Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Barvanje na blond škoduje lasem?

Barvanje na blond škoduje lasem?

Jaz pa imam en problem. Še pred kratkim sem imela precej dolge lase, skoraj do pasu in aprila sem si z barvo Wella Decore pobarvala blontne pramene precej na gosto. Ker sem imela nekaj let nazaj zaradi barvanja velike težave z izpadanjem las, sem si aprila po nekaj tednih oddahnila, ko sem videla, da mi lasje ne izpadajo. Skoraj tri mesece po barvanju pramenov na blond, se pravi julija, pa sem opazila, da so mi začeli lasje intenzivneje izpadati. Takrat sem uporabila tudi nek utrjevalec za lase, ki se imenuje Ehogel in me zanima, če bi bil to vzrok, da so mi lasje začeli intenzivneje izpadati?
Sicer sem tega utrjevalca uporabila zelo malo. Kasneje sem si včasih razmazala po laseh vosek Subrina. Nekje sem prebrala, da bi tudi vosek lahko povzročil izpadanje las. Avgusta sem si z barvo Wella Decore ponovno pobarvala pramene, ker sem hotela priti na blond barvo in mi je tudi uspelo, čeprav imam še vedno nekaj rjavih las. Zaradi ponovnega barvanja nisem opazila močnejšega izpadanja las. Seveda to izpadanje las mogoče ni tako močno, kajti včasih se češem kar dolgo in ne izpulim niti enega lasu, gre se za to, da mi lasje izpadajo, ko se ne češem, se pravi, da opazim na hrbtu precej las.

Kaj bi lahko bil vzrok temu?
A je možno, da bi barva za lase Wella Decore začela škodovati po treh mesecih barvanja? Seveda sem vedno imela tudi precej uničene konice, zato sem šla prejšnji teden k frizerju.

Rada bi imela enkrat za spremembo blontne lase, po možnosti platinasto blontne, a se bojim, da si jih bom še bolj uničila.
Leta 2001 me je frizerka pobarvala na blond in mi lase tako uničila, da sem si jih morala porezati do ramen.

Res ne vem, kako imajo ene ženske že veliko let na blond pobarvane lase, ker ko sem si sedem let nazaj jaz pobarvala lase na blond, sem jih precej uničila.

Kaj mi svetujete vi? Je možno pobarvati lase na blond ne da bi jih pri tem zelo uničil?

Upam, da boste odgovorili na moja vprašanja.

LP.

Spoštovana Sanja.
Lase vam zagotovo ne izpadajo zaradi barvanja in gela.
razlog je verjetno ciklično izpadanje in obnova lasišča, ko v 3-7 letih izpadejo vsi lase in zrastejo novi. V posameznih obdobjih lasae bolj intenzivno izpadajo.
Kar se pa barve tiče, pobarvati pramene na blond je vsekakor možno, toda ne z blanžem – belilom, temveč le z specijalno blond barvo, ki manj poškoduje lase.
S spoštovanjem
Stevo Pavlovič

************************** STEVO FRIZERSKA HIŠA Trubarjeva 44 Ljubljanja Naročanje:01/431 51 38 Delovni čas:08-20 sobota:08-14

Lep pozdrav.

Naj kar začnem z mojo težavo 🙁
Junija sem imela zelo douge lase in barvane na črno barvo pa mi lasje niso izpadali,sedaj ko je september sem se postrigla zaradi uničenih konic in na novo pobarvala (črna) pa mi zelo lasje izpadajo,nič več nimam tako gostih las kot prej in to me zelo prizadane .. hočem imeti take lase kot prej .. ali je to zarad barvanja .. vendar zakaj mi potem niso izpadali že prej .. res da sm prej uporabljala drugo vrsto barve sedaj nazadnje pa čisto eno novo.. mogoče zaradi tega?

kaj naj naredim da bom spet imela lepe in močne lase po možnosti da se bom lahko barvala ker mi črna barva res pristaja :/
<3

Pozdravljeni.

Obiščite dermatologa, le tako boste vedela kaj je vzrok izpadanja las.

********************** Frizerski studio EVILHAIR Trubarjeva cesta 55 Ljubljana http://www.facebook.com/Evilhair/app_453357294705395 http://www.evilhair.com/ naya[afna]evilhair.com

Pozdravljeni,

imam en problem in potrebujem nasvet. Pred dvema letoma sem se zacela barvati na blont, postopoma sprva je bila medeno blontna vse do zdaj, zasvojila me je barva XXL COLOR. moji lasje so popolnoma uničeni. svetijo se, tanki in nemogoče jih je ukrotiti. Zanima me kaj je po vašem mnenju najbolše da naredim. Da se pobarvam na bolj rjavo barvo? Nocem se odpovedat blontni, ker čokoladno rjava sem vmes že bila in sem bila grozna nato sem se prebarvala nazaj v ultra blont. Rjava sem bila pred kakšnim letom. Z vsakim barvanjem pa mojim lasim gre samo se navzdol. Mislim zdravje in volumen in krepkost las. Konice so nemogoče lahko jih strizem vsak mesec a so toliko poškodovane da čez dva tedna se že vidijo bele pikice na konicah.

Pozdravljena,

če želite ohraniti svetlejšo barvo predlagam barvanje pri frizerju. Tako bo tveganje, da bi lase še bolj poškodovala minimalno. Z trgovinsko blond barvo se lasje hitreje uničijo, predvsem zaradi neznanja uporabnika. Žal barvanje ni tako preprosto.

V kolikor pa vam obisk frizerja ne diši, pa predlagam uporabo prelivov v temnejših tonih, od lešnik rjave navzgor.

Lp
Naya

********************** Frizerski studio EVILHAIR Trubarjeva cesta 55 Ljubljana http://www.facebook.com/Evilhair/app_453357294705395 http://www.evilhair.com/ naya[afna]evilhair.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close