Barcelona – maj 2006
Zivjo,
maja grem v Barcelono za 4 dni, pa me zanima kaj se splaca ogledati, kje se splaca kaj pojest, kako se najlazje in najcenejse prevazam po barceloni….Hostel sem rezerviral v centru barcelone, karte sem kupil ryanair (treviso). Kako pridem iz letalisca do centra, koliko je voznje…?
Skratka vase izkusnje…
Hvala!
Ja, škoda da si karte že kupil, ker myair leti direktno v Barcelono, ryanair pa leti v Girono. Iz Girone je potem še dobra ura vožnje z busom do Barcelone. Bus gre kake pol ure po pristanku letala v mesto in potem tudi iz mesta ustrezno prej nazaj na letališče. Postajo ima na glavni avtobusni postaji.
Hrana je dobra, najej se tapasov, ker so fenomenalni…
Sicer pa za pogledat, kar piše v vseh vodičih… arhitektura, parki… morda se splača še v akvarij.
Aja, se to, kaj se splaca videt v Barceloni: vse v zvezi z Gaudijem (Sagrada Familia, Park Guell, Casa Mila…), ce ti je vsec umetnost, se muzej Picassa in Miroja. Obvezno je treba videt se celo La Ramblo, ki je sploh ne mores zgresit, sploh ce bos imel hostel na njej. Staro pristanisce je noro, njihova trznica je mjami, pa hrib nad Barcelono, kjer imajo Olimpijski stadion in s katerega vidis lep del Barcelone. Pa obvezno pescene plaze, ko je voda ze dovolj topla za namakanje nog. Ok, zdej pa ze pretiravam. Uzivaj!
Hostel sem rezerviral na
http://www.hosteleurope.com/findabed.php/ChosenCity.Barcelona/ChosenCountry.Spain
Poglej si malo ocene in komentarje…
Grem v Habana hostel v sobo za dva ( Double Bed Private Shared Bathroom ) cena je 6400 sit/dan za osebo, vendar so te sobe med drazjimi ker so za 2. Drugace so cene okoli 4000 sit z zajtrkom.
Ta hostel sem izbral ker je v centru. rezerviral sem ga kar prek tiste strani.
Ojla.
Poleg naštetega se ti plača pogledat tudi Tibidabo. To je cerkev na hribu nad Barcelono. Enkraten pogled na celo mesto. Gor pa prideš z zobato železnico.
Zraven la Ramble je Gotska četrt, v bistvu staro mestno jedro, tam se nahaja tudi katedrala, velika in impresivna. Pa jst sem šel še na stadion Barcelone Camp Nou, če te vsaj malo zanimajo taki objekti. Res ogromen soraj 100 000 ljudi sprejme…
Če pa imaš čas pa še ogled Monserat, gore 40 km iz Barcelone (pelje vlak do platoja) vrhovi so 1000m, va vrh pa prideš z zobato železnico.
Mi smo uporabljal kar Lonely Planet od Barcelone. Je bolj majhen, vendar vse kar rabiš.
Lp
Andrej
Oyla,
Za destinacijo ste izbrali najlepše (zame osebno) mesto na svetu. Ne vem natančno kje je Habana hostel, sam osebno sem živel na La Rambli v Pensionu Ferran-na internetu ga ne najdeš, in ne moreš rezervirati. Po mestu sm se prevažal izljučno z metrojem-meni se je zdel zelo poceni (če si več dni se ti splača vzeti karto za 10/20 voženj, ker je precej cenejša).
Hrana-na kosilo sem hodil v Maremagnum (center)-sicer malo dražje, pa na nivoju in z odličnim razgledom na pristanišče in sprehajalne poti. Idilično!
Glede znamenitosti so pa že precej povedali moji predhodniki… Priporočam akvarij, živalski vrt, olimpijsko mesto, la Pedrero,… Pa seveda Nou Camp – Barca zakon!!!
V Barcelono sem prišel z vlakom, domov sem pa šel z letalom. Do letališča sem se zaradi zgodnjih jutranjih ur odpravil kar s taksijem (za kar sem plačal le 21eur-sem bil zelo presenečen, ker sm pričakoval, da bom plačal vsaj 50!)
No to bo to…
lp
Tommy
Poglej na strani .
Sem čisto navdušena… dejansko se lahko spoprijateljiš z ljudmi po celem svetu, ki ti nudijo couch (prenočišče) zastonj. Profili ljudi so precej podrobni. Moje mnenje je, da jim lahko zaupaš.
2 tedna nazaj je bil pri nama s fantom en Američan, ki sva ga spoznala v Muenchnu za šankom (2 uri smo se pogovarjali), potem je pa čez kakšne 3 tedne prišel še v Slovenijo na obisk. En vikendje bil pri nama in je blo super – nobenih nerodnih situacij.
Forum je zaprt za komentiranje.