Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Barvni valat – tarok – vprašanje

Barvni valat – tarok – vprašanje

Ok. Mi je jasno, da je tu barva močnejša od taroka. Tudi vem, s kakšnimi kartami bi se odločila za to igro. Ampak kako pa je, če bi meni na koncu (zadnji štih) ostal tarok, ostali bi bili pa že brez? Ali bi jaz s tarokom štih vzela ali en z barvo?

Če daš ti, ki igraš barvni valat ven taroka, je le ta močnejši od nasprotnikove barve. ?

Ce nekdo drug zacne zadnjo krog z barvo in imas ti le taroka, on pobere.

Ce pa ti zacnes s tarokom, poberes.

Odgovor na objavo uporabnika
donporleone, 20.11.2021 ob 18:41

Če daš ti, ki igraš barvni valat ven taroka, je le ta močnejši od nasprotnikove barve. ?

Se pravi, če prav razumem, ne glede na to, da je barva močnejša od taroka, če jaz igram barvnega in začnem štih s tarokom (nima veze kdaj), sem ob štih samo, če ima kdo višji tarok od mene?

Nekdo drug ne more prit ven z barvo ali tarokom, ker potem itak ni valat.

tako je

Cvxfk, 20.11.2021 ob 18:47

Se pravi, če prav razumem, ne glede na to, da je barva močnejša od taroka, če jaz igram barvnega in začnem štih s tarokom (nima veze kdaj), sem ob štih samo, če ima kdo višji tarok od mene?

Tako je❗????

takole je, 20.11.2021 ob 18:44

Ce nekdo drug zacne zadnjo krog z barvo in imas ti le taroka, on pobere.

Ce pa ti zacnes s tarokom, poberes.

Če igraš valat, tudi barvni, skozi celotno igro krog začenja tisti, ki pobere – se pravi ti.

Hvala za odgovor!

Morda še eno vprašanje. Upam, da ne zahtevam preveč. ?

Če imaš ti karte ustrezne za recimo barvnega, berača ali valata, ali greš lahko pri igri v 4 najprej solo igro, da dobiš višje točke za to in šele nato, ko prevzameš igro, napoveš npr. barvnega? Ali moraš to napovedati takoj?

Ko napoveš da boš igral barvnega valata si vedno ti prvi na vrsti.

Pa tudi ni pametno priti ven s tarok sploh če imaš samo škisa.  Ker se ti lahko zgodi naslednje; ti vržeš škisa, nekdo monda pol pa pobere tisti, ki  vrže paketa.

Cvxfk, 20.11.2021 ob 19:18

Hvala za odgovor!

Če imaš ti karte ustrezne za recimo barvnega, berača ali valata, ali greš lahko pri igri v 4 najprej solo igro, da dobiš višje točke za to in šele nato, ko prevzameš igro, napoveš npr. barvnega? Ali moraš to napovedati takoj?

Vedno Se igro napove na začetku. In igra berač ali valat je več kot solo.

donporleone, 20.11.2021 ob 19:09

Če igraš valat, tudi barvni, skozi celotno igro krog začenja tisti, ki pobere – se pravi ti.

Res je.

Mi smo vcasih v stiri igrali barvnega v paru, tak da je lahko tudi partner zacel.

barvni valat se igra v eni barvi

če želiš zmagati moraš vedno začeti štih, se pravi da prejšnjega pobereš,

barviča lahko igraš le na solo igre,

jasno je da moraš imeti vsaj 7 likov iste barve da lahko normalno zmagaš v igri v 4,  + jasno nekaj tarokov, lahko imaš tudi kak platlc druge barve in upaš da se kdo lih te barve (ima npr dva kralja , ti ba babo) odmeče??

“Hvala za odgovor!

Če imaš ti karte ustrezne za recimo barvnega, berača ali valata, ali greš lahko pri igri v 4 najprej solo igro, da dobiš višje točke za to in šele nato, ko prevzameš igro, napoveš npr. barvnega? Ali moraš to napovedati takoj?”

Kako misliš najprej solo, da dobiš več točk?

Npr. na spletni platformi, ki sliši na ime “valat” greš lahko najprej solo (ena, dva, tri) in prečekiraš talon ter zamenjaš tistih nekaj kart, nato pa imaš možnost izbire, s klikom na “igraj raje barvni valat”.

Valat, prav tako lahko napoveš po razgrnjenem talonu in priklicanih kraljih, medtem ko pri beraču to ne gre in ga je potrebno napovedati že na samem štartu.

Še kaj mogoče? ????

Hej hoj,

sem se ravno spomnil, da sem pozabil vprašati… ali morda katera monovka igra tarok na “valatu”❓????

Mi igramo tako, da najprej napovemo npr. solo tri in če dobiš v talonu dobre karte napoveš še npr. barvnega valata. V nasprotnem primeru pač pogrneš pri solo igri.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close