Barvni valat – tarok – vprašanje
donporleone, 20.11.2021 ob 18:41
Če daš ti, ki igraš barvni valat ven taroka, je le ta močnejši od nasprotnikove barve. ?
Se pravi, če prav razumem, ne glede na to, da je barva močnejša od taroka, če jaz igram barvnega in začnem štih s tarokom (nima veze kdaj), sem ob štih samo, če ima kdo višji tarok od mene?
Cvxfk, 20.11.2021 ob 19:18
Hvala za odgovor!
Morda še eno vprašanje. Upam, da ne zahtevam preveč. ?
Če imaš ti karte ustrezne za recimo barvnega, berača ali valata, ali greš lahko pri igri v 4 najprej solo igro, da dobiš višje točke za to in šele nato, ko prevzameš igro, napoveš npr. barvnega? Ali moraš to napovedati takoj?
Vedno Se igro napove na začetku. In igra berač ali valat je več kot solo.
barvni valat se igra v eni barvi
če želiš zmagati moraš vedno začeti štih, se pravi da prejšnjega pobereš,
barviča lahko igraš le na solo igre,
jasno je da moraš imeti vsaj 7 likov iste barve da lahko normalno zmagaš v igri v 4, + jasno nekaj tarokov, lahko imaš tudi kak platlc druge barve in upaš da se kdo lih te barve (ima npr dva kralja , ti ba babo) odmeče??
“Hvala za odgovor!
Morda še eno vprašanje. Upam, da ne zahtevam preveč. ?
Če imaš ti karte ustrezne za recimo barvnega, berača ali valata, ali greš lahko pri igri v 4 najprej solo igro, da dobiš višje točke za to in šele nato, ko prevzameš igro, napoveš npr. barvnega? Ali moraš to napovedati takoj?”
Kako misliš najprej solo, da dobiš več točk?
Npr. na spletni platformi, ki sliši na ime “valat” greš lahko najprej solo (ena, dva, tri) in prečekiraš talon ter zamenjaš tistih nekaj kart, nato pa imaš možnost izbire, s klikom na “igraj raje barvni valat”.
Valat, prav tako lahko napoveš po razgrnjenem talonu in priklicanih kraljih, medtem ko pri beraču to ne gre in ga je potrebno napovedati že na samem štartu.
Še kaj mogoče? ????
Forum je zaprt za komentiranje.