pravega odnosa zdravstveno osebje mi alkoholiki. Počutila sem se res zelo slabo. Kava in sladkarije so bili prepovedani. Ob krizi nisi dobil pomoči dr. pa boh pomagaj. Vse je bilo pod prisilo. Predčasno sem zapustila Begunje. Odločila sem se za Poljanski nasip. Tam pa res, kapo dol. Odlični terapevti in psihoterapevti ter psihiatri. Program fenomenalen in raznovrsten. V Begunjah smo bili več ali manj prepuščeni sami sebi. V LJ so tistemu, ki je imel krizo pomagali z določenimi zdravili. Ti so te prepričali, da si spoštovanja vredna osebnost. Terapije zelo inovativne:psiho drama, muzikoterapija, kinezioterapija,… Od uspešnega zdravljenja letos mineva 8 let in še vedno sem jim hvaležna.
Guess, 06.01.2023 ob 19:38
Zanima me, ali ima kdo izkušnjo, lastno ali s svojcem.
Sprejeli so me na čakalno listo – brez napotnice, ker so me tam imeli en dan opitega in s samomorilnimi mislimi; naslednji dan so me treznega izpustili, na mojo željo uvrstili na to čakalno listo.
Imam težave z vzdrževanjem abstinence, rad bi tja čim prej, da jo vzdržujem tam na enem od psihiatričnih oddelkov, kjer dobim tudi kakšno pomoč. Ali se to da? Po telefonu me vežejo od oddelka do oddelka, moj zdravnik ‘kao’ ne ve.
Kako to poteka? Ali te vedno najprej dajo na zaprti oddelek? Kakšen je program? Vem, da traja 5+3 tedne, nato KZA.
Potem osnovne stvari: ali greš vmes lahko ven k zdravniku LJ, zobozdravniku v drug kraj, če si naročen? Te peljejo ali greš sam? Pa ne vem, da se greš ostrič. Koliko si prineseš oblačil? Ali tam pereš sam? Ali so kakšne storitve plačljive? Ali lahko vmes dobiš brezplačno pravno pomoč na daljavo? Take stvari.
Kakšen je uspeh ozdravljenih v Begunjah?
Hvala.
Uspeh je odvisen predvsem od tebe. Begunje so super – jaz sem bila na tritedenskem izvenbolnišničnem programu (celo preko zooma), kongnitivno – vedenjska terapija je bila super. Ti kar pogumno, pa srečnoč!
Forum je zaprt za komentiranje.