barvanje las
bi vas prosila za nasvet
ker imam ful tanke lase in jih nočem preveč poškodovat, katero barvo naj vzamem? Naravno imam nekakšno temno blond barvo, barvam se pa na temno rjavo. Ne vem ali naj grem k frizerki (nazadnje je trmarila da mora dat malo rdeče zraven da bo bolj topla barva, pa sem bila na koncu oranžna) ali naj se sama pobarvam, ker ne vem katero barvo naj vzamem da mi bo čimmanj poškodovala lase?
ali so po vaših izkušnjah prelivi pri frizerjih (mi ful prime, tako da je preliv dovolj) res bolj nežni do las kot barve kupljene v trgovini?
Hvala za nasvete!
Mislim, da posebnega problema ne bi smela imeti. Bo pa treba malo testirat. Vsak las je drugačen.
Lasje se najbolj poškodujejo, če jih je treba prej preparirat s peroksidom. Ker se jih drugače ne da posvetlit. Ker pa ti želiš temnejše, poišči barvo, ki ne vsebuje peroksida v drogeriji, še boljše pa v kakšni trgovini, ki se ukvarja z naravnimi izdelki.
Prodajajo pa tudi celo paleto prelivov, ki so vsekakor manj agresivni od barv.
Moje izkusnje so take.. Dolgo casa sem se sama barvala in bila kar zadovoljna. Enkrat pa sem se odlocila, da grem k firzerki, da bom vsaj enkrat toliko malo bolj “fensi” pobarvana. Rezultat: totalno uniceni lasje. Groza! Da ne pretiravam, lahko recem, da mi je izpadlo takrat sigurno 20% las. Sploh nisem vedela, kaj narediti. Po priblizno enem letu, so se mi lasje popravili in sele takrat sem si jih zacela znova barvati. Ampak le doma… nikoli vec k frizerki!
Barve, ki se sedaj dobijo v drogerijah v škatlah kot kompleti so super. Od kar jih uporabljam imam lepše lase kot prej, ko se nisem barvala. Frizerke te barve kritizirajo kar je logično, ker jim odžirajo posel. Bila sem že na barvanju pri frizerki in sem bila zgrožena. Lasje so bili popolnoma brez leska, pri vsakem barvanju sem bila drugačne barve itd. Za tanke lase pa temne barve po moji izkušnji niso najboljše. Temnejšo barvo kot uporabljaš bolj mehki in nekako cotasti so lasje. Svetle barve jih naredijo debelejše in bolj trde.
Tako ko je rekla Alice, temne barve manj uničijo lase, ker je dodano manj vodikovega peroksida, saj temne barve niso namenjene posvetlitvi. Svetle barve imajo pa več tega notri in zato tudi bolj poškodujejo lase. Sama uporabljam prelive ( obstojnost št 2 ), ki so v kompletih in se kupijo v drogerijah. Sem pa temnolaska. Aja, to da so barvni prelivi v drogeriji slabi ali celo zanič je pa lari fari, kako vem? Mami je frizerka, pa mi včasih celo ona kupi kak lep preliv v drogeriji, ker pač ne maram barv, kjer se vidi narastek. Koliko bodo uničeni lasje po barvanju je pa odvisno od tega kaj delaš na njih, če temne lase svetliš, pričakuj malo uničene lase ( s preparati se odvzema pigment z las) , če pa temniš svetle lase, pa tega ni, oziroma je v minimalni količini ( zopet odvisno od barve ). Pa še nekaj, temne barve so bolj obstojne kot pa svetle, da ne bo presenečenj :), tudi pri prelivih. Pa po barvanju naj se uporablja šampone za barvane lase, ker so manj agresivni, kot naprimer za mastne lase, in tudi barva bo bolj živa daljši čas.
Lp, _Tanaya_
Sunshine, ti si srečnica. Meni še barve težko primejo. Sem temnolaska z močnim rdečim pigmentom v notranjosti, zato sem lahko samo črna ali temno rdeča in se čudim vsem žareče rdečim in blondinkam. Ah, kaj čmo…
Znamka pa po mojem danes niti ni pomembna ob poplavi proizvodov, ki morajo zadovoljevati razne standarde. Pomembno je, da upoštevamo navodilo, da ne pretiravamo v razliki odtenka(če si na primer temnolaska si ne svetli las za veš kot 3 odtenke in obratno), da negujemo po barvanju, imamo dovolj dolgo regenerator na laseh, da jih potem negujemo, ne sušima preagresivno…toda tiste nesrečnice, ki imajo že po naravi bolj občutljive lase, se morajo zadovoljiti samo s prelivi in le rahlo obarvanostjo las, kar pa ni nujno, da izpade ravno slabo.
Hi hi jaz pa zaenkrat še nimam teh problemov, ker se še nikoli nisem pobarvala:)) Me je par mescov nazaj že mikalo samo nimam pojma kako bi se mi prijela barva. Najbolj me je strah dejstva, da se moraš potem vedno barvat, da se ne vidi narastek-imam namreč kar dolge lase.
Ko pa se bom začela, bom najprej uporabila kakšen preliv. Se mi pač zdi to bolj primerno za moja leta
Forum je zaprt za komentiranje.