barvna kombinacija hiše
Živjo!
Ker spomladi začnemo z grdnjo, seveda trenutno padajo odločitve o barvi oken in vrat (lesena), o barvi strehe in fasade. Seveda je treba vse lepo uskladiti. Prosim za vaša mnenja ali morda vaše barvne kombinacije. Ali ste imeli to že vnaprej določeno, ali ste se kasneje odločali?
HVALA IN LP!!
mi pa imamo svetel les(ograje,okna),fasada pa je nežno zelena-obrobe okrog oken,vrat so bele;odločala pa sva se med zeleno in rumeno.Pa sva izbrala “tapravo”.Seveda pa so toisto barvo kmalu začeli kopirati…(BAUMIT)
Jaz tudi sanjam o majhni hiški nekje na vasi, malo stran od mestnega vrveža, vendar to samo sanje.
Če bi imela denar bi sigurno imela nizko hiško s teraso, belo ograjo, nežne barve fasado (mogoče svetlo roza), polno rož, na eni strani sadovnjak (jabolke, marelice, češnje…), na drugi vrt, polno vrtnic, majhen ribnik in klopco!
Starši imajo hišo, mi smo pa na žalost v bloku in nič ne kaže, da bomo kdaj imeli hiško, mogoče pa v drugem življenju, kaj veš . . .
Naši sosedje imajo meni osebno zelo lepo hišo. Barva strehe je ciglena, les pod streho je bele barve, 1. nadstropje oz mansarda hiše je temno marelične barve, spodnji del hiše pa svetlo marelične barve. Vsa okna so bela in so obrobljena z belo barvo, vrata so bela, prav tako tudi vse balkonske ograje (izrezljane bele deske).
Nedaleč vstran stoji še garaža, ki je prav tako svetlo marelične barve.
Če in ko bom pa jaz imela hišo, pa bi imela bela okna in vrata in rumeno fasado! Pa ne nežno rumeno, ampak močno rumeno, mogoče celo oranžno-rumeno barvo.
Želim ti pravilno odločitev in lep dan!
Pojdi na stran od JUB-a – pobarvajte hišo
http://www.jub.si/si/si-index.htm
kjer se lahko igraš z barvanjem fasade,
zelo ok
Z možem sva gradila pred tremi leti. Kaj vse je bilo in kaj ni bilo. Pregledala sva mnogo hiš in kombinirala kaj bi bilo tisto ta pravo. No, izkazalo se je, da nama je bilo všeč takole: kakršna barva oken, takšna barva ostrešja (ne strehe). Črna streha-hladne barve fasade. Rdečkasti odtenki strehe-topli odtenki fasade. Imajo pa vsake oči svojega malarja, zato prisluhnita predvsem sebi in vajinim željam. Vidva bosta živela v hiši. Srečno, Maja.
Forum je zaprt za komentiranje.