Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bancni racun v Sloveniji kot davcni nerezident

Bancni racun v Sloveniji kot davcni nerezident

Pozdravljeni!

Ali ima kdo od vas izkusnje z odprtjem bancnega racuna v Sloveniji kot davcni nerezident (zivljenje v tujini)?

Racun namenjen samo kot nekaksen varcevalni racun, nic ali minimalne obresti, redno mesecno nakazilo ze obdavcenega dohodka v tujini. Sklepam, da je v tem primeru potrebno narediti davcno napoved (kot dohodek v Sloveniji se stejejo obresti, ceprav bi bile  minimalne)?

Ali s tem avtomatsko postanes davcni rezident Slovenije? Ne bi se rad ukvarjal z birokracijo in dokazili fursu, da je dohodek ze obdavcen v tujini.

Hvala in lp

Ne, ne moreš odpreti bančnega računa v Sloveniji, če nimaš davčne številke.

Seveda imaš lahko račun v Sloveniji. Jaz ga imam. Pa nisem rezidentka. Živim v tujini.

Pa tudi, če si resident Slovenije, lahko odpreš račun v Nemčiji, Avstriji, … Še niste slišali za račune v tujini?

Tako je. Ce prav razumem, davcno stevilko obdrzis v vsakem primeru, iz registra te izpisejo le v primeru da umres. Sicer pa glede na furs, je potrebno kot nerezident oddati davcno napoved le v primeru dohodka v Sloveniji. V mojem primeru torej obresti, vendar samo v primeru nad 1000 eur kar pa se ni za bati 🙂

Tako, sem napisal update, ce bo se kdo v podobni situaciji.

Lepe praznike.

Tudi Avstrijec, ki biva v Avstriji in ni bil nikoli rezident v Slo in nima davčne v Slo, lahko odpre račun v Sloveniji :).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close