barvanje
Pozdravljeni!
Pred enim letom sem si barvala lase na živo rdeče in sem se po približno štirih mesecih naveličala pogostega narastka, še bolj pa me je motilo, da se rdeča barva zelo hitro izpira in čeprav je bila barva, je med pranjem las bila voda rdeča, zato se niti kopat nisem upala iti. Lasje pa so bili videti zelo zanemarjeni. Tako sem se odločila, da preidem nazaj na naravno barvo las in zdaj sem že devet mesecev rjavolaska kot sem tudi naravno, le da se po večkratnem barvanju pri frizerju na rjavo še vedno vidijo lise oz. ni enakomerno razporejena barva las. Odločena sem, da si že spravim v red te moje dolge lase, ki imajo nedoločljivo rjavo barvo in se prebarvam na neko trajnejšo barvo las. Glede na to, da poleti in nasploh na soncu lasje postanejo svetli, če so izpostavljeni sončnim žarkom in da ne bom več imela problemov z vedno ponovnim barvanjem las na rjav odtenek, bi rada postala svetlolaska (trenutno imam nekakšne svetlo rjave lase). Svetlolaska sem pred približno dvema letoma že bila, vendar sem imela le blond pramene, zdaj pa bi si rada lase v celoti pobarvala na blond, saj mi prameni niso všeč, ker imam rada samo eno barvo las. Glede na to, da mi frizerji vedno govorijo, da naj raje izberem drugo barvo, ker posvetlitev ni mogoča pri rjavih laseh, bi rada slišala vaše mnenje. Razbeliti se zagotovo da lase, sicer nekateri, ki so imeli prej temno rjave lase, kasneje ne bi bili svetlolasi. Me pa zanima, kakšne šampone in balzame naj uporabljam, da bodo moji barvani lasje negovani in ne preveč uničeni. Prosim, če mi poveste še, kakšna dolžina las in frizura je letos moderna.
Se opravičujem, ker sem napisala tako na dolgo, ampak rabim nasvet.
Lp
Pozdravljena,
Vsako barvanje potegne za sabo tudi intenzivnejso nego las in pogost obisk pri frizerju. lahko preides na svetlejso barvo las postopoma. Ne bi ti predlagala pretirangea beljenja las, vendar bolj rahlo pobiranje pigmenta in nato barvanje v ne prevec svetlem odtenku. Osebno ti ne bi priorocala visje od nivoja 8. Sicer je tezko takole oceniti, ker ne vem tvoje barve polti, oci…
Preden se bos izpostavila temu postopku, se malo posvetuje komu ga bos zaupala, da bos zadovoljna s koncnim videzom in s samo barvo las.
Verjamem, da je veliko frizerjev, ki hodijo na redna usposabljanja in jih veliko uporablja kvalitetne produkte, ki so pogoj za dober koncni rezultat.
Nega po postopku je izrednega pomena.
Produkti kot so: Paul Mitchell (Color care shampoo+Conditioner,Skinny Serum…); L’Oreal- linija Kerastase, Joico-linjia K- pak, Wella – linija SP, Redken, …in se kar cela vrsta drugih.
Gre za visji cenovni razred a izredno kvalitetne produkte.
Srecno!
Alenka Dirnbek
Hm, moja izkušnja: sem zelo temnorjava z modrimi očmi. kot dojenček svetlolasa, kot 3-5 let rdečooranžne barve, nato pa temnorjave, skoraj črne.
Naredila sem si pramene- svetle pred nekaj meseci, takoj in močno je zagrabilo brez kakšne toplote. Pobarvala mi jih je nato z pečšeno blond, ker so bile zelo rumeno blond, kot zelo svetel baker, ki potegne bolj na rumeno. Barva je odlično prijela in se ne spira.
problem, ki ga vidim je,d sem imela zelo zdrave in močne lase, zdaj pa so mehki in kot kaki razkuhani makaroni , kadar so umiti in mokri.
Na dva meseca si naredim pramene samo z razbarvanjem (mislim, da je omenila neko številko ( kot neko stopnjo- ampak ne vem, zakaj gre,) in to je to.
Za nego se dve frizerki nista preveč zanimali . Imata linijo Ilirija- ne vem točno, kaj. Meni bi bilo ljubše zgoraj našteta stvar kot – L’ Oreal. Ampak frizerji delajo po svoje.
V preteklosti sem zamenjala že veliko frizerjev in sem že zelo skeptična, kje najti dobrega. nE MARAM POSEBNE EKTRAVAGANCE IN MODE, VŠEČ PA MI JE NEK UMIRIJEN IN UMETNIŠKI ČUT,frizura mora biti skladna z načinom življenja in osebo – tako mislim.Mislim, da mora biti frizer tudi malo inteligenten, malo umetniški in tako…ne, vem, kako naj izrazim, kar mislim. Ni dovolj samo šola ali pa leta striženja.
Mene zanima, če barvanje res uniči lase, pa tole, kako da se me temnorjavolaske ne mroemo tako na blond barvat- no, zakaj? Ker to poškuduje las? Zanimajo me razlogi, potem človek lažje preosi, kako se naj odloči.
Jaz opažam tudi večje izadanje las. Tako lahko samo sklepam, da ti barvanje uniči lase. Nimam pa prijateljic, ki bi se sploh barvale ali pa celo dolgo časa barvale. Sama pa tudi ne želim biti en eksperiment – da vidimo, kaj bo…
————————————–
Koliko je to škodljivo?
—————————————-
če imaš mnogo rdečega pigmenta, koliko je škodljivo barvanje na eno rdeče-rjavo varianto?
——————————————
Koliko je škodljivo samo malo poživitev las z prameni recimo rjavo-rdečimi?
– sama imam namreč naravno zelo svetleče in raznih barv- na svetlobi potegnejo tudi na oranžno temnorjave in rdeče pramene- naravno.
————————————-
to so vprašanja, ki bi si jih želela postaviti frizerju. Sem jih že, pa so tako nedoločljivi odgovori, da nisem zadovoljna z njimi. Nn dober frizer pa mi je vse to odsvetoval- namreč ,da imam tako čudovite lase, da jih je škoda barvati. No, nisem ga ubogala….Zdaj mi je malo žal. Ta frizer je precej drag, vendar sem bial z njim zelo zadovoljna. ker pa imam družino in 3 otroke, sem hotela biti malo varčna…Morda to ni pametno’
Ampak frizerja vsak mesec za 10.000 sit samo za frizuro brez pramen itd…mi je res pedrago.
Forum je zaprt za komentiranje.