Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika barvna cokolada

barvna cokolada

Morda kdo ve kako se naredi, rece ali kupi tako tekoci cokolado (razne barve) s katero v tubi naredis okras za torto, ki se potem strdi.
Hvala vam 1000X

Čokolado daj na košče, cca 50g dodaj nekaj žlic olja, to segrej na vodni kopeli, ko je tekoča s papirnato vrečko okrasi, napiši in počakaj da se strdi…

lahko t7ud kaj v modelček vliješ ali pa na papir za peko malo razmažeš pa potem delno zaviješ, da je kot deblo, daš v hladilnik, ko se strdi pa ostruške postrgaš.. pride lepo za okrasit.

Če jaz prav razumem ne sprašuje za čokolado, ampak za barvne zadeve. meni je najbolje tiste barvne zadeve, ki jih dobiš v vsakem večjem Merkatorju, Sparu…na odd. za peko. Ena taka rdeča škatlica, notri pa so štiri barvne tube. Paziti moraš le, da ne kupiš barv, ampak pasto za pisat. Škatlici sta namreč podobni. Mislim, da je firma Schwartau ali nekaj podobnega. Lahko pa kupiš tudi barve in potem obarvaš limonin led ali pa marcipan oz. tičino maso, pa s tistim potem ustvarjaš

Hvala vsem za ogdovore, super ste!
Pa se ta pasta za pisat strdi?

Malo nerodno sem razlozila: iscem nekaj s cimer bi na peki papir narisala npr. srcek, ki bi ga, ko bi se strdil polozila na torto kot okras…ali pa recimo napisala ime.
Hvala

paste se ne strdijo, če hočeš kaj v trdi obliki je čokolada,.. lahko bela pa dodaš kaj barvila v prahu.. al pa marcipan…

Ok, hvala…vse jasno. Upam. 🙂

Če želiš barvat čokolado, moraš prav posebno barvo kupit- ali v prahu ali pa barvo ki ni na vodni osnovi!!!!!
Če daš vodo v topljeno čokolado se čokolada strdi!!
Tako da tudi če daš barvo na vodni osnovi v čokolado se bo strdila in ne boš mogla nič več delat z njo.
Edino, če ne narediš to kar si si zamislila in ko se čok ohladi jo pobarvaš s čopičem….

O hvala lepa! Se pravi pobarvam s copicem s katerimikoli jedilnimi barvami ali samo s temi v prahu…najbrz s slednjimi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close