Barcelona
Živjo!
Upam, da ti bom pomagala z okvirnimi cenami……..jst sm se vozila s podzemno železnico, kjer maš možnost nakupa različnih kart. Sama sem izbrala meni najbolj racionalno varianto za moje potrebe in sicer karto za 10 voženj s katerokoli progo in mislm da je bla tm okol 10eur (oktobra lani).
lp,
Nina
Hej!
Ja tole moje potovanje v Barcelono je prišlo zelo na hitro. Starša naj bi šla na en sejem in ker se je zdel it cenejše z avtom kot z avionom, sva šla še z bratom zraven. Tko da takrat ni blo nobene ugodne letalske povezave, niti iz Trsta. Mislm pa, da bi se sigurno kej ugodnega našl, sploh last minute varianta. Sploh če to pot že dost prej načrtuješ. Res je pa odvisno kol časa si tm oz. čas prihoda in odhoda. Mal poglej po netu.
Če se vs več odpravla tja dol ti lohk povem kolk so bli naši stroški (Lj-Savona-j francija-Barcelona-andora-francija-italija- slo= 3512km):
– avtoceste po italiji, franciji in španiji = 183€
– bencin = 274€ (najcenejši andora, najdražji francija)
vstopnino smo plačal samo v Picassojevem muzeju – študentska karta mislm da tm okol 2,5€, ostalo pa kar smo si ogledal je pa vse zastonj.
Oj,
po novem ima Ryanair let iz Benetk (Venice Treviso) direkt do Barcelone. Karto lahko dobis tudi ze za okrog 50 EUR, kar se mi zdi precej ugodna varianta. Poglej: http://www.ryanair.com
LP,
Mateja
hej,
lani poleti sem letela brnik- barcelona in povratno lisbona-branik in je bila študentska karta pri STA skupaj s takso okrog 60.000 sit. sicer pa je barcelona zelo ˝prehodno˝ mesto, kar pomeni, da se ga da fino peške ogledati in prečesati. Imela sem srečo, da sem dobila prenočišče v čistem centru, zraven Placa de Catalunya, tako da razen za Parc Güell javnega prevoza sploh nisem potrebovala (kolikor se spomnim, je bil metro cca 1 eur za vožnjo).
pozdrav, Vita
glede vstopnin – zelo priporočam kakšno študentsko izkaznico, predvsem euro 26, ker ti skoraj povsod po španiji priznajo popuste pri vstopninah (pa tudi na vlakih in na nekaterih avtobusih). sicer so cene različne, npr. El Barrio Gotico 7,5 eur za odrasle, Museu Picasso 2,5 eur za študente … Lahko pa si kupiš tudi karto za 6 galerij oz. ˝umetnostnih središč˝ skupaj za 15 eur (ARTICKET BCN), ki med drugim vključuje vstopnino za galerijo oz. fundacijo J. Miró-ja in A. Tapies-a in muzej sodobne umetnosti Barcelona..
pa obilo užitkov .. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.