Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Baška voda – bil kdo?

Baška voda – bil kdo?

S punco imava rezervirano za konec junija v Baški vodi, hotel Hrvatska. Če ima kdo kakšne izkušnje v tem kraju ali morda hotelu, naj jih deli z mano.

Lansko leto smo bili v Breli, ki je blizu Baških vod, mesto in plaže so precej polne, vendar pa se da iz mesta ven dobiti tudi plaže, ki so manj zasedene.
Sicer je pa ta del Dalmacije zelo zelo lep in sem prepričana , da boš užival!

SAj sva razmišljala tudi o Breli, pa so hoteli nekam dražji (bolje opremljeni – klima, SAT itd. – nepotrebni stroški). Saj mogoče bi se našel tudi kak cenejši hotel, morda drugo leto. Zanima pa me, če morda kdo ve, koliko so recimo cene organiziranih ladijskih prevozov na Brač iz Splita oz. kje je pač bližje Baški vodi.

Mogoče boš kaj pametega najdel na strani jadrolinije
http://www.jadrolinija.hr

LP Janja

Mislim, da bo najbolj enostavna varianta z avtom po celini,…. pa saj ni tako daleč

Živjo,

na Brač bo težko prišel po celini….:)))
Baški vodi je najbližje Makarska – približno 10 minut z avtom. Nekajkrat dnevno vozi na Brač (Sumartin) trajekt, tako da gresta lahko tudi z avtom, drugače pa je v pristanišču vedno polno ladjic, ki organizirajo dnevne izlete na Brač in Hvar (lahko tudi lep izlet, ker takrat ravno cvetijo sivke, ki jih je na Hvaru polno).
Lp, Alenka

Hoteli so res kar dragi na tem koncu. Za privat apartma nisi nič razmišljal? Osebno grem raje privat, saj si tako lahko sam organiziraš dagajanje čez dan, ne pa da si vezan na ure posameznih obrokov v hotelu, pa tudi boljše je iti jest ven v različne restavracije, kot pa vsak dan v hotelu.

Letos grem tudi jaz ponovno v tisti konec – v Brelo, saj je “dogajanje” na plaži dosti bolje v primerjavi z Baško vodo.

LP

Ja, a ni hrana v restavracijah precej dražja kot pa ta v hotelih. Saj imava polpenzion, na kako kosilce bova že skočila.

Nisem mislil, da bi bila v hotelu, jest pa hodila v restavracije. Jaz osebno grem veliko raje privat v apartmaje in se prehranjujem zunaj in me pride vse skupaj dosti ceneje, kot v hotelu, pa še hrano lahko sam izbiram.

LP

Saj vem kaj si mislil, pa vseeno a ni hrana v restavraciji precej dražja kot ta, ki je vračunana v polpenzionu (hotelu)? Jaz ne vem, zato sprašujem, da bom vedel kaj se bolj splača za naslednjič. Pa ni apartmaja za dve osebi malo težko dobit?

Marko! Tudi midva z mojim fantom greva v Baško vodo in to v appartma (za dve osebi). Nama se zdi bolj ugodno appartma, ker tako tudi sama kuhava (predvsem vecerjo), vcasih greva ven na vecerjo itd…je fajn. Nimas obveznosti, da moras biti ob tej in tej uri v hotelu, ce zelis jesti.
Koliko pa vaju stalo v hotelu? Zanima me cisto informativno.

Lep pozdrav!

Lili

Pa saj ne veš, koliko točno te pride le hrana v hotelu, v kolikor imaš polpenzion. Treba je vzeti vse stroške kot celoto in hotel pride verjetno vsaj 70.000 SIT na osebo za teden, torej za dve osebi 140.000 SIT, privat apartma za dve osebi pa absolutno ni problem dobiti, cena pa je skoraj povsod enaka, to je 30 EUR na dan za apartma, kar je cca. 7.000 SIT na dan + hrana, katero ti nudijo v hotelu, te pride recimo 150 Kn na dan = 4.500 SIT, torej vseskupaj okrog 11.500 SIT na dan oz. 80.000 SIT na teden.

Sedaj pa povej, kaj se bolj splača.

LP

Ja, takole je. Naju bo stalo 42.000 na osebo. V tej ceni je polpenzion, soba z wc-jem in tušem+balkon-pogled na morje. Več po moje ne rabiva, vsaj za prvič. Seveda je cena odvsina tudi od termina. Midva greva 28.06, kjer še ni sezonska cena. Kalimero, 80.000 SIT si izračunal za osebo ali za oba, ker če je za osebo, je to precej dražje, če upoštevaš, da moraš kupit hrano še za vsaj 2-3 obroke.

80.000 SIT je za oba.

LP

Če je res 80.000 SIT z apartmajem in hrano, potem je to precej ugodno. Je pa res, da porabiš več časa za pripravo hrane, če kuhaš sam.
4.500 SIT na dan se meni zdi malo za nahranit dve osebi. Katere obroke si računal v to ceno? V bistvu nisem seznanjen a cenami. Rad bi se samo pozanimal kaj je ugodneje za naslednjič.
Pa v najino ceno je všteta še tusristična taksa, sem pozabil omenit. Na koncu pride nekje enako po moje. Kateri termin pa imaš to in kakšen apartma je to (Tv, klima, balkon,…)?

cca. 80.000 SIT na teden za dve osebe je vrednost, katera te pride v privat režiji za isto uslugo, kot jo imaš ti v hotelu. Kot sem rekel, cca. 50.000 Apartma + 30.000 SIT za hrano, ki jo imaš ti v okviru polpenziona v hotelu (zajtrk in še en obrok), da je možna primerjava. Seveda so tu še dodatni stroški, ki pa so čisto odvisni od tebe in se ti pojavijo tudi, če si v hotelu (razne pijače, sladoledi, še kak dodaten obrok…)

Glede prehranjevanja za to ceno imam v mislih, da si narediš zajtrk v apartmaju, tisti obrok, ki ga imaš ti v hotelu, pa da se gre jest v restavracijo. Cene pa so klasika. Recimo razni lignji, dunajc in pomfri, dagnje, ribe,… te pride cca. 45 Kn na osebo potem še kakšna salata in te ne pride vsa skupaj dražje kot 120 Kn za dve osebi na dan za hrano, ki ti jo nudijo v hotelu. Seveda je računica drugačna, če nameravaš jesti jastoga.Sam zajtrk te tudi pride zanemarljivo malo stati, seveda v kolikor ne ješ kaviarja za zajtrk.

Seveda pa je vse še ceneje, če si kakšen dan tudi sam kuhaš v apartmaju.

Cena za apartma je za glavno sezono – seveda si moraš to rezervirati sam – najdeš po internetu, kar te zanima in pokličeš, preko agencij so cene skoraj krat 2. Klimo pa privat apartmaji po večini nimajo, vendar pa jo tudi ti sigurno nimaš v hotelu za to ceno.

V kolikor greš v hotel za ceno, ki si jo napisal, je cena približno enaka, vendar grem sam še vedno veliko raje v privat apartma.

Sicer pa si boš verjetno, ko boš dol zapisal tel. št. raznih privat apartmajev, ki bi ti odgovarjali, v kolikor se boš za naslednjo sezono odločil iti dol. Ne pozabi pa iti tudi peš ob obali do Brele in še kakšnih 10 minut naprej in boš videl razne plaže, ki jih vidiš na naslovnicah hatalogov za Hrvaško (tista znamenita skala,…). Jaz grem v Brelo, saj se mi ne dopade vsa tista bosna, ki je dnevno na plaži v Baški vodi z vsemi svojimi primitivizmi. V samo Baško vodo se lahko skoraj do obale pripelješ z avtomobilom, parkiraš in si že v morju, kar odgovarja vsem tem dnevnim gostom iz Bosna. V breli pa praktično ne moreš parkirati, saj so vsi parkingi pri raznih hišah privatni. Lahko parkiraš le nekaj sto metrov višje ob cesti, ki se iz glavne spušča proti Breli, tam ti pa parking zaračunajo, kar pa vsej tej Bosni ne odgovarja. Tako da četudi sta kraja med seboj oddaljena le 10 minut meš, je razlika kar velika.

Upam, da sem ti kaj koristnega povedal.

LP
.

Veliko koristnega si mi povedal. Torej Brela je samo 10 minut hoje oddaljena od Baške vode?
Predvsem pa me zanima, kako poteka rezervacija takega apartmaja, ko ne greš preko agencije. Kako ti garantirajo najem sobe (da bo res prosto, ko prides dol), kako in kje placas? Se da preko interneta rezervirat?

No, to isto zanima tudi mene. Sem že nekajkrat poslal mail na objavljeni naslov (od tistega, ki oddaja appartmaje), pa ni bilo nikoli odgovora.
Prosim, ce napises cimprej, ker midva nameravava ze danes na agencijo placat (ce placamo do konca meseca, potem dajo 10% popusta).

LP!

Ja, Brela je 10 minut peš oddaljena od Baške vode.

Na internetu imaš polno naslovov, kjer se predstavljajo posamezne turistične destinacije in kjer so tudi naslovi privat namestitev. Lahko tudi v kakšen hrvaški iskalnik enostavno napišeš ime kraja, kamor bi šel in ti sigurno vrže ven tudi kakšno turistično stran.

Pri opisih apartmajev so ponavadi zraven tudi slike in tel. št. tako, da jaz običajno pokličem in vprašam, kar me zanima. V kolikor mi odgovarja se zmenim, da mi potrdijo mojo rezervacijo za določen termin po fax-u ali mailu. Glede na dogovor jim nakažem preko banke tudi nekaj akontacije (recimo 100 EUR), tako, da sem siguren, da vse zares drži – oni ti le povedo, na kateri račun vplačati. Letos, ko sem si rezerviral v Breli, pa tudi niso nič zahtevali, da plačam v naprej, čeprav sem sam želel – so rekli, da nimajo nobenih slabih izkučenj, da bi nekdo kar tako za šalo rezerviral – so me le prosili, če lahko en teden pred prihodom še enkrat potrdim prihod, da mi ni prišlo kaj vmes. Po mailu so mi tudi poslali še dodatne slike hiše, kjer se nahaja apartma.

Res imaš lahko najprej neke pomisleke, češ, pa me bo res dol čakal pripravljen apartma in da nisi kar tako nekomu nakazal denar, vendar brez skrbi. Ljudje so povsod prijazni, saj se preživljajo od tega. Četudi imaš že rezervirano v hotelu, lahko pokličeš koga in boš videl, kakšen boš imel občutek.

Tule imaš nekaj naslovov, kjer lahko malo brskaš in bi sigurno našel kaj, kar ti ustreza.

http://www.brela.hr/

http://www.house4holidays.com/slo/cro/index.html

http://dalmacija.net/home/

http://www.ljeto.com/

http://www.gotocro.com/cro/acc_priv_acc.asp?grad=9

In še en iskalnik po Hrvaški:
http://www.iskon.hr/webimenik/index.jsp

LP

Ti, ki oddajajo apartmaje so dostikrat tudi razni starejši ljudje ki vprašanje, koliko vsak dan pregledujejo poslano pošto. Mislim, da je najbolje poklicati in se zmeniti in takrat tudi vprašati, ali jih lahko kontaktiraš tudi preko maila. Jaz jih vsako leto pokličem vsaj 10-15, da se potem odločim in se še nikoli ni naredilo, da bi pri enem samem klicu imel kakšen slab občutek.

V kolikor si boš vendarle vzel kak dan, da poiščeš po netu ustrezno destinacijo in namestitev, te pride skoraj enkrat ceneje, kot če bi šel preko agencije, pa še več izbire imaš in do več informacij lahko prideš in to iz prve roke. Cene pa so, kot sem že napisal bolj ali manj povsod enake – cca. 30 EUR na dan za apartma za 2-3 osebe. Včasih je kje kakšen EUR več, vendar se da vse zmeniti.

LP

Zdaj mi naj samo še nekdo pove, po kateri poti ga je najboljše dol usekat, če grem iz Maribora.

Kalimero….pri nama je prišlo do spremembe….zdaj nama je agencija ponudila app v Breli (prej smo se dogovarjali za Basko Vodo), za 2 osebi, glavna sezona za 14 dni za 122.000 sit. Kaj se ti zdi? Bi se nama splačalo malo poklicati domačine v Breli?
Kaj pa misliš o tem, da bi šla kar na slepo dol in si poiskala appartma….je veliko možnosti, da ostaneva brez appartmaja???

LP

Mišo

Jaz nebi šel dol na slepo, čeprav bi se mogoče dalo najti kaj, vendar sam veš, katere stvari ostanejo na koncu. Kot sem napisal, bi dal, če si boš sam rezerviral za napisano obdobje cca. 100.000 SIT. To je 20.000 manj, kot boš dal pri agenciji, vendar ali imaš pri tej agenciji vse podatke kakšen je apartma, koliko točno imaš do plaže,… – vse te podatke lahko, če greš v privat režiji sigurno pridobiš in v tem primeru točno veš, kam greš.

Glede na to, koliko ponavadi navijejo ceno agencije bi se vprašal, koliko pride ta isti apartma, ki ti ga ponujajo, če bi šel v privat režiji. Bi rekel, da sigurno ne več kot 20-25 EUR ali še manj na dan. To pa je tudi nek pokazatelj, da je zelo možno, da je kar dosti oddaljen od morja,… Cena za apartma je praktično povsod 30 EUR – nižja v glavni sezoni ni (razen če ni kaj narobe z apartmajem), več pa tudi ni potrebe plačevati.

Jaz osebno bi še opravil 2-3 klice in bi se potem odločil.

Kolikor vem je na internet strani Brele le kakšnih 5-6 privat apartmajev, dejansko pa oddaja apartmaje kakih 400-500 hiš. Jaz imam izpisanih kar nekaj naslovov v Breli, kamor se mi je zdelo sprejemljivo, da bi šel (sem si jih izpisal nazadnje, ko sem bil dol) – če ne boš nič našel, ti lahko kakšnega napišem, vendar šele 5.5., ker imam od danes naprej dopust.

LP

MI SMO BILI LANSKO LETO V BRELI (KONEC AVGUSTA), IN SMO PLAČALI ZA APARTMA ZA 4 OSEBE (PRVA VRSTA PRI MORJU) 60 EUR

Kalimero, dej res napiši kakšno telefonsko ali naslov. Prosim.

Hvala že v naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close