Barcelona z avtom??
Pozdravljeni,
Za praznike pred 1. majem bi si želel z družino pogledati kakšno zanimivo mesto, kjer se tudi otroka nebi dolgočasila (6 in 8 let). Razmišljal sem o Barceloni, vendar o mestu ne vem nič. Nekaj sem si prebral na tem forumu, mi bo pa v veliko pomoč, če mi lahko kdo pove, kakšen je najboljši transport po mestu, ali ima metro,…? Predstavljal sem si, da bi nekje na obrobju mesta bivali (lahko tudi bližje centru) npr. v apartmaju (lahko cenejšemu hotelu), kjer bo varovan parking, potem pa bi koristili mestni promet??
Šli bi npr. ponoči od doma in pridemo tja zvečer, prespimo, in smo potem dva dni v Barceloni, potem pa nazaj, kjer bi si spotoma pogledali še kaj in recimo enkrat še prespali? Kje bi to bilo (npr. Genova, ki je na sredini poti) nimam pojma – verjetno kje, kjer bi si tudi še kaj pogledali.
Vmes je tudi Monaco, kjer si tudi ne predstavljam, kako bi izgledal individualen ogled mesta? Ali se na kakšnem večjem parkingu pusti avto in se potem s kakšnim turističnim avtobusom odpelje po mestu? Verjetno ni za riniti v mesto z avtom (v kolikor je sploh dovoljeni) in iskati parking?? – Monako “poznam” le toliko, kolikor je za videti iz prenosa F1. Kako bi sploh potekal takšen ogled?
Kakršen nasvet in razmišljanje glede česarkoli je dobrodošlo:))
Lani smo na ta način šli v Paris, prespali v bližini Disneylanda in potem z železnico/metrojem po parizu,..-3 spanja, in je odlično izpadlo.
Hvala in LP
Barcelona je prekrasno mesto. Je pa do tja 1.500km in za dva dni se vozit tako daleč? Sploh, ker je tam toliko za videt, da je res škoda it samo za dva dni. Pa tudi na poti je ogromno zanimivega za videt. No, to je moje mnenje.
Sicer je pa meni po Barceloni najlepše hodit peš, se da veliko stvari obdelat brez vožnje. Kar se otrok tiče, pa sam veš, koliko zdržita. Vsekakor si poglejte akvarij, živalski vrt in Ciutadella park, se mal sprehodite po Rambli, spotoma pokukate na tržnico, se zapeljete z gondolo na Montjuic, pa greste v Parc Güell, zvečer greste pogledat magic fountain … Po moje za dva dni in male otroke že skoraj dovolj.
Pa še moj nasvet: preveri, kakšne so cene letalskih kart, Vueling ali Ryanair iz Benetk znata bit zelo ugodna.
Za takole pot rabiš ca 24 ur, sploh z otroci – in potem dva dni ogledov?
Barcelona je velika za skoraj pol Slovenije – pa promet, orientacija, parking..ne vem, sam se kar precej vozim, ampak tole se ne bi šel..Sploh pa ne za prvi maj, ko lahko z malo sreče obtičiš v kakšnih kolonah..
Ne vem, osebno se tega ne bi šel.Od tega ne boste imeli skoraj nič. Raje si izberi kakšen bližji cilj, bo lažje za vse…
Mimogrede-tudi stroški vožnje z avtom ne bodo bistveno nižji od 400 €..
Forum je zaprt za komentiranje.