Najdi forum

barcelona

Živio popotniki!Nujno rabim nasvet za na prvo pot v Barcelono!.Lp- Študentka

bil sem tam večkrat. krasno, odvisno, kaj te zanima. jaz sem bil vedno z avtom, predvsem ne zamudi poti od milana do genove, ne pojdi na severno francijo. tam je cesta, kjer mi je sopotnoica zaspala od štetja tunelov in mostičkov, toliko jih je (naštela jih je preko 100) krasna jep okrajina pirinejev (ne smeš zamuditi če si z avto), skratka za študentko za začetzek odlična izbira. če želiš več, mi piši na mail pazi na hostle, ker jih je cela gruča, ki se izdajajo za IYHC, ampak niso. predvsem je problem čistoča in cena. poleg tega pazi na žeparje. ko ti natakne vrtnico na cesti, ti pretipa žepe

itd

lp

bv

Včasih je bilo štopanje do Barcelone najboljsa izbira. Za pot si porabil priblizno dva dneva.

Hvala Bojanv, je pa res simpatično sporočilo in krasni občutki na poti,kajne(tisto s tuneli:) in žeparji!Samo naj me poskusijo tipat,hudir:) Ja avto odpade,žal in štop(hvala Lea,morda v sili)-izbiram med busom,vlakom,našla še varianto z ladjo?ja pazila bom okrog hostlov in Barca drgač-je zanimiva?Lp

videla boš kup ljudi – spomenikov (posebej okrog kolumbovega spomenika – samo v edinburgu sem jih videl več) ne zamudi akvarija, je čisto ob morju. cca 200 m od morja na rambli desno je nekakšno dvorišče – tam moraš (obvezno, dvakrat podčrtano) zvečer spit pivo ali dve, zbira se mladina iz celega sveta in naredijo žur – res klasa (moj okus), to je pred tržnico ki je na rambli desno.

pazi edino cca 300 m od morja desno (spet rambla), tam je ulica bordelov. lahko (ni nujno ) imaš težave.

glede rožic pa resno. vedno ko sem bil tam se je to dogodilo. kao sindikalisti ti pripenjajo nageljne na srce (ponavadi so deklice z menoj poskakovale, da jih šlatajo), v resnici pa te drugi istočasno obšlatajo po žepih. res so spretni. meni niso ukradli nič, ker imam v žepih in opasaču same zelo pomembne in dragocene stvari, obliže, vrvice in pdobne dragocenosti.

cesto do genove pa še vedno lahko ujameš, če greš z busom v barco preko genove.

barcelončani so drugače (spet moj občutek) zelo ponosni, tako da ni ravno za opletat z jezikom kar ti pade na pamet (mislim bolj kot drugje)

lp

bv

zame so plaže največje razočaranje v barci. ob glavni cesti teče proga, na drugi strani umazano morje (pristanišče), ob obali industrija, skratka neuporabno. na drugi strani ceste pa so hoteli v vrstah, tako da moraš do plaže čez cesto in progo.

lp

bv

uau!”svega i svašta” Bojanv -kolkp vtisov naenkrat, tega še v vodniku ni-kot v živo.res hvala-vse to mi bo dobrodošlo.pravi expert za potovanje-izkušnje kaj?zdaj mi je že bolj blizu:) lp

Bojan in a si bil tudi še kje drugje v Španiji?

Lp

Ena od poti je bila namenjena Pirinejem, Francoski in Španski. Pot je tekla Baskija, Pic de Europe, portugalska meja, Madrid do Barce. S tem, da se v Madridu nisva niti ustavila.

Običajno hodiva po poteh, ki niso ravno označene in kjer ni (preveč) gneče Od Španije se mi je tako najbolj vtisnil del Pirinejev, soteske, slapovi, orli, … Pa o tem ne piše v nobenem vodiču.

Drugače pa sem bil tam 3-4 krat, večinoma bolj ali manj tranzitno (Maroko,…)

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close