barva za sive lase
Sem se barvala s Palette in je bilo ok, dokler je bilo… (jaz sem čisto siva). Če te pobarva frizer, je pa veliko lepše, barva je obstojnejša, narastek se vidi kasneje… Ko sem se barvala doma, je bila po 3 tednih res že kriza, k frizerki hodim enkrat na mesec, pa narastka skoraj ni… Če si le lahko privoščiš, ti svetujem, da greš raje k frizerju.
To, da narastka ni, če te barva frizerka je pa največja traparija, kar sem jo slišala v zadnjem času. Lasje v enem mesecu zrastejo v povprečju za en centimeter. A ti hočeš rečt, da, če hodiš h frizerju, ti lasje nehajo rasti, al kako?
Sem siva in se barvam že dolgo časa, največkrat sama. Zadnjič sem se šla stričt, pa mi frizerka nalaga, da so njihove barve bolj nežne. Ja pajade, brez nič ni nič. Sem se že barvala v salonu, pa ni bil nič drugačen občutek lasu.
Malo poizkusi še druge barve,od schwarzkopfa, wele, loreala. Imam v spominu, da je bila tale palette precej slabo ocenjena na testu. Enkrat sem se pobarvala s subrino, pa sem imela umazan povšter, pa še pri pranju se je vidno izpirala. Uporabljam kostanjevo barvo in potem pogledam, katera je v mullerju v akciji in tisto vzamem in mi ni važno od katere firme od zgoraj naštetih je.
Ma daj no, malce natančneje beri, napisala sem skoraj ni narastka. Dejansko ga je manj, ker očitno natančneje barva in res čisto do lasišča, česar sama – jaz osebno, ti očitno si spretnejša – ne znam. Veliko boljši učinek. Ja, in barve so dejansko manj agresivne, ker se v salonu uporablja blažje preparate in bolj kakovostne barve kot v paketih za doma. Meni osebno (in spet poudarjam OSEBNO, da se ne boš spet obesila na besede) je veliko boljše, če se pobarvam pri frizerju.
Vem, da je ena od forumašic frizerka, upam, da se bo oglasila in razložila, kako je s tem. Da ne boš spet nabijala, kake bedarije govorim.
Tole je tudi bedarija, da vse barve prekrijejo sive lase.
verjemi, jih ne. Niti vse barve NE PRIMEJO na različne kvalitete las.
Jaz sem enkrat (ko sme imela še kratke) porabila celo tubo neke barve (ne vem katera je bila – ampak gor je pisalo “odlično prekriva sive lase).
Moji lasje so bili po barvanju še vedno rjavi, edin sivi so bili sivi z ROZA pridihom.
Še isti dan sem šla kupit drugo barvo… in od takrat naprej se barvam vedno z isto.
Metulka, nisem hotela biti žaljiva, ampak barvam se zato, da nimam sivega narastka, torej barvam narastek. Si ne predstavljam, da bi si ga “slabše” in ne do kože, ker je ravno to bistvo barvanja, vsaj pri meni.
O kvaliteti barv in agresivnosti le teh bi se dalo razpravljati. Zakaj jih pa potem ni v prosti prodaji, če so tako nežne? Mene že ne bojo farbal.
Lorealove barve so res super. Vendar še kar poškodujejo lase… Sem se precej let barvala z njimi, zadnje leto pa sem preklopila na bolj naravne barve in trenutno sem zelo zadovoljna z barvo Respect (kupim v DM). Lasje se občutno manj cepijo in tudi manj suhi so. Sive lase povsem prekrije in barva se sveti do naslednjega barvanja (kar je pri meni še na 6-8 tednov, ker je sivih las na vrhu glave, k sreči, še nekoliko manj 🙂
Sem pa preizkusila tudi barvo Logona (rjava kana; za sive lase priporočajo sicer kostanjevo rjave, ampak, vse pa menda ja ne bomo imele iste barve lase ;-)) in ne priporočam – mi ni pobarvalo niti enega sivega lasu.
Lep večer
Mah ni ravno najbolj verodostojen vir na svetu (Cosmopolitan), pa vseeno kopiram:
“9. Pazite, da imate čiste lase, ko izbirate barvo zanje. Kadar so umazani, so nekoliko sivkasti in takrat lahko po pomoti kupite napačen ton. Sicer pa vam svetujemo, da uporabljate profesionalne barve, ki vsebujejo kakovostnejša barvila in manj peroksida, amonijaka in drugih lasem ne preveč prijaznih proizvodov.”
halo,
punce, nekatere sive lase je težko pobarvati, narastek mislim, eni lasje se ne >odprejo> dovolj da bi v celoti vpili barvo. je čisto različno od primera do primera. v vseh barvah v škatlicah ki jih samo skupaj streseš je not vodik največ 6,5. za pokritje nekaterih sivih narastkov, predvsem blontnih je potreben vodik najmanj 9%, zato so potrebne barve v škatlicah, kot so keune. je pa nekaj res, da frizerji imajo drugačne barve, kot je keuene v trgovini, v tem je pač štos in takih barv ne dobiš v trgovini, pa tudi strokovno znajo pobarvat, zakaj pa so hodle v šolo ne?, vejo mešat barve, vejo kaj dodat k sivim itd. vse finte poznajo, to tak je. doma pa že moraš biti bolj pazljiv pri mešanju barv. meni frizerka vedno k barvam (imam svetle lase) doda še malo posebne barve za boljše prekrivanje. fora je v tem, da v trgovinah ni takih barv, pa tudi loreala v tubah ne, tu lahko dodaš vodik po svoje. če imaš več kot 50% sivih las, ali celo 70% ji te barve v škatlicah in tudi respect sploh ne pokrije sivega narastka, kot sem rekla velja pri nekaterih ženskah, pri vsaki drugače in predvsem pri svetlih laseh. finta je tudi v mešanju barv. jaz mešam vedno po 3 barve skupaj, uporabljam keuene, ker druge rešitve nimam. tudi respect mi ni dobro pokril sivega narastka. torej je vse odvisno od posamezne žeske, občutljivosti las, in svetli lasje so bolj problematični pri prekrivanju. pri frizerju pa je barvanje predrago, če pa je možnost, pa je bolje iti. res je za neprefesionalce ni enakih barv, ne krem, ničesar kot je v salonih, preverjeno. pa lep pozdrav.
Forum je zaprt za komentiranje.