Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Banka, ki ne zaračuna vodenja

Banka, ki ne zaračuna vodenja

Za tiste, ki vas moti, da vam banka zaračuna stroške vodenja, to je mesečno nekje od 2-5 evrov, odvisno od banke in samega računa.

No, pri Sparkasse je to možno, samo moraš imeti odprt poseben račun (udoben pozitivni račun ali tako nekako) in povprečno mesečno stanje nad 1000 evri. Pa ti ne zaračunajo nič.

hahaha, tisti, ki jih moti 2 evra strošek vodenja, imajo verjetno povprečno mesečno stanje -500 EUR… ne pa nad 1000

Nekatere banke imajo brezplačno vodenje računa – samo ta račun je varčevalni.

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

No, jaz imam vedno stanje nad jurja. Bom pa res pogledala, koliko se plačuje za položnice preko spleta. Teh imam vsaj 20 na mesec, tako da mi je ta podatek najpomembnejši.

Za Pozitivni račun pri Sparkasse ne plačuješ nič, ne provizije pri vodenju računa, ne dviga na bankomatih znotaj EU, ne plačevanja položnic preko spleta, ne provizij pri trajnikih, samo, kot je nekdo omenil, najmanj jurčka moraš imeti na računu, s tem jurčkom potem bankirji verjetno služijo, kolikor pač lahko. Za enega navadnega smrtnika, ki plačuje položnice preko spleta in dviguje denar na bankomatih, je mesečni strošek 0 €. Sam sem v zadnjih dveh letih plačal edino provizijo, ko sem dvigoval denar na bankomatu na Hrvaškem, ker pač še niso v EU, ostalo 0 €.

hahaha, tisti, ki jih moti 2 evra strošek vodenja, imajo verjetno povprečno mesečno stanje -500 EUR… ne pa nad 1000[/quote]

Hu hu hu. Ne boš verjel, da nas ki imamo mal več bolj jezi ko moramo banki plačevat!!!

Hvala za informacijo! Se vidimo tam 🙂

hahaha, tisti, ki jih moti 2 evra strošek vodenja, imajo verjetno povprečno mesečno stanje -500 EUR… ne pa nad 1000[/quote]

Hu hu hu. Ne boš verjel, da nas ki imamo mal več bolj jezi ko moramo banki plačevat!!![/quote]

Točno tako. Vedno sem debelo v plusu, zdaj sploh ne vežem več denarja in imamo gor 10 jurjev in več in se do nas obnašajo čisto enako kot do tistih, ki so skozi v minusu. TUdi jaz grem k SParkase.

Hu hu hu. Ne boš verjel, da nas ki imamo mal več bolj jezi ko moramo banki plačevat!!![/quote]

hehe, kot je bilo že spodaj zapisano… za ta denar se moraš pač obrisat pod nosom za obresti, ker imaš vezanega na računu.. če pa ti slučajno povprečno stanje pade pod jurja, pa čeprav za 20 centov, te pa verjetno opalijo tako, da se ti bliska…

hehe, kot je bilo že spodaj zapisano… za ta denar se moraš pač obrisat pod nosom za obresti, ker imaš vezanega na računu.. če pa ti slučajno povprečno stanje pade pod jurja, pa čeprav za 20 centov, te pa verjetno opalijo tako, da se ti bliska…[/quote]

a veš kaj, od 1000 evrov obresti ni kaj dosti. sama imam denar na varčevalnem računu pri drugi banki kot TR in si ga lepo po potrebi nakazujem na transakcijski račun, če ga rabim. tako da bi bila zame tale varianta brez stroškov tudi odlična.

samo en pomislek imam: kaj pa to, da reiffeisen krči svojo dejavnost v Sloveniji in bo menda odpustil pol zaposlenih? se moram prepričati – rada bi imela banko v svojem koncu slovenije

hehe, kot je bilo že spodaj zapisano… za ta denar se moraš pač obrisat pod nosom za obresti, ker imaš vezanega na računu.. če pa ti slučajno povprečno stanje pade pod jurja, pa čeprav za 20 centov, te pa verjetno opalijo tako, da se ti bliska…[/quote]

a veš kaj, od 1000 evrov obresti ni kaj dosti. sama imam denar na varčevalnem računu pri drugi banki kot TR in si ga lepo po potrebi nakazujem na transakcijski račun, če ga rabim. tako da bi bila zame tale varianta brez stroškov tudi odlična.

samo en pomislek imam: kaj pa to, da reiffeisen krči svojo dejavnost v Sloveniji in bo menda odpustil pol zaposlenih? se moram prepričati – rada bi imela banko v svojem koncu slovenije[/quote]

sem šele zdaj prebrala, da govorite o sparkasse, ne rieffeisen

Od 1000€ ni skoraj nič obresti, če so na tekočem računu, in prav malo, če so na navadnem varčevalnem računu. Ampak če Sparkasse zahteva, da ves čas ležijo na računu, gre v bistvu za dolgoročno vezavo na dolgo dobo, tam so pa obresti dovolj visoke, da v bistvu pokrijejo tiste stroške računa, ki jih druge banke zaračunavajo mesečno.

Pač treba je vklopit logiko in vzet v roke žepni kalkulator, ampak banke se pravilno zanašajo na to, da se ljudem to ne ljubi ali se pa odločajo čustveno oziroma na podlagi reklam ali propagande.

samo en pomislek imam: kaj pa to, da reiffeisen krči svojo dejavnost v Sloveniji in bo menda odpustil pol zaposlenih? se moram prepričati – rada bi imela banko v svojem koncu slovenije[/quote]

ne, obresti ni dosti… je približno toliko, kolikor znašajo stroški vodenja in plačevanja položnic :)))

ne, obresti ni dosti… je približno toliko, kolikor znašajo stroški vodenja in plačevanja položnic :)))[/quote]

cca 46 eurov letno če imaš vezano (je že ena zračunala). Če ni vezano pa trikrat nič. si pa zdaj zračunaj kolk te pridejo stroški in vodenje ….

Sem izračunal…znesek je 44,78 €ur..torej sem približno 1,22 €ur v plusu…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close