Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Barvanje s Kano – izkušnje?

Barvanje s Kano – izkušnje?

Imam sive lase zato se barvam z drogerijskimi barvami (Keune).
Lasje so tanki in zelo izsušeni.

V glavnem na glavi imam slamo.

Dost imam kemičnih barv.

Zanima me ali obstaja Rjava kana in bodo po barvanju lasje resnično –  rjavi.
Ali lahko Kana suhe lase naredi – svetleče in bolj voljne?

Sem pa brala, da kana na dolgi rok tudi izsuši las.

Hvala za info glede vaših izkušenj.

Lepo nedeljo vam želim!

kana naj bi krepila lase in jih naredila zdrave

Ne vem , kako pokriva sive lase. Ko sem se barvala s kano, še nisem bila siva. Opažam ženske, ki imajo oranžne nitke v laseh. Verjetno so to pobarvani sivi.

Jaz sem se barvala za Radico kakšne dve leti, potem mi je bilo dovolj tega pacanja, pa tudi mojemu lasišču in lasem ni več ustrezala.

Zdaj sem na umetno – naravnih barvah, 1000 x bolj zadovoljna.

Kupi si Radico rastlinsko barvo, zelo lepe barve, lase okrepi, prav odebeli. To ni samo barva, je tudi nega. Lepo pokrije sive lase, izpade kot da si si dala pramene. Jaz imam od takrat ko to barvo uporabljam, zelo lepe sijoče lase. Zmešaš s toplo vodo , žlica ne sme biti kovinska, naneses na lase, daš gor sendvič folijo, pokriješ z debelo kapo in pustiš dve uri gor. Nato spereš.

Odgovor na objavo uporabnika
hbrn, 01.10.2023 ob 08:28

Jaz sem se barvala za Radico kakšne dve leti, potem mi je bilo dovolj tega pacanja, pa tudi mojemu lasišču in lasem ni več ustrezala.

Zdaj sem na umetno – naravnih barvah, 1000 x bolj zadovoljna.

Lahko prosim poveš s katero barvo se sedaj barvas. Jaz se barvam z Radico.pa bi mogoče zamenjala

Katero priporočaš?

Jaz sem si z Logona barvo želela prekriti sive lase (dvakrat zapored), pa ni bilo nič efekta. Draga barva, dobro reklamirana, ampak rezultat – razočaranje na celi črti.

Kana prekrije sive lase, a ne bodo rjavi. Kana je izključno rdeča , vse ostalo so marketinški nategi ali pa ni prava kana.

Kana se pripravi en dan pred barvanjem z vodo, ki ima maksimalno 40 °C. Nanaša se na čiste mokre lase in pusti na laseh 3 do 4 ure. Pred prvim pranjem las po barvanju se na lase lahko nanese olje za lase, da se manj izpira.

ladygaladriel, 01.10.2023 ob 13:10

Kana prekrije sive lase, a ne bodo rjavi. Kana je izključno rdeča , vse ostalo so marketinški nategi ali pa ni prava kana.

Kana se pripravi en dan pred barvanjem z vodo, ki ima maksimalno 40 °C. Nanaša se na čiste mokre lase in pusti na laseh 3 do 4 ure. Pred prvim pranjem las po barvanju se na lase lahko nanese olje za lase, da se manj izpira.

ne, kana se nikoli ne pripravi dan vnaprej. jao. to so tudi marketinške nebuloze.

Prijetno presenečena – preliv za lase (neagresiven) Respect – prekrije 80 % sivih. Z lahkoto se nanaša. Čist sem navdušena. Kje se pa kupi originalna Kana? V kateri naravni trgovinici?

Anonimno11, 01.10.2023 ob 13:20

ne, kana se nikoli ne pripravi dan vnaprej. jao. to so tudi marketinške nebuloze.

Niso. Kana rabi nekaj časa , da se razvije rdeče barvilo. Preizkušeno. S kano sem se barvala kar precej let. Potem sem se naveličala barve.

Mešala sem jo z vsem mogočim, a na koncu lahko rečem, da je najboljši rezultat bil po tem receptu, ki sem ga napisala.

ladygaladriel, 01.10.2023 ob 14:26

Niso. Kana rabi nekaj časa , da se razvije rdeče barvilo. Preizkušeno. S kano sem se barvala kar precej let. Potem sem se naveličala barve.

Mešala sem jo z vsem mogočim, a na koncu lahko rečem, da je najboljši rezultat bil po tem receptu, ki sem ga napisala.

uporabljam kano že več kot 25 let. to, da se jo pusti oksidirat en dan na zraku in se jo nanaša naslednji dan, je velik fail. prvič sem se z njo srečala v indiji pred 30 leti.

Kana naredi resnično lep in zdrav las. So barve Radico podobne kani, je rezultat podoben?

uporabljam kano, 01.10.2023 ob 14:31

uporabljam kano že več kot 25 let. to, da se jo pusti oksidirat en dan na zraku in se jo nanaša naslednji dan, je velik fail. prvič sem se z njo srečala v indiji pred 30 leti.

Pusti se jo v zaprti posodi na sobni temperaturi.

ladygaladriel, 01.10.2023 ob 15:28

Pusti se jo v zaprti posodi na sobni temperaturi.

tega se nikjer, od koder kana prihaja in jo uporabljajo že tisočletja, ne počne.

Prava kana je samo rdeča. Ne dela se je en dan prej! Ne prekrije sivih las. Po barvanju s kano je barvanje s frizerskimi barvami velikokrat neuspešno, približno pol leta do enega leta si dajte časa za pravi odtenek.

.https://youtu.be/Gr7_fh9Cbwk?si=K9lvDRnUC3nr58B4

Prešla sem na kano.

Težavo imam  ker naj se kar prvih 72 ur naj ne bi umila las.

Problem je, ker se pri telovadbi močno spotim.

24 ur bi šlo brez, 72 pa nikakor.

Prav tako me moti vonj prve dni, ker res smrdi. Sploh ko so od potu lasje mokri.

Pa verjetno kana ni zame. Pobarvana sem na rjavo. Nočem rdeče. Imam pa tanke, slabe lase in jih ne želim več obremenjevati s kemijo.

Poskušam, 02.10.2023 ob 06:08

Prešla sem na kano.

Težavo imam  ker naj se kar prvih 72 ur naj ne bi umila las.

Problem je, ker se pri telovadbi močno spotim.

24 ur bi šlo brez, 72 pa nikakor.

Prav tako me moti vonj prve dni, ker res smrdi. Sploh ko so od potu lasje mokri.

Pa verjetno kana ni zame. Pobarvana sem na rjavo. Nočem rdeče. Imam pa tanke, slabe lase in jih ne želim več obremenjevati s kemijo.

Kakšen rjav odtenek pride z kano?  Verjetno bolj temno rjav, s pridihom rdeče?

Rjava, 02.10.2023 ob 06:11

Kakšen rjav odtenek pride z kano?  Verjetno bolj temno rjav, s pridihom rdeče?

Temno rjav. Lasje niso rdečkasti.

Mi je pa barva pretemna. Frizerka pravi, da  bi lase lahko svetlila, a samo z rdečo.

To pa nočem.

Verjetno bom morala zamenjati barvo. Mi je pa škoda, ker so lasje res bolj polni, lepi. Še nikoli niso bili tako zdravi.

Nočrm pa rdečih in to je težava.

Tudi neumivanje 3 dni bi nekako še šlo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close