barbariga
Nikakvo,nikakvo in še enkrat nikakvo.Apartmajsko naselje, brez sence,slaščičarna in pizzeria v rdečem boxu pa ena večja trrgovina.Na plaži gužva in umazana voda.Lahko se pelješ na plažo z avtom malo nazaj proti Peroju,vendar so mi pred dvema letoma tam vlomili v avto in pobrali vse.Pol pa antli spolicijo.So pa zelo lepi Brioni,izlet z ladjico priporočam pa še kopanje tam,mi smo se vrnili z zadnjo ladjico nazaj v Fažano.
Po pripovedovanju kolegov je tam res bolj slabo . Sama sem bila tam večkrat- enih 3x – pred kakšnimi 8 leti, samo pravijo, da se od takrat ni nič kaj spremenilo. Ni bilo tušev na plaži, proti večeru polno komarjev, smeti so pobirali občasno, vozili smo se na plažo, ni zabave za najstnike……če imaš še možnost, si izberi kaj drugega. Pa brez zamere, ker sem napisala toliko negativnega. Raje ti tu napišem, da ne boš potem preveč razočarana. Pa lep dopust, kjerkoli že boš!!
Tako, kot so napisali že pred mano. Ni glih za hvalit, no. Mi smo bili pred dvema letoma in letos gremo spet, a to junija, ko še ni gužve in še to samo za 3-4 dni (toliko, da razbijemo čakanje na pravi dopust). Na srečo ima firma app. v pritličju, z veliko teraso (ko je bila hči še majhna, smo imeli kar bazenček in marelo na terasi). Kopat smo se vozili proti Stari Barbarigi (je bil pokošen travnik z drevjem, do morja par korakov).
Nam je za par dni OK, za pravi dopust pa ne.
lp n.
Hmmm…. Očitno ti, ki opisujejo Barbarigo niso kdo ve kaj raziskovali okolice. res je, da sem bila par let nazaj, a gužva je bla že takrat, plaža ista, apartmaji tudi…. No, če pa se človek odpelje malo raziskovat: kakih pet km iz naselja je nasad oljk in skozi njega prideš na plažo, ki je zelo primerna za male otroke (mi smo imeli tri s sabo, še neplavalce). Plaža je iz kamenčkov, tik ob njej je borov gozdiček, kjer brez problema pustiš avto (vsaj takrat je bilo tako). Nad plažo je senca, gužve pa ni bloh glih kake, sam si moral priti mal bolj zgodaj, da si dobil parking zraven plaže. V bližini je tudi pomol, kjer se v glavnem zadržuje mladina. res je, da sem bila tam nekaj časa nazaj, tako da ne vem kaj so Hrvati naredili iz tistega lepega prostorčka.
Pozdravljeni!
Mi imamo vikend u Peroju, v istem zalivu kot je Barbariga, samo na nasprotni strani, pa parcelo, tako da smo tam redni gosti. Barbariga je res porazna! V naselju praktično ni sence, vse je bolj neurejeno, “fabrški” apartmaji so bolj slabo vzdrževani, pri tistih, ki so v privatni lasti pa se lahko prepričaš, da človeška domišljija res ne pozna meja. Od palčkov, do gorenjskih brunaric na vrtovih, pa takih in dručačnih nadstreškov, balkončkov… Gostinska ponudba v samem naselju je slaba, je pa nad naseljem, v Mandriolu, zelo dobra gostila Mali Bože, pa v bližini je tudi gostilna Betiga, ki je uredu in cenovno precej ugodna. Trgovina je sicer kar velika, vendat bolj tako tako, potem pa je še nekaj kioskov – slaščičarn in par štantov s poletno kramo.
Plaža pod naseljem ni pretirano lepa…
Je pa možno raziskovati Istro, Brioni, Kamenjak, v neposredni bližini je sv. Foška…
LP, Živa
Poročilo iz prve roke – včeraj sem se vrnila iz Barbarige!
Plaža pod trgovino nekaj srednjega, obala počiščena, grmovje posekano, senčka je.
Plaža v stari Barbarigi (skozi nasad do pomola) enaka kot prejšnja leta, voda kristalno čista, kamenčki še vedno beli, senčka še vedno.
Plaža v zalivu naprej od pomola v stari Barbarigi (zraven “uzgajališta visoke divjadi”), travnik prav lep in je super za male otroke, itak je rob ceste cca 1/2 metra višji in ni nevarnosti za malčke, da pridejo na cesto ali pa avto do njih, voda super, obala čista, sence kolikor želiš.
Sama sicer nimam otrok (še), se pa običajno kopam na tej plaži, saj je tule najmanj drena in dobiš prostor v senci tudi sredi popoldneva.
V Betigi so odprte 3 konobe ( Danijela – odprta lani poleti, bukaleta Jurman ter konoba Betiga – zadnjo priporočam). Cenovno so približno enake, ima pa zadnja najboljšo kuhinjo ter prijazno osebje in ne pade jim na misel kako goljufanje pri teži ribe ali menjavanju lignji / hobotnica…
V Mandriolu konoba Mali Bože.
Apartmaju so čisto različni; privatni večina zelo lepo urejeni, sindikalni čisto različno. V samem naselju 3 trgovine, pizzerija, 3 slaščičarne, v smeri stare Barbarige še “diskoteka”. Stojnice z zelenjavo, sadjem, kioski s časopisi, ribarnica, prodajalnica z domačim vinom, trgovina s tekstilom ter igračama in nekaj štantov s kramarijo.
V okolici imaš tudi precej stvari za videti, od cerkvice iz 6.stoletja, Foške, ostankov starorimskih oljarn…
Sem hodim že več kot 20 let in če bo vse po planih, še vsaj dvakrat toliko let:))
V vsem tem času se nam ni zgodilo kaj neprijetnega (če odštejem komarje, pred leti kako meduzo, malo preveč sonca..), s policijo nismo imeli nikoli opravka. Domačini zelo prijazni, vsaj do nas, ki se ne obnašamo, da smo nekaj več, ker smo pač Slovenci in turisti, oni pa tisti, ki naj nam strežejo.
Poglej še na , sličica spodaj desno z borovci je ta travnik, malo višje levo pa je plaža pri teh borovcih.
Kakor kdo, meni je tule všeč.
Še tole, če se boste vseeno odločili za Barbarigo.
Priporočam, da si za plažo vzamete čas in se namesto naravnost mimo marketa pod naseljem zapeljete dobrih 5 minut naprej v staro Barbarigo. Lahko takoj, ko pridete v samo naselje, zavijete levo in skozi nasad do obale ( tam je pomol, ki pa je za 2.5 let starega otroška prevelik), je pa tam tudi dosti sence ali pa pot nadaljujete skozi naselje (cca 5 hiš) po makadamu, cesta nato zavije levo in ste pri travniku…Sicer poleti ni zelen, je pa tam precej malih otrok in prav lepo jih je gledati, kako hitro sklepajo prijateljstva in skupaj premagujejo strah pred vodo.
Če pa si želiš na plaži tuše, pa v isti smeri, le da že konec apartmajskega naselja levo ( je tabla), tam imaš tudi izposojo ležalnikov, igrišče za odbojko na mivki…
Sence pa je povsod dosti, le ležati v senci in noge v morju skoraj gre. Razen s senčnikom:))
Če te še kaj zanima, kar vprašaj – če si seveda niste premislili in iščete kje drugje.
LP; Barca
Si mi spet naredila lušte za Barbarigo.
Smo bli zdaj 7 let v Ninu blizu Zadra in je blo božansko, pa sem rekla možu, da je treba malo raziskovat tudi druge kraje. Podjetje ima apartma v Barbarigi in sem se prijavila in 21.8. odpotujemo.
Hvala za nasvete, bomo poiskali travnik. Mislim, da ga bomo hitro našli, ker si mi dala tako natančne podatke.
Lep pozdrav in pošiljam sončka iz Štajerskega konca.
mj
prosim če se javi kdo ki je bil nedavno v barbarigi..lp[/quote]
Šele danes sem videla tole:(
Ja, prejšnji teden sem se vrnila iz Barbarige.
Bistvenih sprememb ni, dodatno je še ena konoba v samem naselju (konoba Lucky).
Zdajle so imeli še “predsezono”, ni še bilo vseh štantov in tudi še ne lunaparka.
Drugače pa http://med.over.net/forum5/read.php?151,5673708,5675826#msg-5675826
prosim če se javi kdo ki je bil nedavno v barbarigi..lp[/quote]
Šele danes sem videla tole:(
Ja, prejšnji teden sem se vrnila iz Barbarige.
Bistvenih sprememb ni, dodatno je še ena konoba v samem naselju (konoba Lucky).
Zdajle so imeli še “predsezono”, ni še bilo vseh štantov in tudi še ne lunaparka.
Drugače pa http://med.over.net/forum5/read.php?151,5673708,5675826#msg-5675826%5B/quote%5D
Pa še tole http://med.over.net/forum5/read.php?151,5540776,5540837#msg-5540837
Ja, najbližja plaža (pod trgovino) je včasih skoraj za zjokat :(, zaradi tega bolj priporočam plažo konec naselja po tlakovani poti dol ali pa v stari Barbarigi.
En zaliv levo ali pa desno od te pod trgovino naredi že čudež 🙂
Vendar … v Barbarigo hodim že 30 let in ko še ni bilo apartmajskega naselja ter smo bili samo parcelaši, so bile tudi plaže lepše, predvsem pa popolnoma čiste.
Zato ne morem razumeti, kako ljudje ne morejo odnesti nazaj domov (in do koša) tega, kar so prinesli s sabo.
hvala Barca za nasvete:) potem pa verjetno ni tako slabo kot vsi opisujejo…namreč to je naše prvo skupno morje kot družina,morja nisem videla že 8 let pa sem se že ustrašila da je res tako grozno kot vsi opisujejo… a mi lahko še nekaj poveste,a veste kako je z parkirišči v barbarigi,nekaj sem zasledila da naj nebo smeli parkirati v naselju? a imate slučajno kake slike z vašega dopusta,vse kar sem našla so res zelo stare slike…hvala vam za prijaznost…lp
Priznam, sama sem pristranska glede Barbarige, ker imamo spodaj vikend (sicer ne v samem apartmajskem naselju ampak par minut peš proč proti Betigi).
Tropicana (slaščičarna in pizzerija zraven trgovine) ter konoba Lucky – prijazni in z normalnimi cenami (2 pizzi okrog 10€, mesna plošča s prilogami za 2 pod 20€).
Plaža pa kot sem že napisala, pod trgovino kar žalost (polni koši, dren), sama se tam nisem kopala že vsaj 15 let. Običajno gremo do stare Barbarige in potem skozi nasad do pomola ali pa še en zaliv dlje.
Ne maram biti na plaži v gužvi, tako da se vedno zapeljeva kam tako, da imava konkretno kaj prostora okoli sebe. Res pa je, da si peljeva zraven še kolesa, da se lahko voziva okrog.
Če boste malo raziskovalno naravnani, lahko pogledate še kaj http://swirl.bloger.hr/default.aspx?tag=betiga+i+peroj+i+barbariga, kolesarske poti imajo po Istri kar dobro urejene.
Nekaj plaž lahko vidiš tudi tule http://www.panoramio.com/photo/12990028, malo pa poglej še po linkih v mojih starih postih.
Parkirišča pa, nekaj se sicer zdaj dajejo okrog njih, vendar vsaj dober teden nazaj se je dalo normalno parkirat pred apartmaji. Vsaj videla sem avte in pa spuščene ograde.
Pa še en nasvet – market spodaj v naselju (više gor je še manjši market Loris) je kot vsi marketi v turističnih naseljih v primerjavi z običajnimi cenami kar drag, tako da svetujem kako večje nakupovanje v Fažani, Puli, Vodnjanu… razumljivo pa, da se po kruh ali kako malenkost ravno ne boste vozili. Zanj imate pekarno Vilson, kar ob slaščičarni Tropikana, svež kruh jim pripeljejo iz.ga spečejo večkrat dnevno.
Pa uživajte!
Forum je zaprt za komentiranje.