Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Banglades in Tibet

Banglades in Tibet

Nahajamo se v Indiji, pa nas mikata Banglades in Tibet. A je res tak problem potovati iz Nepala v Tibet? Menda komplicirajo z vizami…
Kaj pa viza za Banglades? Nameravamo si jo narediti v Kalkuti. Ce je kdo potoval po teh koncih, naj prosim sporoci!
LP iz Indije!

Iz Nepala ni noben problem. Na cesti te popoka agencija in ti proda “izlet” na Tibet. Tja greš lahko samo v organiirani skupini.

Po prehodu meje pa te nihče več nič ne vpraša…

Bangladeš pa ne vem

lp

bv

Glede na to, da ni še nobene novejše informacije o Bangladešu, imam jaz eno malce postarno. Leta 1991 sem brez problema dobil vizo za Bangladeš v Kathmanduju. Na ambasadi sem bil zelo lepo sprejet, kar za rukzakarje ni ravno običajno. Mejo sem prečkal v bližini Darjeelinga. Takrat tam ni bilo ne ceste ne železnice, tako da je bilo potrebno nekaj ur pešačiti. Dežela kakšnih večjih turističnih točk nima in je zato zelo slabo obiskana. Jaz sem v 14 dneh srečal le enega belokožca. Je pa izredno zanimiva za popotnike, ki imajo vsaj malo avanturistične žilice. Ljudje so prijazni, cene nizke, le s hrano sem jaz imel nekaj problemov, čeprav sem prej že prebil nekaj mesecev v Indiji in Nepalu. Še posebno pa se mi je vtisnila v spomin počasna večdnevna plovba po rekah in kanalih južnega Bangladeša.
Uživajte kamorkoli se boste podali! Kemo

Ker še vedno ni novejših informacij, dodajam svojo še za leto starejšo izkušnjo iz 1990.
Takrat smo državljani bivše skupne neuvrščene države imeli vstop v Bangladeš prost brez vizuma. Ker sem v Kalkuti čakal na letalo, sem si lahko privoščil samo kratek skok v Dako. V spominu mi je ostala ena od mučnejših nočnih voženj po cesti tlakovani z opeko, ki ima vsakih nekaj metrov velike luknje.
Na mejnem prehodu, ki ga je bilo treba prekoračiti peš, pa se spomnim table, na kateri je bila s kredo napisana statistika prehodov prejšnjega dne: 432 indijskih državljanov, 385 bangladeških državljanov, 3 ostali.

Kaksne pa so cene za tak ^izlet^ in koliko casa traja? Koliko prej se je treba prijaviti? Kaj pa potovanje z letalom v Lhaso? Prosim za cimhitrejsi odgovor! Hvala!

Sam nisem šel, ampak kolikor vem, te v Katmadnuju na ulici ustavljajo in se zmeniš. Ne vem cene, za letalsko pot pa velja enako kot drugače. S skupino

lp

bv

Zarja, hoj,
verjetno bo tale informacija prišla malo prepozno, ampak z Bangladešom iz Indije (Kalkuta ali Darjeeling) ne bi smelo biti problema, v Nepalu se za Tibet pridruži kakšni skupini – najceneje je do meje najeti jeep.
Sicer pa sporoči, kako je bilo, da bomo imeli bolj ažurne informacije tudi ostali.:)
Srečno!
Alma

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close