Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Barbariga, Fažana, Pula?

Barbariga, Fažana, Pula?

Zdravo. S fantom sva se kr na hitro odločila, da greva nekam na Istro letos, ker nimava veliko časa niti volje, da bi šla kam drugam. Poleg gre še moja kolegica s fantom. Iskala sem dolgo, potem pa sem kar prek službe vzela apartma v Barbarigi. Na internetu sem brala o tem in veliko ljudi fejst kritizira ta del, eni pa hvalijo. Ali je tam res tako grdo? V čem je problem? Kaj ni Pula čisto poleg? Nekje sem zasledila, da je manj kot 20km stran. To ni daleč, tam je pa lepo – sem bila že večkrat..

Upam, da mi boste znali kaj povedati o tem kraju.

Hvala in lep dan še naprej!

Ni grdo, mogoče je malo dolgčas, same družinice,ampak če imate avto…
Odpeljite se v Fažano, na glavnem trgu je ena agencija, ki ponuja izlet na Brione- samo ta velja.
Zjutraj grete na Brione, ogled muzeja, otoka z vlakcem. Otok je fenomenalen.
Pula je zelo blizu, veliko zgodovine…
Pojdite tudi na Sveto Foško, cerkev pred Barbarigo, kjer je zaznano veliko kozmično sevanje. Če sediš na levi strani cerkve, je baje to za “zdravljenje” ljubezenskih bolečin… Kar seveda ne rabiš, če greš s fantom.
Lepo se imejte.
Aja, pa v Barbarigi imajo dober sladoled.

O, hvala na hitrem odzivu oziroma odgovoru :). Veseli me, da imate vi drugačno izkušnjo. Kako je pa glede plaž? Kje so lepe?
KAko daleč je Rovinj od naselja?

Lp in hvala!

Takole,

Barbariga ni ne vem kako simpatično naselje. Klasično betonsko naselje… Tudi plaža direktno pod naseljem je bolj “uboga”, se pa da z avtom zapeljat na drugo stran zaliva in se najde prijetne kotičke.

Blizu Barbarige je Peroj, zanimiva pravoslavna vasica, ki ima v centru zelo živahno gostilno. Lštno…

Nekoliko naprej od Peroja proti Puli je Fažana, ki je izredno prijetno mesto.

Pula je pa sploh lepo mesto…

Zdaj koliko točno km-jev je do Pule in koliko do Rovinja ne vem. So zemljevidi… Rovinj je tudi izredno simpatično mesto.

Danes grem (prvič) v Peroje tako da vam takoj v ponedeljek povem kakšna je situacija. Po besedah kolegice je luštno, saj imajo dol vikend že kar nekaj let.

No sedaj pa viaaaaaaaaaaa morjeeeeee

O, super! Nč no, potem pa uživaj in lepo se imej :). Vreme boš že imela lepo, tako da – to je najbolj pomembno.

Ko se vrneš pa le sporoči kak je blo :).

Fajn se mej!

Papa, Sie

Pa prosla bi te, če bi mi lahko potem povedala po kateri poti si šla do dol? Kje se pride najhitreje?

Hvala!

Lp, Sie

Kakšne so pa plaže v Barbarigi, je kakšen fkk v bližini?

je

Barbarela, vrnila si se z Barbarige oziroma s Perojev, pa nisi nč napisala kot si obljubila, kako je bilo? 🙂

Lp!

Mi smo bili z družino v Barbarigi v apartmaju prek moje službe… tko je kr luštno naselje, edin plaža je bila pa grozna. Malo je urejene s peskom, drugače pa je v morju grozljivka – same skale, da smo bili prvi dan vsi porezani in potolčeni. Pol smo se pa hodili v Fažano kopat. Tam je blo pa ful luštno.
Ampak v Barbarigo ne bi šla več.
Šli smo pa na Postojno in Ilir.bistrico pa Sočergo, Buzet, pa dol čez Labin menda pol pa na tist Istrski ipsilon in pred Pulo je slabo označena tabla za Barbarigo in taka švoh pot. Je pa to baje bližnjica.
Rabil smo pa ene 4.5 ure.

Ojoj, baby3, res odsvetujem, da greš še kdaj v Barbarigo. Vsaj po tej poti ne. To je tako, kot da bi šla iz Ljubljane v Koper čez Idrijo in Tolmin.

Po avtocesti greš mimo KOzine do izvoza za Črni kal, potem pri odcepu za Buzet levo in čez Lupoglav po Istrskem ipsilonu do odcepa za Peroj in Barbarigo, kamor te pripelje lepa asfaltna cesta. V eno smer je 220 km.

AnaM – hvala za poduk o levi strani Foškine zdravilnosti. Sem namreč redna gostja in sem doslej črpala samo zdravilna zemeljska sevanja. Drug teden grem pa sedet na levo stran oltarja .. 🙂

kod vidim ste bili nekateri že večkrat tam…no jz sem bla letos prvič in mi je blo ful fajn tak da gremo naslednje leto spet in me zanima če kir od vas pozna domačine, ker bi ful rada navezala kakšne stike??

Kdo te zanima? Rade Šerbedžija? Ja, tudi on je eden od domačih tam:)

Jaz hodim dol že več kot 25 let…še sploh ni bilo apartmajskega naselja, ko smo bili mi že domači z vsakim kamnom na plaži:))

Pot je pa res najbolj enostavna ta, ki jo je napisala barba-riga, Druga možnost je it dol z Ipsilona pri Kanfanarju in mimo Bal za Barbarigo.

SKratka, pojdite še pogledat Vodnjan, cerkev Sv.Blaža in mumije, nasade sivke v Krnjaložo, eno najdražjih stancij – Meneghetti – na Hrvaškem (dnevni najem v sezoni 900€), staro kasarno V stari Barbarigi, Foško itak… če imate s sabo kolesa, je prav lep izlet skoraj po obali do Fažane..mimo ostankov rimske vile in oljarne, pa gor do ostankov cerkvic Sv.Andrija in Sv.Agneza, je samo par minut iz apartmajskega naselja peš..pa s kolesom do Bal (super kolesarska cesta, skoraj ves čas skozi gozd), pa do kampov St.Polo in Colone…pa izlet na Brione (ne jemljite izleta okoli Brionov, ker vas izkrcajo na Jerolimu, kjer razen plaže ni skoraj nič)..

Če želite plažo s kamenčki, jo imate v Stari Barbarigi pri uzgajalištu ali pa levo od pomola.. malo naprej je tudi FKK. ALi pa naslednji zaliv levo od plaže pod trgovino (pod trgovino ne hodim že 20 let!), tam če imate srečo, najdete tudi mali izvir sladke vode..
Pa seveda obvezen postanek pri Luckyju v Tropicani na sladoled:))

Skratka, par idej za tiste, ki boste še šli dol:))

Pa niso Peroji ali Peroje ali karkoli že, ampak PEROJ!!!!

Jooooojjjj oprosti….Danes sem prvič po dolgem času na forumu, bila vmes še na dopustu, tako da se res opravičujem…

ja viv Peroj je in ne Peroje…tut za to se oproščam 🙂

julija bi odpeljal družinico na morje v Barbarigo pa bi mi prav prišla kakšna tel. številka nekoga ki oddaja apartmaje v Apartmajskem naselju barbariga. hvala za pomoč.

zdravo,

tudi jaz sem bila že nekajkrat v Barbarigi. Plaža ravno ni za prehvalit, kamenje, skale.Dober je sladoled,… Pero !!!

živ,

ali katera ve kaj več o tem domačinu Peru ??

parkiranje za plačat 17 euro na dan brez pardona sm dobu domov v slovenijo z odvetniškimi stroški 70 euro.
pa srečno na POCENI dopust

Poglej na stran drustva Barbariga, tam je ibjavljen vzorec dopisa za zavrnitev te “kazni” za parkiranje..

Tukaj piše:

http://med.over.net/forum5/read.php?151,9314578

Zdravo,

letos se z punco odpravljam v Barbarigo. Malo sem prebiral forum, kjer pišejo, da odsvetujejo kopanje v bližini apartmajskega naselja. Kaj mi lahko nakdo prosim predlaga kam se odpraviti kopat v bližini Barbarige (z avtom kolesom), prosim za konkretna navodila, ker še v sami Barbarigi nisem bil. Prosim bi tudi za kakšno mnenje, kam oditi na izlet oziroma večerni sprehod.

Hval in LP Blaž

Plaža glih ni nekaj pohvalnega, je pa voda čista.
Ko pridešž do plaže od naselja mimo luna parka, pojdni peš, z avtom ali kolesom levo cca 300 m ali pa desno proti stari barbarigi.

Barbariga je super,brez betona, prelepa narava in veliko divjih kotičkov na plaži.
Voda je kristalno čista ,ni tko kot v klimnu (krk) kjer imaš občutek da se kopaš v reki in ne v morju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close