barva za lase Radico ali Sante?
Iz klasičnih barv za lase bi prešla na naravne barve. Nazadnje sem imela Respect, pa mislim da ni čisto naravna, oz. premalo naravna. Imate kakšne izkušnje z barvami Sante ali Radico? Nagibam se k Sante, ne bi pa samo kane, ker nimam dobrih izkušenj z njo pred leti. Vaša priporočila, izkušnje? Hvala
Nikar, 22.05.2025 ob 14:50
Nikar Sante, zelo slabe barve, skoraj nič ne pokrijejo, ena packarija vse skupaj. Potem raje Radico vzemi. Vedi pa da vse te rastlinske barve potegnejo malo na rdece.
Ni nujno, če si mešanico namešaš sam. Jaz dobim čudovit temno rjav odtenek (kakor je tudi moja naravna barva las) in ni sledu o oranžni, kar je značilnost kane.
EnaEnka, 22.05.2025 ob 14:39
Prisegam na Radico, mešanico si namešam sama in imam popolno kontrolo nad odtenkom. 🙂
Sante se mi zdi manj kvaliteten, spere se zelo hitro.
Je dosti packanja s temi barvami napram recimo Respect…? Težji nanos? Lahko potem uporabljaš svoj “normalni ” šampon ali kaj posebnega? V mislih imam Radico. Hvala
natur, 22.05.2025 ob 15:06
Je dosti packanja s temi barvami napram recimo Respect…? Težji nanos? Lahko potem uporabljaš svoj “normalni ” šampon ali kaj posebnega? V mislih imam Radico. Hvala
Respect barv ne poznam, domnevam pa, da gre za bolj konvencionalen način barvanja in sestavin (glede na INCI deklaracijo in navodila, da je priporočljiv nanos le za 30 minut).
Ja, kane so precejšnja packarija. Se pa sčasoma zverziraš in ne popackaš vse kopalnice. 😉 Jaz prah pustim na laseh vsaj 2 uri, tudi tja do 4, če se mi ne mudi. In lase operem prej, potem pa ne – kana učinkuje še nekaj dni po nanosu, zato takojšnje šamponiranje ni najbolj smiselno.
Glede šamponov nisem na tekočem, delam si jih sama in težko rečem, kaj je primerno in kaj ne za lase, pobarvane s kano. Mnogi na trgu so absolutno preveč agresivni in kano tudi hitreje izpirajo. Mogoče probaj z ritho (reetho), ki je znana kot ajurvedski “pralni orešček”. Sama sem ga dolgo let uporablja kot šampon.
Forum je zaprt za komentiranje.